Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Reiskan maraton


Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Raporttia..

Aivan varmasti raskain juoksukokemukseni. Voittaa heittäen Tukholman helteet jne..

Alku lähti hienosti ja tuntui todella kevyeltä, vaikka mentiin ylämäkeen.

Ensimmäinen kymmenen kilometriä ihan mukavaa ja joutuisa vauhtia 4:48 / 168.

Tuntui vahvasti siltä, että jaksa riittää. Jotenkin kuitenkin selkäytimestä tuli tietoa, että kannattaa hieman rajoittaa.. Lämpö ja mäkiä oli ihan riittävästi. Tai sanotaan niin, että enemmän kuin olin osannut odottaa.

Toinen kymppi olikin sitten vatsan ja nesteen kanssa pelaamista. Joko Nesteen reissumiehessä oli pöpö, tai sitten sain sen jostain muualta, mutta lopputulema oli kuitenkin, että vatsa toimi liiankin vilkkaasti. Selvisin onneksi vain yhdellä metsäkeikalla, kaverini kävi neljä kertaa. Syötiin muuten samanlaiset eväät ennen lähtöä. Toka kymppi meni 5:19 / 170

Kolmas kymppi olikin sitten vain taistelua : maaliin mennään, ei keskeytetä.

Par kramppia iski pohkeisiin. Ihan kuin olis joku vuorotellen puristellut kouralla.

Neljäs kybä laittoi jo kävelemään välillä. Mäet olivat todella huimia.

Kolme asiaa tuli opittua kantapään kautta :

  • Tutustu reittiin, ja tee vauhdin jakosi saamiesi tietojen mukaisesti.
  • Varaudu kuumuuteen, juomalla enemmän.
  • Älä lähde alussa niiden kuivien vanhojen ukkojen vauhtiin mukaan, ei kannata.

No, joka tapauksessa hieno kokemus ja sain sentään pytynkin. Oman ikäryhmäni kakkonen.

Taso oli siis luokaton, tai reitti oikeasti tässä kelissä raskas.

Järjestelyt olivat loistavat ja geeliä, juomaa jne. oli tarjolla kolmen kilsan välein. Maalissa sauna + ruokaa. Kiitoksia Reiskalle !

Saldo numeroina : 3:50 ja sekuntteja päälle / avg 168.

Mielenkiintoista oli huomata, että jaksoin juosta " yli " oman an - kynnyksen.

Huomenna voi olla hiukan jalat kipiät.. No, onneksi on kaappi täynnä palautusjuomaa.

post-201-14304184464744_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Joukor:n kanssa samaa mieltä: jostain syystä erittäin, erittäin, erittäin raskas reissu. Erityisesti loppupuoli ;-(

Onneksi selvisin kotiin ja palautusjuomaa on riittänyt. 4:19 -ajalla kolmospytty tuntuu jotenkin M50:ssä epäuskottavalta ja ei missään nimessä ansaitulta.

Link to comment
Share on other sites

1/2 maraton tuli kiivettyä.

Tarkoituksena oli juosta Reiskan puolikas Berliinin tavoitevauhdilla 4.46/km. Tavoitevauhti toteutui, aikaa meni 1.40.26, mutta tällä kertaa tämä oli kaikkea muuta kuin treeni, sen verran raskas reitin viimeinen kolmannes oli. Noin 10 km meni ihan ok sykkeiden pysyessä alle 80%:ssa maksimista, mäkiosuuden aikana ne pompsahtikin sitten 90%:iin eli käytännössä juoksin omalla maksimitasolla. Viimeinen 5km meni haaveillessa Kymijoessa? uimisesta.

Kokomaratonin juoksijoita ei käynyt yhtään kateeksi.

Edit: Tulokset näköjään tulleet sähköpostiin, onnittelut Peksulle ja 1402:lle sarjojensa voitoista.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin kävin tässä mökkireissun varrelle sattuneessa hienossa juoksutapahtumassa pistelemässä kokonaisen maratonin. Kun pohjilla oli edellisenä viikonloppuna taivallettu 12-tuntinen, niin odotukset juoksun suhteen olivat aika jännittävät. Muuten olo oli todella erinomainen ennen juoksua, mutta jalkojen kestäminen oli täysi arvoitus.

Jalkoja oli tarkoitus säästellä lähtemällä liikkeelle hyvin rauhallista vauhtia. Mutta kuinkas sitten kävikään. Miika B. tuli rinnalle ja lähdin juoksemaan hänen kanssaan. Kuvittelin, että Miika, jolla oli myös takanaan tuo 12-tuntinen edelliseltä viikonlopulta, lähtisi myös varovaisesti liikkeelle. Mutta eikös mitä, Miikan taktiikkana oli vetää alussa vähän reippaammin, joten siinä sitä sitten mentiin alle 5 minsan kilsavauhtia :tongue: Aluksi minulla kone tuntui vähän yskähtelevän, mutta sitten vauhti alkoi tuntua oikein sopivalta. Jossain vaiheessa huomasin, että Miika oli jäänyt hieman jälkeen, mutta en jäänyt odottamaan, vaan jatkoin tasaista noin 5 min/km vauhtia. Syke pysyi tuossa vauhdissa hyvin noin 10 pykälää alempana, kuin normaalisti maratonilla.

Jatkoin tuota tasaista vauhtia puoliväliin, jonne saavuin ajassa 1.46.50. Mahdoinko ohittaa ennen kahtakymppiä joukor:n kavereineen? Jos ohitin, niin anteeksi etten tunnistanut. Olisi tuossa ollut hyvin aikaa jäädä vaihtamaan muutama sana.

Puolikkaan kohdasta noin kolmeenkymppiin juoksu kulki edelleen tosi hyvin ilman mitään ongelmia. Tuolle pätkälle osui kisan nopein kilometrini, joka kulki ajassa 4.42. Tuo taisi olla aika laskuvoittoinen kohta.

32 kilsan kohdalla alkoi jaloissa tuntua tönkköväsymystä ja matkanteko muuttui hetkessä aivan toisenlaiseksi. Kun juuri noilla kohdin tuli eteen tuo pitkä rankka nousu, niin voimat alkoivat vähetä uhkaavasti. Pystyin kuitenkin säilyttämään vauhdin vielä aivan kohtuullisena, enkä joutunut kävelemään. Olin tuossa vaiheessa jo aika puhki, mutta nousun jälkeen alkaneella laskuosuudella palauduin aika hyvin ja kun sitten tuli eteen tuo hautausmaan portille johtava jyrkkä nousu, niin oli helpottavaa käydä suosiolla kävelemään tuo mäki. Ja sittenhän ei matkaa maaliin ollutkaan enää kuin kolmisen kilsaa.

Mitään loppukiriä ei kyllä irronnut, eikä ollut kyllä mitään motivaatiota sellaista yrittääkään. Pääsin maaliin kuitenkin ajassa 3.41.52, millä heltisi ykköspytty M50-sarjassa. Olen erittäin tyytyväinen ja yllättynyt tuosta ajasta. Jostain syystä tämä meni minun osalta olosuhteisiin nähden niin nappiin kuin voi mennä. En voi muuta kuin ihmetellä sitä, miten tällä kertaa ei ollut oikeastaan mitään merkittäviä ongelmia. Taisi olla aika tehokas tuo edellisen viikonlopun verryttely :thumbsup:

Reiskan maraton on kyllä järjestelyiltään ykkösluokan tapahtuma. Kiitos erityisesti aivan huippulaatuisesta juomapistepalvelusta. Juomapisteitä oli runsaasti ja tarjoilu erinomaista; mansikat niin maittavia, että niitä olisi popsinut enemmänkin.

Link to comment
Share on other sites

... tuli tehtyä Pyhtäällä. Eikä vilu todellakaan vaivannut juoksun aikana.

vaikka olisi ollut oivia jäniksiä, enempää vauhtia ei kintuista irronnut.

Surkein puolikas aika vuosiin ): voi voi ...

Bussimatka korpeen (siis puolikkaan juoksijat viedään bussilla 21kilsan

päähän) on kiva erikoisuus. Ja eikä missään muualla ole ollut järjestäjän

puolesta PYYHKEITÄ suihkutilassa. Eli järjestelyt ja puitteet ovat hienot.

Ja tulokset tulivat samana iltana sähköpostitse.

Eli ehkä ensi vuonna taas ...

Link to comment
Share on other sites

Jeps. Tuli itsekin osallistuttua Pyhtään puolimaratonille. Rankka oli kokemus - jälleen. Helle painoi ja vaikka reitti olikin tuttu, yllättivät jälkimmäisen kympin nousut jälleen pahasti. Heinäkuun alkupuolella rykäisin harjoitusmielellä samaisen puolimaran reitin aikaan 1.18.55. (Mielestäni reitti oli jopa lähes sama kuin kisassa) Nyt meni 1.24.15, joten joko kunto on täysin romahtanut tai keli oli tosiaan paha. Eka kymppi meni vielä 37.30, mutta sen jälkeen tuli sitten seinä. Ihan kaikkea en peliin pistänyt, mutta kyllähän oli hikiset oltavat...

Nyt sitten pitäisi iskeä Hesassa alle 2.50. Reiskan maralta sain tuliaisiksi ainakin epävarman olon ennen kauden päätavoitetta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Reiskan maratonilta (: tällä viikolla postimies kiikutti hianon diplomin (jonka

kääntöpuolella vielä tulokset) ja VIISI valokuvaa !!! Siis todella piristi

kyllä mielen (: neljä kuvista oli otettu vielä meikäläisestä hyvän

ystäväni kanssa - olin siis ihan liikuttunut !

10pisteen palvelua. Kiitos Reiska (:

Link to comment
Share on other sites

Siis jos oikein olen lukenut ketjua, niin juomapaikoilla oli mansikoita, geelejä yms. Olikohan kermavaahtoakin tarjolla mansikoiden seuraksi? Maalissa sitten ruokaa ja juomaa, sauna, ja uintia Kymijoessa. Valokuvat vielä pisteenä iin päällä.

Kuulostaa niin hyvältä, että taidanpa vaihtaa ensi vuonna iänikuisen HCM kärsimyksen tähän extreme-kokemukseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Eka puolikas tarkoitus juosta 23.8 Reiskan marathonissa. Takana n 6 kk lenkkeilyä ja meripäivä juoksi 15 km marathon vauhdilla. N. 3 treeniä viikossa 10 km kerrallaan ja muutama n 20 km pitempi lenkki takana. Aiemmin reitin juossut kaveri piti parin vuoden takaista helle puolikasta todella rankkana reissuna lopun nousujen takia Mielenkiinnolla odotan kokemusta. Järjestelyt ovat ilmeisesti mainot. Loppukiri treenauksessa menossa.:action-smiley-073:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy