Jump to content
Juoksufoorumi.fi

riittääkö kunto?


andreasmu
 Share

Recommended Posts

Ilmoittauduin tänään HCM:lle intopiukeena hyvin menneen "testijuoksun" (noin 21km: 1.45) jälkeen. Heti ilmoittautumisen jälkeen iski kuitenkin uskonpuute, sillä varsinaisen juoksutreenin aloitin vasta toukokuussa. Kilometrejä on kertynyt viikossa 20-50, pisin pitkä lenkki on rapiat 25km, josta tosin osa kävellen. Viime talvena tuli hiihdettyä jonkun verran työmatkakävelyjen lisäksi ja viime syksynä juoksin puolimaratonin polvivaivaisena aikaan 2.01. Että näillä pohjilla maratonille...

Täällä ei kai ole tyhmiä kysymyksiä, joten sanokaas viisaammat ja kokeneemmat maratoonarit, yliarvioinko kuntoni ja kykyni selviytyä kokonaisesta maratonista läpi kunnialla? Juoksu tuntui tänään tosi vaivattomalta ja menohaluja olisi riittänyt vielä 21km:stä eteenkinpäin (toisen samanmoisen jälkeen ei varmasti enää ole...). Suolaista ilmoittautumismaksua ei kai saa takaisin, joten ehkä se on sitten yritettävä... ;)

Link to comment
Share on other sites

Kuntohan näyttäisi kyllä riittävän. Kysymys kait kuuluisikin mikä olisi hyvä maratonvauhti? Ja oma vastaukseni tähän olisi 6 min/km.

No niin, yön yli nukuttua pahin paniikki meni ohi (eilinen juoksu ei juurikaan tunnu kintereissä) ja päättäväisenä aion ilmestyä HCM:n lähtöviivalle. :) Varmastikin järkevin taktiikka on lähteä rauhallisesti liikkeelle ja lopussa kiristää, jos varaa on (luultavasti ei ole). Tuo 6 min/km vauhti on aika lähellä sitä, mitä itsekin ajattelin. Tosin en ole ollenkaan varma siitä, maltanko pitää tuota vauhtia itse kisassa. Lenkeillä yksin juostessakin vauhti alkaa aina muutaman eka kilsan tunnustelun jälkeen väkisinkin kiihtyä, saati sitten kun ympärillä on satoja muita juoksijoita. Jostain pitäis löytää jäitä hattuun... :)

Link to comment
Share on other sites

Tuon "testijuoksun" vetäisit vauhdilla 5min/km. Jos tuota vauhtia jaksat juosta puolikkaan ilman kilpailutilannetta niin ihan hyvin voisit lähteä juoksemaan maratonia kovempaakin kuin 6min/km. Joku 5.30/km saattaisi olla ihan hyvä vauhti ja sillä alittaisit neljän tunnin ajankin komeasti.

Itse juoksin viikonloppuna 20km:n "pitkän" aikaan 1.51 eli n. 5.40/km vauhtia suhteellisen alhaisilla sykkeillä ja taidan uskaltaa lähteä tuota menemään HCM:lläkin niin saisi itsekin mahdollisesti sen 4 tuntia alitettua.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy