Jump to content
Juoksufoorumi.fi

pk lenkit


GrigoriSoiros
 Share

Recommended Posts

Eli miten paljon / pitkiä pk lenkkejä juoksette viikossa?

Itse nostin alarajan 9km, eli juoksen 9-11km/ lenkki. Mikä olisi järkevä pituus? Vai aikako ratkaisee? Itse pidän rajana sitä kun syke ei tahdo pysyä enää alle aerobisen kuin kävelemällä. Ja nyt matka on n. 9-11km riippuen kelistä/ reitistä yms.... Vauhtien ollessa 7 - 6min/km.

:snoopy:

Link to comment
Share on other sites

En oikein tiedä, kannattaako millään tasolla asettaa lenkille mitään ehdotonta alarajaa. Jos kykenet esim. päivittäin mainitsemaasi 9 - 11 km:iin, mutta et juuri enempään, niin voisi olla hyvä vähitellen pyrkiä joka toinen päivä hieman pidentämään ja joka toinen päivä tyytyä vähempään, ettei touhu käy liian junnaavaksi ilman kykyä tehokkaampiin lisäyspyrkimyksiin, jos sellaisia on. Toisaalta, jos juokset vain joka toinen päivä, saattaa systeemisi olla juuri nyt peruskuntonäkökohdista ihan järkeväkin, mutta sitten olisi hyödyllistä sisällyttää jotain muunlaistakin vaikkapa viikonlopulle.

Sellaiset parin kolmen kilometrin verryttelyt saattavat ainakin joissain tapauksissa joskus olla sangen hyödyllisiäkin palautumisen kannalta ja jopa täyden levon vaihtoehtoina, koska ne mm. saavat (rasittamatta) veren kiertämään kunnon kierroksilla palautusta kaipaavissa lihaksissa ja siten jopa nopeuttaa palautumista. Samoin suosittelen näitä uusien 9 - 11 kilometristen sijasta varovaisena alkuna lisätessäsi lenkkipäivien lukumäärää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy