Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Gran Trail Valdigne 84km/~5000m+


Hiki
 Share

Recommended Posts

Terveiset Alpeilta!

Osallistuin viime viikonloppuna (la 14.-15.7.) Italiassa vuoristoultraan nimeltä Gran Trail Valdigne. Lähtö- ja maalipaikkana toimi Courmayeur.

http://www.grantrail.it/4DCGI/

Nettisivuilla, julisteissa ja esitteissä kisareitin pituudeksi oli ilmoitettu 70km, mutta juoksunumeroa hakiessani selvisikin todelliseksi pituudeksi 84km. Reitti oli pysynyt samana, mutta matkan pituus oli tarkistettu. Moni muukin juoksija pyöritteli päätään tuossa vaiheessa.

Eri foorumeilla on kisan kokonaisnousunkin arveltu olleen lähempänä 5500 metriä kuin järjestäjien ilmoittamaa 5000 metriä.

Muuten kisan järjestelyt toimivat. Reitti oli merkitty hyvin, huoltopisteitä ja kontrollipisteitä oli riittävästi ja kaikki olivat ystävällisiä. Tämä kisa kuten aiemmin kesällä juoksemani Grand Raid du Mercantourkin olivat "semi self-sufficiency" eli huoltopisteillä on ruokaa ja juomaa, mutta huoltopisteiden välit voivat olla useita tunteja (riippuen tietysti jokaisen omasta vauhdista).

Kisan reitti nousi neljälle harjanteelle (2670m, 2623m, 2381m, 2571m) ja laski niiden välissä kyliin. Keskellä reittiä oli myös tasainen 10km tylsempi pätkä.

Nousut ja laskut olivat pitkiä ja jyrkkiä. Reitti kulki pääosin poluilla, mutta myös lyhyitä pätkiä oli hiekka- ja asfalttipäällysteisillä kapeilla teillä. Kaikenkaikkiaan mielettömät vuoristomaisemat!

Reittiprofiili: http://www.courmayeurtrailers.it/documentazione/profilo.jpg

Oma tavoitteeni oli tehdä hyvä pitkäharjoitus ja päästä maaliin jalat ehjänä. Trekkasin kisaa edeltävät 3 päivää (ke-pe) Courmayeuria ympäröivillä vuorilla kantaen rintarepussa 10-viikkoista poikaani. Lisäksi edellisellä viikolla treeniä jalkojen päällä oli kertynyt 19h. Aika suuri arvoitus oli siis, miten kisa sujuisi.

Kisa sujui yllättävän helposti. Osasin ottaa riittävän iisisti treenimielessä säästellen voimia ja jalkoja. Tosin nyt mietityttää, että otinko jopa liiankin rauhallisesti. Ainoastaan pilvettömältä taivaalta paahtanut aurinko (+30c) tuotti ongelmia. Edes ylhäällä vuorilla ei puhaltanut kunnolla tuuli. Saavuin yöllä maaliin hyvävoimaisena ja jalat ehjinä kellottaen loppuajan 16.26.

Kisan voitti viime vuoden UTMB:n voittaja italialainen 58-vuotias Marco Olmo. Mukavaa on nähdä tänä vuonna UTMB:ssä, miten Olmo lyö Jurekin ja Meltzerin!

Bon courage!

Janne

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy