Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paide 5.8.


joonas
 Share

Recommended Posts

Kisoihin ollaan menossa. Toivottavasti vaa tää jännitys purkautuu ennen ku skabat alkaa. Jotenki tuntuu vähä turhalta jänskältä viel :) Vaiks tossa viikko sit kävin jupiksen kanssa rykäsyssä ni vielki vähä outo olo koko triathlonista.

No lisää uutisii vois pistää varmaa sitten ku tuolla skabassa o käyty! Täs o menny todel rauhallisesti tää viikko nyt. Pienii jalkavaivoi oli tuossa viel kuukaus sitten mut ei tuossa rykäsyssä tuntunu ollenkaa pitää toivoo ettei uusiudu tuon kisan takia!

-joonas

Link to comment
Share on other sites

Ystävällisesti kone hävitti pitkän sepustukseni, mutta kirjottelen illalla tarkemmin. Tulokset ovat tuolla

http://www.triatlon.ee/docs/tulemused/2007/paide/st2_yld.pdf

Lyhyesti sanottuna uinti meni hyvin ,pyörä meni erinomaisesti (mielestäni en muka mennyt liian lujaa...), mutta kuolin juoksuun lähdettyäni siihen liian reippaasti.. Niinpä 'tavoiteajasta' jäätiin, mutta olin lopulta hemmetin tyytyväinen etten keskeyttänyt nähtyäni muumeja... Kisa oli oikein mukava, sää loistava, tosin kuuma (26C ja aurinkoa), suosittelen kaikille jotka sitä kaavailee. Se on myös lähellä Suomea ja helposti saavutettavissa omalla autolla. Ensi vuonna ehkä taas vahvemmin ja järkevämmin.

Link to comment
Share on other sites

Kisa meni yli odotusten. Oliha tuossa noita alku vaikeuksia ollu ensinnäkin se että kaikki treenit käytännössä katsoen tuli tehtyä spinning pyörällä santiagossa, ja käytännössä katsoen en ehtiny kuin kerra tuota avouinti navigointia harjoittelemaan viikkoa ennen skaboja tuolla HelTri rykäisyssä, sekä taustalla oli lähes 1.5kk juoksu tauko rykäsyä lukuunottamatta kun oli pelkoa oikean jalan rasitusmurtumasta! Kaiken kaikkiin olin siis hyvässä hapessa! Viimeinen viikko meni pakko levossa, mutta eipä se haitannu ollenkaan vauhtia. Ainakin tuntui että lepo osuus oli menny kohilleen. Tankkaus taisi mennä aikalailla huonosti koska paino ei noussut tarpeeksi. Ei vain maistunut ruoka viimeisellä viikolla joten syöminen oli aika pakon omaista. Viimeset yö unet olivat noin 4.5-5h mittaiset. Pyöriessä sängyssä olin jo maailmanlopun fiiliksissä antamassa täysin periksi koko skaban kanssa. Aamulla ei ollut kyllä yhtää samalainen olo. Skaba tuli kyllä jännitettyä ihan hirveesti kun pelkäsin nii kovasti etten ees pärjää koko matkaa. Aikamoista psyykkaamista sai olla tuossa viimeisen viikon ajan. Onneksi Jupis kovasti antoi tukea tuossa ja frendit samoin.

Uinti osio oli todella hyvin järkätty. Uintihan tapahtui siis 3 kierroksessa koska tuo kysyinen tekojärvi on sen verran pieni. Syvyyttä varmaa ei o löytynyt kuin 1-1.5m koko matkalla. Ainoan vikana oli että tuo ensimmäiset 30 metriä tuo järvi oli niin matala että siinä pystyi tai joutui kahlaamaan ellei halunnut uida huonolla tekniikalla. Pelkäsin kovasti palstalaisten juttuja lukeneena tuota uinnin starttia joten suuntasin suoraaan alusta oikealle reunustalle josta iskeydyn kisan alussa sitten muiden mukaan. Ensimmäisen kierroksen aikana otin aika kevyesti ettien sitä sopivaa uintitekniikkaa. Taisin tuossa ekan kierokksen nousun jälkeen vasta saamaan itselleni sopivan uintitahdin kun oli kieretty rannassa ja lähdetty uudelleen uimaan. Samassa vaiheessa tajusin että tuota navigointia varten on pakko nostaa sitä päätä paljon useammin kuin mitä alussa tein ja lopultakin opin navigoimaan sen verran hyvin ettei tullut enää tehtyä lähes u-lenkkejä noiden poijujen välillä! Uinti osio loppu oli mainio koska pääsin viimeisellä kieroksella noin 3 henkilön ohitse vaikka en siitä niinkää välittänyt ihmettelin vain että menivätköhän liian lujaa kun en omasta mielestäni pinnistellyt yhtään lisää vauhtia.

Unista kun noustiin niin matkaa oli vain muutama kymmenkunta metriä T1 alueelle jossa oli miehille ja naisille omat vaihtoalueet. Unohdin tietenkin T1 pussista ottaa sitten järkkärien antaman PowerBarin jonka aattelin syödä tuossa pyörän aikana. Vaihdoin vaatteet ja otin vain yhden geelin siinä sattui se pieni virhe KIIREESSÄ. Ens kerralla pakko ottaa muista mallia ja teippailla noita geelejä pirusti pyörään kiinni ettei tarvi noin vähillä geeleillä pyörää selvitä. Onneks oli toisessa pullossa voimakasta malto vesi sotkua jota sitten lipittelin niin paljo ku sitä meni alas. Pyörälenkki oli todella mielittyvä noin 29km pitunen järkkärien mielestä, mut oma mittari sano että pyörä lenkin pituus oli 87,7 en tiedä sitten oliko todella tuon verran lyhyempi. Osa tuosta matkasta oli todella mielyttävää uutta asfalttia ja osa taas sellaista erittäin kulunutta ja kumpuilevaa vanhaa asfalttitietä. Aukeilla paikoilla tuntu välillä tuulevan kovasti, mutta kokonaisuudessa reitti oli todella helppo koska se oli niin tasainen 2 isompaa nousua joista toinen oli aika helppo eikä vaikeammassakaa kovasti tuntunu hapottelevan. Pyöräily meni aikalailla hyvin siihen nähden ettei ollut hajuakaan millä tahdilla pitäisi mennä 29.5km oli keskari mittarin mukaan. Alussa mut ohiti todella moni mutta sitten myöhemmin sain niistä pari itsekin ohittaa. Eräs venäläinen kovasti yritti estää ohi menon ja painaa kovempaa, mutta joutui luopumaan alamäessä vain ohittaaksee mut uudestaa suoralla, ja seuraavassa loivassa alamäessä taas menin ohi jonka jälkeen en enää nähnytkään koko sälliä. Viimeinen tunti oli aikalailla kipua joka paikassa ajoasentoa kun ei ollut paljoa tullut säädeltyä ni se oli se mikä oli, klossit olin siirtäny edemmäs ja se tuntui toimivan ihan jeesh. Takapuoli puuntuneena ja selkäarkana oli mukavaa kyllä lopultakin päästä tuonne T2 alueelle juoksemaan tuon pyöräiyn sijasta.

T2 meni näköjää aika nappiin vaikka mulla ei ollutkaan kiinnitetty noita nopeita nauhoja kenkiin aikaa meni 1.28. Juoksussa tuntu kyllä jo että jalat ovat aika finaalissa. Ensimmäisen 5km aikana tuntu viellä että voisi yrittää sitten 3 kierroksen alussa yrittää panostaa vähä kovempaa vauhtia (juoksussa oli 4 kierrosta), mutta totuus tietenkin selvisi ekan kierroksen jälkeen kun ajat alkoivat vaan heikkemään. Aluksi näytti että ois päässyt tuon puol maran juuri siihen 2h aikaan. 10km jälkeen alkoi palleassa sattumaan aika rankasti ja aloin miettiä jo tuota kävelyä vaihtoehtona vaihdoin 5m ajaksi kävelyy ja koetin venyttää vähä kylkeä, mutta eipä tuntunu vaikuttava ni jatkoin vaan juoksua. Siinä seuraavan 5km jälkeen oli kipukin kadonnut ei sitä ees enää tuossa vaiheessa edes oikein huomannut. Oikeassa jalassa kyllä pientä kipua tuntu varmaa puolet juoksusta, lopussa ei kyllä enää sattunu kuin pikku varpaaseen, mutta en onneksi saanut rakkoa! viimeisellä 5km aloin kirimään sen mitä enää kropasta irtos kun alko näyttää ettei alle 6h aikaan tule saamana jossein kiri kunnolla kiinni. Viimeisen nousun jälkeen tuonne kisakeskuksen kukkulalle pistin kaiken peliin ja nappasin urkat matkalla ja juoksin maalii nii paljo ku jaloista lähti. Viimeiset metrit punasella matolla tuntuivat aivan liian helpoilta, mutta maaliviivan ylitettyä taisin päästä 7m eteenpäin ennen kuin kroppa tuntui antavan periksi ja oli pakko istahtaa alas makaamaan.

Keskisyke oli 152 joka on enkä himpun korkeampi kuin luulin, tarkoitus oli vedellä tuollaisella 150 alle sykkeillä. mutta pyörän ja juoksun alussa tuli tehtyy aloittaja moga ja aloiteltua jollain 160-165 sykkeillä jotka sitten tasottuivat onneksi itsestään sinne 140-150 välillä pyörässä ja juoksussa 145-157.

Maalissa oli sellainen mukava lämminallas joka haisi ihan hirveältä. Matkan aikana paikalliset antoivat kyllä todella hyvin tukea kun siinä viimeisiä metrejä juoksi vaikka samaan aikaa oli jo alettu tuota juoksun osuttaa purkamaan. Pitäisi varmaan parantaa aikaa ettei tarvitsisi 70 muun henkilön hien hajuisessa liemessä uida lopussa! Perttukin siellä istuskeli. Molempia taisi vähän harmittaa ettei tuntunu kaikkea saanee irti, vaikka kyllä fiilis oli se ettei parempaa aikaa ainakaa näillä eväillä olisi lähteny. Ei nuo energiatkaan tuntuneet loppuvan vaikka unohtui ne tuo isompi bari tuosta pyöräilystä. Juoksussa kovasti koetin syödä ja juoda urkkaa ettei olisi loppunu energiat, mutta siinä vaiheessa oli jo hankala syödä paljoa ku alko helposti aina yrjöttää. Aikalailla joka asemalla tuli otettua jotain ja pisteltyä vähän väliä vettä päälle. Skaba oli kyllä todella loistavasti järjestetty suosittelen kaikille lämpimästi. Paikalle meno on helppo ja ihmiset ovat todella mukavia. Aino vika ehkä on se että jos on kannustusjoukkoja niin kylillä taisi olla vain yksikuppija ja ravintoloitakin löytyy vain 3 kappaletta.

Tähtäimessä oli viellä enne skaboja tuo ensi vuoden täysmatkan skaba, mutta taidan jättää väliin. Joroisissa nähdään toivottavasti! Siellä voi sitten ihailla tuota Jiiveen vauhtia ensimmäistä kertaa ja haaveilla siitä että itse rikkoo joku päivä tuon 5 tunnin maagisen rajan. Sen jälkeen voisi alkaa tosissaan vasta miettii tuota täyden matkan kilpailua. Tuossa oli pientä puhetta että Jupis vois vetää tuon uinnin, Perttu pyörän ja mä juoksisin ni voitais osallistuu nokialle! :D Aika läppä kyllä, mutta ehkä täs vois jonkun joukkueen sinne ens vuodeks keräillä toivottavasti löytyy se 3 henkeä sitten!

Nyt lepäillää viikko tässä ja aletaan kyllä treenaamaan niitä ens vuoden skaboja varten!! Joroisissa sitten parempaa aikaa kuin Paideessa! :heikofahrrad:

-joonas

Link to comment
Share on other sites

Tuossa oli pientä puhetta että Jupis vois vetää tuon uinnin, Perttu pyörän ja mä juoksisin ni voitais osallistuu nokialle! :D Aika läppä kyllä, mutta ehkä täs vois jonkun joukkueen sinne ens vuodeks keräillä toivottavasti löytyy se 3 henkeä sitten!

Nyt lepäillää viikko tässä ja aletaan kyllä treenaamaan niitä ens vuoden skaboja varten!! Joroisissa sitten parempaa aikaa kuin Paideessa! :heikofahrrad:

Ai jaahas. Äijät suunnitellu laittaa heikoimman uimarin viestiin heti keulille. En nyt ihan tiedä onko tuo hyvä homma :icon_twisted:

Mutta lämpimät onnittelut molemmille hienosta suorituksesta, eihän nuo ajat ekalle kerralle yhtään pahalta näytä! Tuosta on hyvä ensi kerralla parantaa!

Vähän on kyl harmittanut kun ei tullut Paideen lähettyä mukaan, mutta eiköhän tässä vielä ehdi joku päivä. Kuulostaisi olevan todella vierailemisen arvoinen tapahtuma.

Link to comment
Share on other sites

Nonni. Joonas ehtikin jo kertoa olennaisimmat asiat kilpailusta. Ihan samaa mieltä olen Joonaksen ja Trimasterin kanssa että Paide on oikein mukava kisa ja Suomestakin sinne on kätevää matkustaa. Erityisesti kisan juontajalle plussaa varsin innostuneesta hehkutuksesta. Viesti meni hyvin perille vaikken kaikkea ymmärtänytkään!

Uinti kolme kierrosta pienessä ja matalassa tekojärvessä, ajanottopiste kierrosten välillä oli rannalla. Vesi oli lämpimämpää kuin missään Suomessa missä olen tänä kesänä uinut, mutta puvulla sai mennä. Omalta osalta uinti meni ihan hyvin, mitä nyt loppupuolella aloin vähän kaartelemaan. Sitten rannalle ja pyörän päälle.

Pyörälenkki oli tosiaan hyvin tasainen, pellolla tuuli pääsee puhaltamaan, mutta paljon kovempaa tuultakin on joskus koettu tuolla koti-Pornaisissa. Kaksi tömpyrä siellä Palan suunnassa oli mutta nekin oli lyhyitä ja hyviä ohituspaikkoja. Osaksi alusta oli virolaista asfalttia eli semmosta kivimurskaa johon ei juuri pikeä ollut joukkoon herunut. Hieman täristävää, mutta ihan hyvin ajettavaa kuitenkin. Kaupungissa reitti oli suljettu kokonaan liikenteeltä ja muuallakaan se ei haitannut menoa. Kolme kertaa kierretyllä lenkillä oli yksi juottopiste josta sai kunnon pulloja joilla saattoi kätevästi täyttää aina oman juomapullon lennossa. Järjestäjiltä ja katsomassa olleilta ihmisiltä sai mukavaa kannustusta. Omalta osalta aloitin rauhallisesti ekan vitosen, muutama ukko ajoi heti ohitseni, itse keskityin juomaan ja pyörittelemään. Pikku hiljaa lisäilin vauhtia ja mittari alkoi näyttää jatkuvasti selvästi yli kolmenkympin lukuja kuten oli tarkoitus. Siis ajoin varmaan 90km kovempaa kuin Kuopion sprintin! :) Mitään suurempia ongelmia ei ollut (tosin vähän lopussa vatsassa geelit tuntui kuplivan) ja fillariosuuden ajasta tulikin ihan selvästi parempi kuin mitä oli tilauksessa, vaikka vauhti tuntui enimmäkseen kevyeltä. Loppukilsat tulin vielä erään miehen perässä kevyttä matelua kun ajattelin että ihan hyvä olisi vähän rentouttaa koipia ennen juoksua. Toinen vaihto ei ollut siellä järven rannassa vaan n. 700m päässä mäellä sijaitsevien vanhan linnan raunioiden keskellä. Juoksureitti ei ollut ihan tasainen vaan etenkin tuossa maalipaikan lähellä oli vähän nousuja, ei nyt mitään murhaavaa silti. Huoltopisteitä oli varsin riittävä määrä tuolla reilun vitosen lenkillä joka kierrettiin neljästi. Vaihto juoksuun, johon sitten lähdin liian hyvällä mielellä. Niinpä aloittelin syystä tai toisesta aivan liian kovaa kun olisi nimeomaan pitänyt totuttautua hyvin rauhallisesti juoksuun.. Parin kolmen kilometrin jälkeen totesinkin jo olevani aivan hengästyksissä ja energiaa tietysti oli palanut haaskiin mitä tässä piti juuri välttää. Koitin kuitenkin pitää kohtuullista vauhtia vielä hetken kunnes alkoi tuntua hieman vaaralliselta ja näkökenttä ei ollut ihan tarkka (olisin siis helposti voinut luulla jotain pyylevää henkilöa muumiksi - tosin yleinen havainto virolaisista on että ovat varsin sutjakassa ja timmissä kunnossa suomalaiseen verrattuna :), niin katsoin paremmaksi ottaa ihan rauhassa. Välillä otin vähän kävelyaskelia (vaikka se ottikin päähän pirusti hyvin sujuneen alun jälkeen) ja sitten taas koitin hölkkäillä hissukseen. Olo kyllä parani tuosta heti siinä mielessä, että kaikki epämääräiset oireet katosivat. Varmaankaan siinä ei tahtonut vauhdissa enää riittää energiaa aivoille. Kuitenkin oli niin voimaton olo että juokseminen sai puuskuttamaan joten pirun hitaaksihan se eteneminen meni, varsinkin kun tiedossa oli ettei tiputukseenkaan olisi aikaa mennä maaliin tulon jälkeen. Viime kierroksella vielä tuli puoli seuraa ohi (kaikki ketä olin fillarilla ohitellut). Siinä sain vähän tsemppiä ja vetoapua kokeneemmilta ja niin se maali sieltä viimein tuli vastaan. Olo oli todella helpottunut kun vielä kuulin ettei se kokonaisaikakaan kuitenkaan ihan toivottoman huonoksi painunut näin eka yrityksellä. Maalissa palautui tarjoilujen äärellä aika nopeesti ja voi pojat ei ole kylmä kokis maistunu koskaan noin hyvälle kuin ajomatkalla Tallinnaan...

Jännä juttu että kisan aikana ei ihan pieniä ongelmia huomaakaan. Tänään on jalatkin näköjään aivan rakoilla ja olkapäät kärventyneet, muta tuommoset ei kyllä käyny kisassa mielessäkään.

Ensi vuonna otamme vähän vahvemman uusinnan tällä varsin mukavalla matkalla. Jotenkin tuosta fillariosuudesta oikein nautin kun oli vauhtia mutta ei tarttenut painaa verenmaku suussa. Suolaa aion ottaa mukaan ainakin jos on noin kuuma keli koska se tuntuisi selvästi parantavan mun oloa - eilen se oli kuitenkin jostain syytä jäänyt kotiin.. niinpä otin pelkkiä geelejä 1/2h välein. Jotenkin nämä hellekisat mitä olen kisannut ei tunnu ollenkaan sopivan mulle.

Paide on kyllä hyvä kansainvälinen vaihtoehto, mieli tekisi koittaa joskus Joroisia ja myös Sala Silverman kiinnostaisi kun tämä urheilumatkailu on kuitenkin aika avartavaa puuhaa. Siispä ei muuta kuin treenailemaan lisää..

Toinen viikon suoritus oli vielä keskiviikkona ajamani kymppitempo jossa tuli eka kertaa 15-alkunen aika, kaiken kaikkiaan siis ihan mukiinmenevä viikko.

Link to comment
Share on other sites

Tuo oli kyllä Joonaksen suusta tullut hullu idea, mutta jos Jupis lupaa uida 3,8km niin kyllä mä aina pyöräillä jaksan ;)

Hyvä Joonas!

Ja toi "Sepon" joukkue Nokialle ensi vuonna on sitten lupaus, jonka joudutte lunastamaan.:rock:

Pertun raporttia odotellessa myös, uinti ja pyörä oli sujunut tosi komeasti!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy