Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaarojen Maraton


Recommended Posts

Tulossa olen kovasti, jos vain saan polven siihen kuntoon, että on järkevää lähteä. Tavoitteellisen juoksun voin unohtaa, mutta retkeilymielellä voisi onnistuakkin. Perkuleesti harmittaa, kun tätä silmällä pitäen oli tarkoitus mättää kesä-heinäkuu, mutta toisin kävi.

Tommi K

Lynx Lynx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Tiedoksi viime hetken tilanne Vaarojen Maratonin osalta. Näin viime päivinä ennen kisaa on osallistujalistalla pieniä muutoksia. Jos mielit mukaan, niin vielä ehdit ilmoittautua!

KARELIAN SEIKKAILU-URHEILIJOIDEN TIEDOTE 8.9.2007

Vaarojen Maratonille lauantaina 50 kilpailijaa - kaksi juoksijaa mukana 84 km ultramaratonilla

Tulevana lauantaina juostaan ja pyöräillään Kolilla vuoden 2007 Vaarojen Maraton. Tapahtumaan on ennakkoon ilmoittautunut 50 kilpailijaa.

Maratonin lähtö ja maali ovat Kiviniemen matkailutilalla. Tänä vuonna on mukana myös kaksi ultramaratonille ilmoittautunutta juoksijaa, jotka tavoittelevat 84 km pituista suoritusta erittäin raskaalla radalla. 42 km reitin kahteen kertaan kiertävät ultramaratoonarit ja retkisarjalaiset starttaavat kello 07. Yhden kierroksen kiertävä pääjoukko aloittaa oman urakkansa kello 10.

Vaarojen Maratonin juoksuosuudet noudattelevat suurimmaksi osaksi Herajärven Kierroksen reittiä. Reitin pohjoispäässä kilpailijat kulkevat noin 10 km matkan Herajärven Kierroksesta poiketen sorateitä pitkin.

Parisarjassa kahden hengen joukkueilla on käytössä yksi polkupyörä.

Polkupyöräreitti risteää juoksureitin kanssa aika ajoin ja pari voi itse päättää, missä joukkueen jäsenet vaihtavat lajia. Pyöräily kulkee hiekkateitä pitkin.

Toista kertaa juostava Vaarojen Maraton tarjoaa asfalttimaratoneihin tottuneelle kuntoilijalle erilaisen haasteen. Korkeuseroa 42 km pituisella reitillä on yli 200 metriä. Ryläyksellä reitti nousee yli 300 metrin korkeuteen. Suurin osa reitistä kulkee pitkin metsäpolkuja. Asfaltilla ei juosta lainkaan.

Reitin vaativuudesta kertovat viime vuoden tulokset. Kolmen tunnin maratoonarilta meni kierrokseen aikaa yli 4 tuntia. Vaativuuden vastapainoksi reitillä pääsee nauttimaan upeista maisemista ja monipuolisesta maastosta. Osa reitistä on kansallispuiston alueella.

Vaihtelua reittiin tuovat kaksi vetolauttaa, joilla osallistujat ylittävät muutamien kymmenien metrien levyiset salmet.

Haasteellisuutta lisäävät myös lokakuun vaihtelevat sääolosuhteet sekä huolto. Reitin varrella on kaksi vesipistettä, mutta muuten osallistujat vastaavat tankkauksestaan reitillä itse.

Lisätietoja:

Karelian seikkailu-urheilijat: 040 5420076, 040 7716652 tai karsu@karsu.fi

Link to comment
Share on other sites

TIEDOTE 15.10.2007

Lauantaina juostu ja pyöräilty Vaarojen Maraton vietiin läpi komeassa säässä. Loppusyksyn tunnelmaa vahvisti juuri ennen viikonloppua paikoitellen satanut ohut lumipeite.

Lähtöviivalla Kiviniemen matkailutilan kisakeskuksessa oli 51 osallistujaa. Rankasta maastosta ja paikoin liukkaasta reitistä huolimatta kaikki matkaan lähteneet pääsivät maaliin.

Ensimmäistä kertaa tapahtuman ohjelmassa olleen ultramaratonin (84 km) voitti Janne Marin Helsingistä ajalla 12:03:30. Toinen ultrasarjan juoksija Jari Rosti saapui maaliin ajassa 13 tuntia 10 minuuttia.

Solo-sarjan 42 kilometrillä ja duo-sarjassa rikottiin viime vuoden reittiennätykset. Naisten solo-sarjassa Virpi Komulainen kellotti ajan 6:03:08. Sirpa Ahtonen tuli maaliin aivan Komulaisen kannoilla. Miesten solo-sarjassa Ilkka Nurminen alitti Jaakko Leppäsen vuoden 2006 voittoajan kolmella minuutilla. Uusi pohja-aika kirjattiin luvuin 4:05:47.

Duo-sarjaan siirtynyt Leppänen puolestaan paransi parinsa Tuomo Ikosen kanssa duo-sarjan ennätystä aikaan 3:02:37. Duo-sarjassa pareilla oli käytettävissä yksi polkupyörä. Pyöräreitti erosi juoksu-urasta suurimman osan ajasta. Pyörä- ja juoksureittien risteyskohdissa joukkueen jäsenet saivat keskenään valita, missä vaihtavat lajia. Parin kilometrin polkupätkää lukuun ottamatta pyöräily kulki hiekkateitä pitkin.

Juoksuosuudet noudattelivat suurimmaksi osaksi merkittyä Herajärven Kierroksen reittiä. Pyöräilyreitti tuli itse suunnitella eikä se ollut merkitty maastoon. Muutamalla joukkueella loppuaikaan kertyi lisäminuutteja harhaan ajamisen tai juoksemisen seurauksena.

Ensi vuoden Vaarojen Maraton pidetään 11. lokakuuta.

Lisätietoja:

Karelian seikkailu-urheilijat: 040 5420076 / Mika, 040 7716652 / Heikki

Tulokset & valokuvia kisasta sekä tunnelmista ennen ja jälkeen kisan:

http://www.kolumbus.fi/vaarojenmaraton

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Vaarojen maratonin 11.10.2008 tiedot alkavat nyt olla kasassa. Osallistumismaksut solo-sarjoissa 35 e (juoksija-kortilla 30 e) ja duossa (parilla 1 pyörä mukana, pari jakaa pyörä-ja juoksuosuudet oman valinnan mukaan) 50 e (40 e). Tänä vuonna on kokeilussa myös pakettimatkat linja-autolla + hotellimajoitus (2 yötä) eteläisestä Suomesta (lähtöpisteet Turku ja Hki).

Tapahtuman nettiosoitekin on viime syksyn jäljiltä muuttunut. Uusi sivu löytyy osoitteesta www.karsu.fi/vaarojen_maraton.htm

Pakettimatkainfoa: http://www.karsu.fi/kuvat/vaarojen_maraton_esite.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Vinkkejä otetaan vastaan.. millä reseptillä selvitään n. 6 tuntiin, kauempaa kun ei voi juosta.

ensimmäinen polkupätkä jonnekin yli 10 km on pahin - siinä ei varmaan kannata repiä. sitten parikymmentä km tasaisempaa korkeuserojen ja juoksupinnan osalta. Ja viimeinen kymppi taas kimurantimpaa. Mutta saa tietty ollakin kun ollaan jo loppukirivaiheissa.

vko sitten la kävimme reitillä. kosteiden kelien seurauksena pitkokset olivat liukkaita (nastat alla oli paras vaihtoehto).

Jos on aivan hiuskarvan varassa, meneekö alle 6 h, niin vetolautan vetämisen sijaan (siis jos joutuu hinaamaan sen vastarannalta itselleen ja sitten takaisin sinne vastarannalle) voi uida Sikosalmen yli. Uimalla säästää ainakin minuutin (edellyttäen että jaksaa uida loppuun asti).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vaarojen Maraton juostiin kosteissa olosuhteissa lauantaina. Tulokset löytyvät osoitteesta http://www.karsu.fi/vm2008_tulokset.pdf (tulokset eivät vielä lopulliset, pientä viilausta tulee vielä).

Aihe oli esillä kymppiuutisten kevennyksenä sunnuntaina:

http://nettitv.mtv3.fi/nettitv_uutiset/index.shtml/nettitv_uutiset/uutiset/kymmenenuutiset?146873#146873

Kiitokset osallistujille! Sain tehtäväksi välittää järjestäjille tullutta palautetta ja kiitosta kaikille osanottajille siitä kuinka leppoisaa ja "helposti lähestyttävissä olevaa" sakkia mukaan oli päässyt. Hienosti hoiditte homman! Ensi vuonna samalla asialla la 10.10.

Kuvia ja korjatut tulokset yritämme saada lähipäivinä nettiin jahka muilta töiltämme ennätämme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy