Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyöräily ja ötökät :(


trouble
 Share

Recommended Posts

Mitenkäs te muut paljon pyöräilevät pärjäätte ötököiden kanssa? Meikä kun hengästyy ja hengittää suun kautta, niin jo eräänkin kerran on täräyttänyt joku ötökkä suoraan kurkkuun, niin että se on ollut pakko niellä elävältä, kun ei ole muuten irronnut. Pitäiskö pyöräillä naama kohta maata tai käyttää hengityssuojaa? (niin, kun on penikkatauti ja uimarin polvi, niin pakko pyöräillä)

Link to comment
Share on other sites

Mitenkäs te muut paljon pyöräilevät pärjäätte ötököiden kanssa? Meikä kun hengästyy ja hengittää suun kautta, niin jo eräänkin kerran on täräyttänyt joku ötökkä suoraan kurkkuun, niin että se on ollut pakko niellä elävältä, kun ei ole muuten irronnut.

Tämä olisi varmaan kuulunut tuonne ravintoaineosioon? Ei kai niissä ötököissä muuta vikaa ole, kuin ovat vaan vähän kehnoja hiilihydraatin lähteitä, ja saa pyöräillä suu varsin isosti auki, jos niitä meinaa riittävän määrän kerätä, että nälkä lähtee. Useimmat kai tyytyvät mukana kuljettamiinsa varta vasten valmistettuihin urheiluravinteisiin, mutta jos luomulinja kiinnostaa, niin mikäpä jottei.

Link to comment
Share on other sites

Tähänkin sopinee sukkahousuvinkki!

Sukkahousut päähän lenkille lähtiessä. Ei pääse ötökkäiset silmiin ja suuhun.

Entä jos ajais takaperin...ei kai ne sentään kallon läpi tule?

Joskus on ampiainen kopsahtanut, mutta ei sentäs käynyt kuin aikoinaan mökillä ollessa olutpullo oli aitan terassilla ja hörppyä ottaessani sain ampiaisen suuhuni kun se tuli mun apajille ja meni pulloon. No amppari tietty tuikkasi huuleen ja minä jouduin sylkemään hyvät olut maahan ja hyppimään tasajalkaa (ainakin 5 min) ampparin päällä. Naama ja huulet turpos, mutta hengissä selvisin. Töissä pojat naureskelivat, että tuliko turpiin. "Tuli, muttei niin kuin luulette" - vastasin.

Mitä tästä opimme: Kannattaa juoda pullo kerralla loppuun.

Link to comment
Share on other sites

Mulla ei kyllä ole ikinä ollut ongelmana että noita ötököitä olisi joutunut syömään tai siis edes saanut suuhuni. Mutta kerran meni amppari kypärän päälaella olevasta reiästä sisään ja voin kertoo että suoritin samalla sekunnilla sellaisen suht nopeen pit stopin. Ei onneksi kerennyt pistään suoraan kaljuun...

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Hammastikku on oivallinen väline, millä saa mäkärät kaivettua pois pyörälenkin jälkeen.

Ei vaitiskaan. Täällä kun noita ötököitä riittää niin on saanut välillä kakoa kurkun perästä niitä pois. Ja on kai niitä tullut nieltyäkin välillä. Mutta ei niin paljon ole ärsyttänyt, että olisin vielä huivia suojaksi laittanut.

Pitää opetella minunkin pitämään joskus suu kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Jokunen vuosi sitten tapasin Helsingin ja Tuusulan välillä työmatkapyöräilijän (joka siis ajoi Tuusula-Helsinki -väliä päivittäin), ja hän mm. kertoi, miten oli joskus saanut ampiaisen silmäänsä. Siihen otus sitten oli pistänytkin.

Hoitoihin oli kuulemma kuulunut mm. silmän halkaisu (mitä ihmettä mies sitten sillä tarkoittikaan), pitkä aika niin ettei silmällä nähnyt mitään ja pitkä aika niin että näki kaiken kahtena. Joskus puolen vuoden kuluttua näkö alkoi kai kuitenkin olla melko normaali. Sattuneista syistä hän ei ollut sen jälkeen enää ilman laseja ajanut.

Link to comment
Share on other sites

Mä en edes osaisi ajaa ilman (aurinko)laseja, koska a) aurinko häikäisee B) viima käy silmiin c) ei ole hauskaa, jos öttiäinen napsahtaa silmään. Jälkimmäisessä voi oikeasti käydä pahasti.

Ötököiden lentämistä suuhun voi olla hankala estää... Ikävältähän se tuntuu, kun ötökkä nasahtaa tuonne kitalaen takaosan pehmeään kudokseen, jonne se myös tuntuu jäävän hetkeksi sätkimään. Vielä ei ole tullut mäkäräistä suurempaa syötyä ;)

Kerran on mullakin jokin lentänyt kypärän reiästä sisään. Siinä tuli kyllä kiire ja hätä!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy