Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paras levy minkä omistat?


Seppo
 Share

Recommended Posts

Tähän täytyy sanoa, että se on nordman ja Vandraren.

Tämän taustalla on ehkä se, että just kun tuo levy oli pinnalla niin sillon tuli valmentajan kanssa käytyä Kilpisjärvellä hiihtämässä kilpaa. Tuo levy sopii kuin nenä päähän niihin maisemiin. Mulle tulee aina Nordmanista mieleen Kilpisjärvi. Sillä reissulla ajettiin tosin paluumatkalla ojaan, mutta hinausauto toi perille eikä kummallekkaan sattunu mitään. Reissussa rähjääntyy, kuten sanotaan.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Levyjä ei sen kummemmin ole, mutta tuolta vanhasta kasettilaatikosta löytyy edelleen yksi nuoruusvuosien lemppari U2 sunday,bloody sunday.

Clash, London calling myös toinen, jonka tenho ei ole vielä kulunut.

Kumpikin hyvää lenkkimusaa myös.

Clash varsinkin saa vieläkin aikaiseksi vinkeän kouraisun mahassa. On siinä sitä jotain.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kotona poikakaverin keräämiä levyjä varmaan puolentoista sataa, joten aika vaikea valinta. Tällä hetkellä eniten soitossa ovat Coldplayn X&Y, joka osoittautui paremmaksi kuin odotin, sekä The Arkin The State of the Ark, joka puolestaan oli todellinen löytö, hilpeää ja hyväntuulista ruotsalaista. Muita kaikkien aikojen suosikkeja ovat muun muassa Ismo Alanko Säätiön Minä ja pojat (ja muu Alangon tuotanto myös), U2:n 1980- ja 90-lukujen kokoelmat ja Egotripin kokoelma. Myös Guns'n roses soi meillä melko taajaan, joten pitänee laittaa myös tämä pumppu listalle. Tähän hätään ei kaikkia edes muista...

Link to comment
Share on other sites

Tuntuu, että näitä "parhaita levyjä" on todella paljon. Kotona usein soi taustalla Morcheeba, todella easya musaa taustalle. Saa ajatukset oitis mukaansa. Toinen mitä tulee usein soitettua on Nick Caven musa, aivan mahtava muusikko!

Jos jotain rockimpaa laitetaan niin sitten ehdottomasti Morphine, kitara, laulu ja rummut niin johan tulee musiikkia.

Vauhtiin kun päästiin, niin jatketaan. Jos puoliso ei ole paikalla/autossa niin silloin raskaampaa kuten Rammstein tai System Of a Down.

a´vot

näillä lähtee ja menee...

Lenkillä en musiikkia kuuntele, koska pilaa rytmiä ja ulkona on kiva kuunnella mahdollista hiljaisuutta

Link to comment
Share on other sites

Vuosien varrella on kertynyt monia suosikkeja, joiden laittaminen järjestykseen ei oikein tunnu mahdolliselta. Kouluaikoina tuli kuunneltua eniten metallisempaa musiikkia esim. Iron Maidenia, Metallicaa, Black Sabbathia ja tietenkin KISSiä.

Joskus lukiossa alkoi vähän kevyempi, mutta kuitenkin sähkisvetoinen musiikki tulemaan kuvioihin. Silloin kovia sanoja olivat mm. Suede, Oasis, Pulp ja vähän myöhemmin Skunk Anansie, Radiohead... Viimeisin löytö on taas meteliosastolta. Nimittäin System of a Down. Siinä vasta mielenkiintoinen orkesteri. Kotimaisista jos pitäisi yksi nimi sanoa niin YUP tulee heti mieleen.

Puhtaasti livebändinä taas The Ark on ollut ehkä paras. Arkin levyt on ihan OK, mutta keikat jotain paljon parempaa. 4 kertaa olen orkesterin nähnyt ja joka keikan jälkeen on fiilis ollut katossa.

Kaikki suosikit jos listaisi niin tulisi piiiitkä lista, mutta nämä levyt nyt ainakin on olleet niitä huippuja:

Iron Maiden: Somewhere In Time

Metallica: ...And Justice For All

Suede: Dog Man Star

Pulp: Different Class

Oasis: Definitely Maybe

Skunk Anansie: Stoosh

Radiohead: The Bends

YUP: Homo Sapiens

System of a Down: Toxicity (eniten kuuntelussa juuri nyt)

Link to comment
Share on other sites

Mahdoton tehtävä nimetä yksi levy, yhden bändinkin nimeäminen tuntuu yhtä vaikealta. Jos tuota levyä yrittää, niin ekana tulee mieleen Pellen Moottoritie , Motörheadin No Sleep till Hammersmith ja Led Zeppeliinin koko tuotanto. Kaikkea muutakin samantapaista tulee kuunneltua. Viime aikoina on lenkeillä soinut Ramones.

Link to comment
Share on other sites

Clash, London calling myös toinen, jonka tenho ei ole vielä kulunut.

Kumpikin hyvää lenkkimusaa myös.

Clash varsinkin saa vieläkin aikaiseksi vinkeän kouraisun mahassa. On siinä sitä jotain.

Totisinta totta.

Punkin esi-isä Iggy Pop bändinään Stooges saa 3.40:n keskushermostossa kerta toisensa jälkeen sellaiset vipraatiot, ettei muusta väliä. Iggyn koko tuotanto nousee ylitse muiden minun rankingissani. Jos joku Punk-uusi-aalto- dikkari luulee Punkrokin syntyneen 70-luvulla englannissa, kannattaa kuunnella Ämevikan Detroitissa v. 69 taltioitu biisi "I just wanna be your dog".

Iggyn myöhäisempi tuotanto ei ole myöskään veltostunut noista ajoista, vaikka parikymmentä vuotta sitten tuo ikuinen vesikauhuinen ghettodog kääntyi täysraittiuteen, ja on purkanut pahimpia höyryjään sen jälkeen kuntosaleilla.

Neil Young On myös paikkansa auringossa ansainnut. Ja moni moni muu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy