Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paljonko pitää/uskaltaa juosta?


Mari T
 Share

Recommended Posts

Juoksin muutama viikko sitten Paavo Nurmen ja ilmoittauduin juuri HCM:iin. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä paljonko pitäisi/kannattaisi juosta seuraavien viikkojen aikana? Aikaahan on vielä ruhtinaalliset 6vkoa! Muutaman lenkin olen jo juossut ja ihan hyvältä on tuntunut.

Käys kurkkaan vaikka tuo ketju, sieltä mm. löytyy lisätietoa asian suhteen

:icon_rolleyes:

http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=9814

Link to comment
Share on other sites

Ei tuohon alkuperäiseen kysymykseesi varmaan yksiselitteistä vastausta ole. Se paljonko kannattaa juosta riippuu siitä, kuinka koville olet edellisessä maratonissa joutunut ja kuinka siitä palaudut, sekä siitä kuinka paljon yleensä harjoittelet.

Jos parhaimmillaan harjoittelet vaikka jotakin väliltä 30-80 km / vko voit esimerkiksi käyttää tuon kahden maratonin välisen 7 viikkoa vaikka seuraavasti: 3 viikkoa kevyesti, kuitenkin niin että viikottaiset kilometrimäärt nousevat asteittain kohti maksimimääriä. 2 viikkoa juoksua lähes maksimimäärillä. 2 viikkoa asteittain keventäen kohti toista maratonia.

Jos parhaimmillaan harjoittelet selvästi enemmän kuin edellä mainittu (ts. reilusti yli 100 km / vko) ei ehkä 7 viikon aikana ihan kerkiä / kannata harjoitella omia maksimimääriä tuon kovimmankaan 2-viikkoisen aikana, vaan ehkä sellaiset 80 - 90 % omista maksimeista.

Yksi mahdollisuus on myös se, että sisällytät näiden kahden maratonin väliin vaikka yhden noin 5- 10 km kilpailun, joka saattaa tehdä yllättävänkin hyvää ns. hyvän juoksuvireen löytämiseksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä suosittelen, että lepoa, venyttelyä ja hierontaa nyt ainakin vielä viikon.. Ja sit kolme viikkoa ennen maratonia esim. pitkä lenkki 2h ja 2 viikkoa ennen maraa 1.5h kovavauhtinen. Sitten loppuajan paluttelua taas. Viikko ennen maraa voisit joitain vetoja ottaa, esim. 5x1min ja kunnon palautukset väliin. Ja edellisenä päivänä tosi kevyt juoksu - kävely - hyppely lenkki.

"Treeni antaa ärsykkeen ja lepo kehittää"

:snoopy:

Tsemppiä

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy