Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Etape Bornholm 2008


Recommended Posts

Francis Kirwa otti hienon voiton tämän vuoden Etape Bornholm juoksussa. Kyseessä on viisipäiväinen etappijuoksu ultrajuoksijoille tutulla Bornholmin saarella. Etapit on vaihtelevissa maastoissa eri puolilla saarta:

1. Hasle 10km: Kaupunki, lähinnä päällystettyä.

2. Dueodde 5,84km: Hiekkaranta.

3. Almindingen 7,83km: Metsä, päällystämätöntä tietä.

4. Hammeren 8,52km: "Tunturi", polkuja.

5. Rönne 10km: Kaupunki/metsä, päällystettyä ja polkuja.

Seuraavan kerran juostaan 21-25.7.2008. Yhden 12 tunnin juoksun kokemuksella voin todeta, että saari on hieno ja mielellään siellä juoksisi muutakin kuin sitä samaa puolentoistakilometrin lenkkiä. Eiköhän tuo lomakohteena kelpaa myös perheille, jos ei yksin päästetä viikon reissulle.

Tuollainen etappijuoksu on mielenkiintoista vaihtelua tavanomaisille juoksukilpailuille, kun pitää vähän miettiä palautumistakin ja taktiikkaa millä pärjää päivästä toiseen. Vielä jos sattuu samantasoisia juoksijoita mukaan reissulle, niin kilpailutilanne etappien välisine spekulointeineen on äärimmäisen mielenkiintoinen.

Jos löytyy lähtijöitä tarpeeksi niin voisi vaikka vuokrata mökin tai pari Galløkkenin leirintäalueelta. Mökit on ultrajuoksijoiden toimesta testattu ja hyviksi havaittu. Autolla varmaan pitäisi mennä, koska etapeille siirtyminen taitaa olla omalla vastuulla, ja matkaa saaren eri puolille on kuitenkin kymmeniä kilometrejä. Eli löytyykö kiinnostusta?

http://www.etape-bornholm.dk/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy