Jump to content
Juoksufoorumi.fi

45min Special: Pakotettu juoksemaan


Tellervo77
 Share

Recommended Posts

Heissan,

Keskiviikkona 11.07.2007 klo 20:00-21:00 tulee maikkarilta aika huimantuntuinen dokumentti:

"Budhia Singh on nelivuotias poika, josta leivotaan maailman nuorinta kestävyysjuoksijaa ja tulevaa olympiavoittajaa. Rutiköyhistä oloista tulevan pojan elämä on ollut traaginen. Hänet myytiin kolmivuotiaana 10 punnalla kulkukauppiaalle, mutta paikallinen judo-opettaja Biranchi Das sääli poikaa, osti hänet itselleen ja lopulta adoptoi tämän. Pian Biranchi huomasi Budhian erikoisen kyvyn juosta käsittämättömän pitkiä matkoja ja päätti valmentaa pienestä lapsesta huippumaratoonarin. Hänen valmennusmenetelmänsä ovat kuitenkin herättäneet huolta niin juoksijapiireissä kuin viranomaisten keskuudessa. Brittiläinen dokumentti synnyttää ristiriitaisia tunteita ja saa kysymään, riistetäänkö Budhialta lapsuus ja kestääkö pienen lapsen keho näin ankaraa harjoittelua? Tuotanto: Channel Four"

Enpä ole ihan varma onko sopivaa katseltavaa kaltaisilleni herkkiksille :022:, mutta jos jotain kiinnostaa, niin siitä vaan ruudun ääreen. Ihan sairaaltahan tuo kuvio vaikuttaa, ei voi muuta kuin ihmetellä, mitä kaikkea ihmiset on valmiit tekemään julkisuuden eteen!! :076::tana: :wife:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pakkohan sitä oli katsoa, vaikka oli se juuri niin sosiaaliporno-osastoa kuin vain voi olla. Hyvin oli tämä "adoptioisä-valmentaja" saanut poikaa uhkailtua/kiristettyä/aivopestyä, kun poika todisteli tv-kameroille silmät kirkkaana juoksevansa sen takia, että se on kivaa.

Kumma juttu, ettei kukaan estä pojan osallistumista pitkiin kilpailuihin. Eipä tulisi mieleenkään, että länsimaissa lapset osallistuisivat maratoneille. (Ja maratonhan oli tälle pojalle ihan pikkulenkki. Poikahan koitti dokkarin lopussa juosta 70 km:n kisaa, mutta uuvahti "jo" 67 km:n kohdalla.) Mutta kolmansissa maissa on tietenkin aina asiat erilailla ja varmaan rahalla tai hyvävelisopimuksilla saa siellä kaikenlaista. Tiedä noista, parempi kun ei tiedäkään kaikkea.

Sellainenkin tuli mieleeni, että vaatii melkoista kylmähermoisuutta dokumentin brittiläiseltä kuvausryhmältä (toki kuvaavat varmaan usein kaikkea järkyttävää/epäihnhimillistä). Aika paatunut pitää olla, että pystyy kuvaamaan metrin päästä tajunnan rajamailla hoipertelevaa nestehukkaista ja aliravittua pikkupoikaa, joka toteuttaa sairaan aikuisen perversioita.

Sairas maailma. :cry:

Link to comment
Share on other sites

Minusta poika näytti kyllä pitävän juoksemisesta, eli ei tuossa dokkarissa mitään pahoja pakkokeinoja näytetty.

Mutta tuo 70 km reilusti yli 30 asteen helteessä ilman mitään nesteitä juoksunaikana on hengenvaarallista -väitti judovalmentaja sitten mitä tahansa. Lisäksi valmentaja tsemppasi poikaa näyttämällä hänelle vesipulloa. Sitä hoipertelua oli kammottava katsella. Kumma ettei armeijan lääkäri älynnyt laittaa poikaa tiputukseen vaan yrittivät juottaa nestettä. Niin ja tunti moisen kisan jälkeen palautumiseen on aivan liian vähän. Toivottavasti poika olisi saanut ammattimaisen yleisurheiluvalmentajan.

Toisaalta varmasti pojalla on paremmat oltavat judovalmentajan luona kuin sen pahoinpitelevän kulkukauppiaan tai nälissään kotonaan 3 muun sisaren kanssa.

Link to comment
Share on other sites

SICK.

Aivan sairasta.

70 km juoksu valmentaja-adoptioisän ideana, ei anneta noin 4 vuotiaalle ollenkaan nestettä kyseiselle reitille vaan näytetään vesipulloa kannustukseksi ja motivoinniksi, että poika juoksisi paremmin.

:surrender:

Armoa ihan oikeasti.

Kuka laittaa neljävuotiastaan juoksemaan maratoneja ja ennätyksiä jossain epäinhimillisissä helteissä? Kuka sanoo, että poika juoksee paremmin ilman nestettä? 70 kilsaa?? Kuinka kukaan ihminen voi sanoa, että on luonut pojan sellaiseksi mikä hän tänä päivänä on?

SICK.

Siinä on taas hyvä esimerkki yhdestä maanpäällisestä jumalasta joka luulee tietävänsä kaiken ja vielä enemmänkin. Ei mitään rajaa yhtään missään.

Sääli ihan oikeasti lasta, vaikkei sinällään olot olisi hyvät olleet ennenkään tota. Vaikea tosin päätellä tai tietää todellisuutta pojan juoksuhaluista. Ehkä se oikeasti piti juoksusta. Ehkä se vaan koki sen olevan ainoa tapa miellyttää, pitäytyä nykyisessä - olihan toi varmasti parempi kuin "entinen" elämä.

Vaikea sanoa todellisuudesta mitään kun pojan ympärillä pyöri dokkarissakin koko ajan aivan sairas härdelli.

Tulevaisuuden kuviot ovat jokseenkin todennäköisesti havaittavissa kasvuongelmissa ja psyykkisissä vaivoissa.

Intiassa muutenkin poljetaan ihmisoikeuksia kaksin käsin eikä siellä ihmisarvosta mitään juurikaan edes tiedetä - se paistoi läpi telkkaristakin aika kirkkaasti.

Link to comment
Share on other sites

Olihan se kyllä kieltämättä aika etovaa katsella ko. dokumenttia. Miten kukaan lapsestaan (olipa kyseessä sitten oma tai adoptoitu tms.) oikeasti voi sanoa: "No, poika kuolee jos on kuollakseen".

Ei ole äijällä kaikki purut vinttiosastolla ihan kohdillaan jos kerran vettä ei saa tuollaisen suorituksen aikana antaa. Lisäksi herää kysymys siitä kenen unelmaa tässä oikein eletään...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy