Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Summassaari maraton 22.9.


Recommended Posts

Onko kenelläkään käsitystä minkälainen tapahtuma yllämainittu on? Olen aloitteleva juosija, ikää on jo 42, viime kesänä juoksin ekan puolikkaan. Nyt on tarkoitus juosta kesän päätyttyä myös puolikas. Eka kokemus oli aika raskas (=luulin kuolevani), miellyttävää oli lähinnä se että selvisin hengissä! Jälkikäteen tietysti olin pollevana kun pääsin maaliin. Mutta pakko yrittää uudelleen. Aika vähän on syys-lokakuulle vaihtoehtoja, tuota Summassaarta katselin. Tai sitten voisi olla Haapajärvellä Kauniston Maraton 6.10. Tai Kiimingissä 29.9. Mitä suosittelisitte? Reitti saisi olla tasainen, mutta kaunis.

Link to comment
Share on other sites

Summassaari-maraton järjestetään käsittääkseni ensimmäistä kertaa tänä vuonna, joten aiempaa kokeusta siitä tai reitistä ei ole.

La 22.09.2007 SUMMASSAARI MARATON

PAIKKAKUNTA, LÄHTÖPAIKKA ja KELLONAIKA: Saarijärvi, kuntokylpylä Summassaari klo 11.

MATKAT JA SARJAT: Maraton ja puolimaraton M, M50, M60; N, N50.

OSANOTTOMAKSUT JA ILMOITTAUTUMINEN: Os.maksu maraton 20€ (JK 18€), ½-maraton 10€ (JK 8€) 19.9. mennessä tilille 540804-220064.

Juoksijakortilla alennus osanottomaksusta!

PALKINNOT, MITALI: Pokaalit, tavarapalkinnot.

REITTI: Asvaltti/hiekkatietä.

YHTEYSHENKILÖ JA PUHELIN: Matti Messala 0400-901771, Paavo Vaarala 040-8227380.

YHTEYSHENKILÖN SÄHKÖPOSTI: toimisto@saarijarvenpullistus.fi

TAPAHTUMAN OMAT KOTISIVUT: http://www.saarijarvenpullistus.fi

JÄRJESTÄJÄSEURA(T): Saarijärven Pullistus

Vaihtoehtojahan on tuollekin ajalle pilvin pimein Juoksija-lehden tapahtumakalenterissa. Tasaisia reittejä jos haluat, niin Finlandiassa ja Vantaan maralla ainkin on sellaista tarjolla tuolle ajankohdalle.

Link to comment
Share on other sites

Hatapa on oikeassa eli Summassaari maraton järjestetään eka kertaa. Tapahtuma korvaa Kivimäki-maratonin, joka aiempina vuosina on juostu samaan vuodenaikaan läheisessä Mahlun kylässä Suomen vaativimmalla virallisesti mitatulla maratonreitillä. Järjestäjinä on SaPun kokenut kisakoneisto joten siihen voi luottaa että järjestelyt pelaa. Kivimäki-maratonia tulee kyllä ikävä vaikka en siellä ehtinytkään juosta kuin yhden kokonaisen (ekan maratonini) ja yhden puolikkaan. Tuskinpa tämä uusi Summassaari maraton on lähellekään yhtä mieliinpainuva kokemus kuin upea Kivimäki mutta tarkoitus olis käydä siellä maraton juoksentelemassa "superviikonlopun" ensimmäisenä suorituksena.

Link to comment
Share on other sites

Ahaa, tuosta voisi päätellä kyseessä olevan aika vaativa maasto? Minkähänlaisia lienevät korkeuserot? Ei taida sitten olla minulle sopiva, olen tällainen tasamaan tallaaja. Jotenkin vaan olisi kiva mennä muualle juoksemaan kun oman paikkakunnan tapahtumaan, samaa lenkkiä saa sahata muutenkin. Uusi ympäristö antaa potkua, mullakun ei ole niitä aikatavoitteita...vielä....

Link to comment
Share on other sites

Enpä ole ennen kuullutkaan tuosta Summassaaren Maratonista. :038:Saarijärvellä ollaan kovia järjestämään juoksutapahtumia ja hyvä niin. Tästä lähtee nyt iso KIITOS!! siihen suuntaan!:038:

Voidaanko tuota tulkita niin että olet tulossa juoksemaan Summassaarelle? Sithän meitä olis jo ainakin kaksi...:smiley: Mielenkiintoista nähdä montako juoksijaa lopulta maratonin lähtöviivalle ilmaantuu. Veikkaisin että hyvin vähän. Toivottavasti olen värässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Voidaanko tuota tulkita niin että olet tulossa juoksemaan Summassaarelle? Sithän meitä olis jo ainakin kaksi...:smiley: Mielenkiintoista nähdä montako juoksijaa lopulta maratonin lähtöviivalle ilmaantuu. Veikkaisin että hyvin vähän. Toivottavasti olen värässä.

Toivottavasti olet. On sen verran sympatioita Pullistusta kohtaan, kun järjestävällä puolella on sukulaisia!!

En ole tulossa, vaikka tapahtuman pienuus toisaalta vähän houkutteleekin. On tuo Finlandia Puolimara siinä sen verran lähellä, mutta jospa joskus...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sekä Foreca että ITL ennustaa lauantaiksi tuulista ja pilvistä ja Foreca lisäksi myös sadetta. Siis ehkä samaa säätä kuin Finlandia-maratonissa. Viikon aikana en kyllä kahta kylmää sademaratonia halua kokea joten jos vettä sataa niin enintään puolikkaan voisin lähteä hölkkäilemään.

Link to comment
Share on other sites

Koko lauantai aamun satoi vettä ja samoin koko ajomatkan ajan joten päätin juosta vain puolikkaan. Lähtöhetkellä kuitenkin aurinko pilkisteli pilvien lomasta eikä puolikkaan aikana satanut tippaakaan vettä. Maratonin juoksevat kyllä kastui sitten loppumatkasta mutta ihan hyvä maraton keli olis kuitenkin ollut. Vähän harmitti että etten lähtenyt kokonaiselle.

Summassaaren maraton juostaan kahtena lenkkinä ja puolikas samalla reitillä yksi kierros. Reitti on kohtuullisen mäkinen eli ei ehkä ennätysjuoksuihin paras mahdollinen. Huoltopisteet 5km välein ja nättejä maalaismaisemia paljon. Juostiin sekä kevyenliikenteen väylää että autotien laitaa. Hiekkatietä kierroksesta noin 5km. Juoksijoita oli harmittavan vähän. Tarkoitus oli vain hölkkäillä reitti läpi mutta eihän sitä lähtölaukauksen jälkeen malttanut varsinkaan kun palkintosija näytti olevan tukevasti hallussa rennonreippaalla juoksulla. Oma juoksu kulki alussa yllättävänkin kevyen tuntuisesti (10km 44.23) mutta loppumatkasta maratonin vaikutukset alkoi tuntua ja jalat kangistui. Mutta pysyin sentäs samassa porukassa kahden vähän iäkkäämmän herrasmiehen seurassa ja lopulta juoksimme kaikki huumorimielessä samaan aikaan rinnakkain maaliin ja kaikille voitto tai 2.sija omissa sarjoissa. Aika oli muistaakseni 1.35.58 ja siis pokaali tuli taas kotia vaikka tuollaisella juoksulla sitä nyt ei ihan tunne ansainneensa mutta palkintokaappiin kyllä vielä hyvin mahtuu. Myös osallistumismitali oli huomattavasti keskivertoa hienompi ja tavarapalkintojakin oli melkein kaikille ja osallistumismaksu tosi edullinen ja siihen sisältyi sauna ja uintikin Summassaaressa joten suosittelen lämpimästi tätä tapahtumaa muillekin.

Link to comment
Share on other sites

Maraton oli samalla piirinmestaruusmaraton ja tuloksia katsellessa harmittaa vieläkin enempi etten osallistunutkaan kokonaiselle maratonille. Mestaruus oli tullut ajalla noin 3.56 minkä olisin varmasti pystynyt alittamaan mutta todennäköisesti myös kisan voittaja olis pystynyt parempaan tiukassa kilpailutilanteessa. Voittokamppailussa oisin kuitenkin ollut ja mitalisija piirinmestaruusmaratonilla olis ollut varma (3. aika 4.56). Jos itellä olis maratonjuoksu päälajina niin ei tulis mieleenkään jättää väliin pm-maratonia mutta missä lie kaikki maratoonarit luuhanneet?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy