Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Tellervo77

45min Special: Pakotettu juoksemaan

Recommended Posts

Heissan,

Keskiviikkona 11.07.2007 klo 20:00-21:00 tulee maikkarilta aika huimantuntuinen dokumentti:

"Budhia Singh on nelivuotias poika, josta leivotaan maailman nuorinta kestävyysjuoksijaa ja tulevaa olympiavoittajaa. Rutiköyhistä oloista tulevan pojan elämä on ollut traaginen. Hänet myytiin kolmivuotiaana 10 punnalla kulkukauppiaalle, mutta paikallinen judo-opettaja Biranchi Das sääli poikaa, osti hänet itselleen ja lopulta adoptoi tämän. Pian Biranchi huomasi Budhian erikoisen kyvyn juosta käsittämättömän pitkiä matkoja ja päätti valmentaa pienestä lapsesta huippumaratoonarin. Hänen valmennusmenetelmänsä ovat kuitenkin herättäneet huolta niin juoksijapiireissä kuin viranomaisten keskuudessa. Brittiläinen dokumentti synnyttää ristiriitaisia tunteita ja saa kysymään, riistetäänkö Budhialta lapsuus ja kestääkö pienen lapsen keho näin ankaraa harjoittelua? Tuotanto: Channel Four"

Enpä ole ihan varma onko sopivaa katseltavaa kaltaisilleni herkkiksille :022:, mutta jos jotain kiinnostaa, niin siitä vaan ruudun ääreen. Ihan sairaaltahan tuo kuvio vaikuttaa, ei voi muuta kuin ihmetellä, mitä kaikkea ihmiset on valmiit tekemään julkisuuden eteen!! :076::tana: :wife:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakkohan sitä oli katsoa, vaikka oli se juuri niin sosiaaliporno-osastoa kuin vain voi olla. Hyvin oli tämä "adoptioisä-valmentaja" saanut poikaa uhkailtua/kiristettyä/aivopestyä, kun poika todisteli tv-kameroille silmät kirkkaana juoksevansa sen takia, että se on kivaa.

Kumma juttu, ettei kukaan estä pojan osallistumista pitkiin kilpailuihin. Eipä tulisi mieleenkään, että länsimaissa lapset osallistuisivat maratoneille. (Ja maratonhan oli tälle pojalle ihan pikkulenkki. Poikahan koitti dokkarin lopussa juosta 70 km:n kisaa, mutta uuvahti "jo" 67 km:n kohdalla.) Mutta kolmansissa maissa on tietenkin aina asiat erilailla ja varmaan rahalla tai hyvävelisopimuksilla saa siellä kaikenlaista. Tiedä noista, parempi kun ei tiedäkään kaikkea.

Sellainenkin tuli mieleeni, että vaatii melkoista kylmähermoisuutta dokumentin brittiläiseltä kuvausryhmältä (toki kuvaavat varmaan usein kaikkea järkyttävää/epäihnhimillistä). Aika paatunut pitää olla, että pystyy kuvaamaan metrin päästä tajunnan rajamailla hoipertelevaa nestehukkaista ja aliravittua pikkupoikaa, joka toteuttaa sairaan aikuisen perversioita.

Sairas maailma. :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta poika näytti kyllä pitävän juoksemisesta, eli ei tuossa dokkarissa mitään pahoja pakkokeinoja näytetty.

Mutta tuo 70 km reilusti yli 30 asteen helteessä ilman mitään nesteitä juoksunaikana on hengenvaarallista -väitti judovalmentaja sitten mitä tahansa. Lisäksi valmentaja tsemppasi poikaa näyttämällä hänelle vesipulloa. Sitä hoipertelua oli kammottava katsella. Kumma ettei armeijan lääkäri älynnyt laittaa poikaa tiputukseen vaan yrittivät juottaa nestettä. Niin ja tunti moisen kisan jälkeen palautumiseen on aivan liian vähän. Toivottavasti poika olisi saanut ammattimaisen yleisurheiluvalmentajan.

Toisaalta varmasti pojalla on paremmat oltavat judovalmentajan luona kuin sen pahoinpitelevän kulkukauppiaan tai nälissään kotonaan 3 muun sisaren kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaan kyllä, että riittävän pitkään harjoitettu aivopesu on saanut lapsiraukan kuvittelemaan, että juoksu on hänen juttunsa... Toivottavasti se stnan kusipää laitettaisiin (ns. koutsi) juoksupyörään ja juoksutettaisiin vaikka joku 3 kk ens alkuun yhteensoittoon niin alkaisi ehkä äly valkenemaan. :075:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikohan kyse samasta dokkarista, joka löytyy Lontoon murteella youtubesta.

The Four Year Old who Ran Forty Miles (part 1)

http://www.youtube.com/watch?v=76neKMVE7HQ

The Boy Who Ran 40 Miles Part 2

http://www.youtube.com/watch?v=C7kWzoEW96A

The Four Year Old Who Ran 40 Miles Part 3

http://www.youtube.com/watch?v=RYPRmwuZtUQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

SICK.

Aivan sairasta.

70 km juoksu valmentaja-adoptioisän ideana, ei anneta noin 4 vuotiaalle ollenkaan nestettä kyseiselle reitille vaan näytetään vesipulloa kannustukseksi ja motivoinniksi, että poika juoksisi paremmin.

:surrender:

Armoa ihan oikeasti.

Kuka laittaa neljävuotiastaan juoksemaan maratoneja ja ennätyksiä jossain epäinhimillisissä helteissä? Kuka sanoo, että poika juoksee paremmin ilman nestettä? 70 kilsaa?? Kuinka kukaan ihminen voi sanoa, että on luonut pojan sellaiseksi mikä hän tänä päivänä on?

SICK.

Siinä on taas hyvä esimerkki yhdestä maanpäällisestä jumalasta joka luulee tietävänsä kaiken ja vielä enemmänkin. Ei mitään rajaa yhtään missään.

Sääli ihan oikeasti lasta, vaikkei sinällään olot olisi hyvät olleet ennenkään tota. Vaikea tosin päätellä tai tietää todellisuutta pojan juoksuhaluista. Ehkä se oikeasti piti juoksusta. Ehkä se vaan koki sen olevan ainoa tapa miellyttää, pitäytyä nykyisessä - olihan toi varmasti parempi kuin "entinen" elämä.

Vaikea sanoa todellisuudesta mitään kun pojan ympärillä pyöri dokkarissakin koko ajan aivan sairas härdelli.

Tulevaisuuden kuviot ovat jokseenkin todennäköisesti havaittavissa kasvuongelmissa ja psyykkisissä vaivoissa.

Intiassa muutenkin poljetaan ihmisoikeuksia kaksin käsin eikä siellä ihmisarvosta mitään juurikaan edes tiedetä - se paistoi läpi telkkaristakin aika kirkkaasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olihan se kyllä kieltämättä aika etovaa katsella ko. dokumenttia. Miten kukaan lapsestaan (olipa kyseessä sitten oma tai adoptoitu tms.) oikeasti voi sanoa: "No, poika kuolee jos on kuollakseen".

Ei ole äijällä kaikki purut vinttiosastolla ihan kohdillaan jos kerran vettä ei saa tuollaisen suorituksen aikana antaa. Lisäksi herää kysymys siitä kenen unelmaa tässä oikein eletään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy