Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Metsässä liikkuminen pimeällä


Kantti
 Share

Recommended Posts

Eilen illalla lenkillä tuossa huomasin kun vaihteeksi päätinkin mennä metsätielle, jossa ei ole katuvaloja, eikä sen enempää taloja, että kuinka valoisaa siellä oli. Paksu valkea hanki oli joka puolella ja läheisen tehtaan valot heijastuivat pilviin, niin näki oikein selvästi metsäänkin ja eteensä.

Olen aina ollut pelokas pimeällä liikumiseen, erityisesti metsässä, kun mielikuvitus alkaa laukkaamaan kahtasataa. :lipsrsealed

Eilen ei paljoa jännittänytkään, juoksukin vei siinä samalla huomion.

Menen kyllä tänään uudestaan! :hä

Kysynkin tässä mielenkiinnon vuoksi missä yleensä juoksette,

kaupungin kaduilla, puistoissa, metsässä, kuntoradoilla?

Link to comment
Share on other sites

Metsäpolulla lenkkarit lumessa lipsuen ja valaisemattomilla metsäteillä juoksen koiran kanssa lyhyitä (45-60 min) lenkkejä. Taajaman ja läheisen kaupungin valot heijastuu pilviseltä taivaalta valaisten maisemaa. Mutta tahtitaivaan alla on jo paljon pimeämpää! Totisesti silloin mielikuvitus saa puut ja kivet näyttämään uhkaavilta.Silloin rupean ajattelemaan rutiini tylsyyksiä,esim.laskujen maksamista jne. Auttaa!

Käytän otsalamppua useimmiten, on helpompi nähdä polun epätasaisuus. Pyötäteillä juoksen myös. Viime talvena kohtasin hiihtolenkillä latulla lenkkeilevän juoksijan...näytti olevan väärässä paikassa.

Link to comment
Share on other sites

Keskellä korpea juoksen. Esim. eilen puolentoistatunnin lenkillä mulla oli uusi heijastinliivi päällä; tasan kaksi autoilijaa pääsi sen näkemään! Juoksen kuitenkin aina tiellä, metsäpoluille lähden vain päivällä ja seurassa. Valoisalla ajalla juokseminen on harvinaista herkkua, en silti useinkaan käytä otsalamppua nyt kun on lunta, mutta jos ei lunta, kuu pilvessä, ihan pakko olla lamppu, jotta näkee kiven murikat ja lätäköt.

Joskus harvoin juoksen kaupngin vilinässä tai valaistulla pururadalla (-lasten harrastusten aikaan).

Kaikista mieluisinta on se, jos muu perhe jättää tien poskeen ja saan juosta kotiin. Erityisesti inhoan yhden tien edestakaisin sahaamista. Lenkillä ollaan lenkillä!

Link to comment
Share on other sites

Kysynkin tässä mielenkiinnon vuoksi missä yleensä juoksette,

kaupungin kaduilla, puistoissa, metsässä, kuntoradoilla?

Talvikaudella kevyenliikenteenväylillä kaupungin reunamilla. Kesäisin samoja reittejä lisättynä muutamilla pururata- tai maastokeikoilla. Muutama tiekilomertikin kertyy pitkillä lenkeillä, jotka suuntautuvat kaupungista poispäin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kysynkin tässä mielenkiinnon vuoksi missä yleensä juoksette, kaupungin kaduilla, puistoissa, metsässä, kuntoradoilla?

Oikeastaan noita kaikkia tulee kulutettua. Kaduilla, pyöräteillä jne. tulee juostua talvella, kun rakkaimmat lenkkipolut on muutettu laduiksi. Puistojen ja metsien teitä, polkuja ja ihan lumihankiakin tulee juostua talvisin, mutta lähinnä säästän metsien koluamisen lumettomaan kauteen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy