Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Keskustelu, väittely, inttäminen, riitely, vittuilu...


3.40
 Share

Recommended Posts

Avasin ketjun tälle aiheelle. Sehän on niin, että toisinaan on mennyt, menee, ja tulee menemään eri viestiketjuissa kirjoittelun sävy otsikon mukaiseksi vääntämiseksi.

Tässä viestiketjussa olisi mukava saada nähdä mitä mieltä ihmiset ovat siitä, noin yleisesti, että kuinka ikävä/hauska/mielenkiintoinen/tylsä tai ihan mitä vaan, on se tosiasia, että saa tai joutuu lukemaan toisinaan sellaisiakin viestejä, joissa on tunteen paloa nollaviivan alapuolelta, ja henkilöt ajautuvat tylynsorttiseen viestintään keskenään.

Minä toivoisin tässä ketjussa niidenkin ihmisten antavan tavallista suorempaa palutetta, jotka muuten pitäytyvät asialinjalla, eivätkä viitsi lähteä laukomaan liian suoraan mielipiteitään, vaikka välillä mieli tekisikin ja aihetta olisi.

Peruskysymys lienee se, että onko palstan henkeen sopivaa ylipäätään se, että joskus mennään värikästäkin värikkäämpään sananvaihoon. Onko ilmiö siis mielestänne enemmän rasite kuin piristysruiske palstalle?

Tiukkapipoksi ei kukaan leimaudu tällä palstalla, vaikka happaman sävyisiä arvioita rohkenisikin kirjoittaa.

Toivottavasti tässä ketjussa ei lipsahdeta riitelyn tasolle asti, mutta väliäkö tuolla jos...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aina kun keskustelu tai väittely on rakentavaa ja pysyy asiassa eikä henkilöidy siten että viesti on sävyltään toista kohtaan loukkaava on se mielestäni OK.

Kaikkein mielenkiintoisemmat ketjut ovatkin sellaisia joissa puidaan näkemyseroja tms vaikeita kysymyksiä etsien eri näkökantoja ja oikeata totuutta.

Mielestäni sävy on jotakuinkin 100% ollut ok, joskin ketjun aloittajan ja gnothin väittely on joskus tätä rajaa liippaissut.

Link to comment
Share on other sites

Ilman eriäviä mielipiteitä harvemmin keskustelua syntyy. Minusta väittelyt ja inttelyt ovat piristys palstalle ja pitävät keskustelun mielenkiintoisena, kunhan pyritään pysymään asialinjassa. Kun toisen taustoja ei aina tiedetä/muisteta, saattaa tietysti tuoksinassa tulla kirjotettua asioita, mitkä loukkaavat toista. Mutta yleensä näistäkin selvitään ja sopu saadaan taas aikaiseksi. Minusta keskustelu on pysynyt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta suhteellisen asiallisena.

Lisäksi kun tuntee jonkun henkilön nimimerkin takaa, saattaa persoona nimimerkin takana olla ihan erilainen kuin joidenkin ko. nimimerkin kirjoitusten perusteella voisi saada kuvan. Ainakin minulle numeroukko on hyvä esimerkki tällaisesta henkilöstä.

Toisaalta tässä on se huono puoli, että tutulta nimimerkiltä yleensä sallitaan helpommin vähän provokatiivisemmat viestit kuin esim. ihan uudelta foorumilaiselta. Voi kun itsekin muistaisi aina tämän ohjeen "jos provosoidaan, ei ole pakko provosoitua".

Link to comment
Share on other sites

Lisäksi kun tuntee jonkun henkilön nimimerkin takaa, saattaa persoona nimimerkin takana olla ihan erilainen kuin joidenkin ko. nimimerkin kirjoitusten perusteella voisi saada kuvan. Ainakin minulle numeroukko on hyvä esimerkki tällaisesta henkilöstä.

Just meinasin samaa sanoa. Kun oon muutaman kerran nähnyt Numeroukon livenä ja kuunnellut vuolasta juttelua, niin voin vakuuttaa, ettei hän oikeesti ole aivan niin kärkäs mielipiteissään kuin palstan perusteella saattaisi kuvitella. Eikä varsinkaan ota hernettä nenään.

Kaiuksen tyyliin taas kuuluu silloin tällöin matsata jonkun kanssa (eikä ehkä kuitenkaan ihan tosissaan). Lähinnä sitä vain kohottaa hetkeksi kulmakarvojaan todetakseen, että taas on se aika vuodesta. Mukava tyyppi hänkin.

Itseäni ei ihan hirveästi kiinnosta palstalaisten alkoholinkäyttö tai -käyttämättömyys. Toki Epätipattomassa ketjussa ja muuallakin juopotteluistaan voi kertoa, kun kerran ryyppäämisen mystifiointi edelleen on hämmästyttävän tärkeä osa suomalaista kulttuuria.

Peruskysymys lienee se, että onko palstan henkeen sopivaa ylipäätään se, että joskus mennään värikästäkin värikkäämpään sananvaihoon. Onko ilmiö siis mielestänne enemmän rasite kuin piristysruiske palstalle?

Selkeää tekstiä juoksuun syvästi hurahtaneena ihmisenä ladot ja se on hemmetin hianoo. Jatka vaan samaan malliin!

Toisaalta tässä on se huono puoli, että tutulta nimimerkiltä yleensä sallitaan helpommin vähän provokatiivisemmat viestit kuin esim. ihan uudelta foorumilaiselta.

Näin se käytännössä valitettavasti lienee, vaikkakin kaikilla pitäisi olla samat säännöt.

Mitä posetuskeskusteluun tulee, niin vähän ihmettelen siihen liittyvää tunteen paloa. Aika harvat kai sentään ovat ihan täpöillä lähteneet paljasjalkavillitykseen - ja vaikka olisivatkin, niin mahtuuhan palstalle monenlaista askeltajaa. Itse kun oon Aku Ankka -tyylinen vaappuja, niin en oikein mielelläni (varsinkaan vähäisillä hölkkävuosillani) ehdottomia tuomioita millekään juoksutyylille jaa.

Link to comment
Share on other sites

Kaikkihan me ollaan erilaisia ja erilaiset on myös näkemykset ja mielipiteet. Tarkoitus lienee vaihdella näitä näkemyksiä ja mielipiteitä??

Niin kauan kun puhutaan asioista, on se mielestäni ok, ihan kun kaikkialla muuallakin missä ihmisten kanssa ollaan. Mutta jos aletaan mennä henkilökohtaisuuksiin ja esim. haukkua ihmistä itseään se menee yli.

Tapanani myös on joskus esittää asiat provosoivastikin mutta en itseäni nää tiukkapipona vaan ennemmin huumorityyppinä joka sitten hihittelee lukiessaan kun toiset tuntuu hikeentyvän. Jokainen tietysti suhtautuu asioihin tavallaan.

Mutta kuten Santta sanoi, aina ei tarvitse provosoitua. Itse olen todennut että vaikka joku jotain sanoo/kirjoittaa mikä suututtaa, ei vastaaminen monestikaan kannata. Se aiheuttaa taas vaan vastaväitteen. Jos pystyy vastaamaan huumorimielellä, se monesti laukaisee tilanteen. Ellen pystyisi niin ennemmin paiskaisin koneen kiinni ja antaisin olla. Ei täällä(kään) kukaan yksin voi riidellä.

Asiat voi ja saa esittää värikkäästikin ja erimieltä voi olla kun ei toista ihmisenä mollaa.

Link to comment
Share on other sites

Väriä elämässä pitää olla ja musta nää tiukat väittelyt tuo kivaa lisäväriä juttuihin. Niistä muuten oppii kanssa useimmiten jotain uutta. Sillon kun ottaa kunnolla pattiin, niin mitä sitä turhia peittelemään - omat mielipiteet vaan reilusti julki. Ja jos suutuspäissä tulee sanoneeks vähän mitä sattuu, niin anteekshan voi aina toiselta pyytää jälkikäteen jos jutut menee ihan asiattomiksi. Enkä usko, että kukaan terveen itsetunnon omaava henkilö jostain palstakirjotuksista yöuniaan menettää, vaan niillä voi viitata kinnasta jos sikseen tulee ja vetää vaikka töpselin irti seinästä jos alkaa ahistamaan.

Musta on ihan normaalia ja terveen ihmisen merkki, että välillä pojat tappelee + vetää toisia reilusti kuonoon ja vartin päästä on taas futismatsit käynnissä ja jengit kasassa. :mad14:- :075: - :consoling2: - :highfive: Musta toi on sata kertaa parempi kun joku nurkan takana kyräily ja supina siitä kuka mitäkin koskakin kenelle on missäkin mitenkä sanonu. Taitaa muuten nää suorasanaiset palstaväittelyt olla pääosin miesten kirjotuksia, jos en ihan väärin oo huomannu. Naiset taitaa käyttäytyä useimmiten vähän meitä fiksummin.

Link to comment
Share on other sites

Musta on ihan normaalia ja terveen ihmisen merkki, että välillä pojat tappelee + vetää toisia reilusti kuonoon ja vartin päästä on taas futismatsit käynnissä ja jengit kasassa.

Musta toi on sata kertaa parempi kun joku nurkan takana kyräily ja supina siitä kuka mitäkin koskakin kenelle on missäkin mitenkä sanonu. Taitaa muuten nää suorasanaiset palstaväittelyt olla pääosin miesten kirjotuksia, jos en ihan väärin oo huomannu. Naiset taitaa käyttäytyä useimmiten vähän meitä fiksummin.

Tai sitten me naiset just supistaan ja kyräillään siellä nurkantakana, eikä uskalleta/kehdata sanoa suoraan :viheltely::icon_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Eipä tämä palstaelämä paljoa normaalista ihmisten välisestä kanssakäymisestä irl eroa. Itse olen toistakymmentä vuotta osallistunut aktiivisesti useammankin keskustelupalstan toimintaan. Niissä muissa, joita säännöllisesti päivittäin seuraan, kirjoitellaan tästä palstasta poiketen ihan omilla nimillä. Tosin kyllähän täälläkin ainakin kantajengi tuntee toisensa myös nimillä ja kasvoilla.

Joillakin keskustelupalstoilla, joilla käytetään nimimerkkejä, on meno huomattavasti hulvattomampaa, kuin täällä. Täällä keskustelu on enimmäkseen sivistynyttä ja asiaan keskittyvää. Tason huomaa jo siitä, että moderaatiota palstalla ei tarvita lainkaan.

Sinä aikana, kun itse olen täällä vaikuttanut, ei ylilyöntejä ole paria poikkeusta lukuun ottamatta ollut. Noissakin on lähinnä ollut kyse siitä, että kirjallinen viestintä on niin vaikeaa, kun kirjoittajan eleitä ja ilmeitä ei voi nähdä. Pelkillä hymiöillä ei erilaisia äänenpainoja voi kuvata.

Joskus olen itsekin tainnut heittää kommentteja, joista jotkut lukijat vetävät herneitä sieraimiinsa. Tämä ei kuitenkaan ole ollut tarkoitukseni, vaan pyrin aina pitämään kiinni siitä, että henkilökohtaisuuksiin ei mennä, vaikka raflaavasti joskus kirjoitetaankin.

Link to comment
Share on other sites

Inhimillisessä kanssakäymisessä asiat helposti henkilöityvät. Se ei toki välttämättä ole ongelma, mutta siitä voi helposti tulla sitä. "x sanoi sitä ja y sanoi tätä... eipä se ole ihme kun x on sitä ja y on tätä... muistatkos kun silloinkin x teki tuota ja y tätä..." Järkevämpää tietysti olisi keskittyä varsinaiseen asiaan; mitä sanotaan, miten perustellaan, mitä argumentteja puolesta ja mitä vastaan jne.

Nettikeskustelussa asiat helposti kärjistyvät. Nimimerkin takaa on helppo laukoa kovilla ja kun body language jää pois, ilmaisusta tulee toisinaan tarkoituksettoman tyly vaikutelma.

Hyvää kesää ja mainioita harjoituksia ja kisoja kaikille juoksijasisarille ja -veljille!

-gs

Link to comment
Share on other sites

Hyvää kesää ja mainioita harjoituksia ja kisoja kaikille juoksijasisarille ja -veljille!

-gs

Pyydän tässä nyt anteeksi käytöstäni sinulta gs Posekeskustelussa, ja ilmoitan samalla lopettaneeni eiliseen päivään "punk -henkisen" kielenkäytön palstalla muutenkin. Kerrottakoon vielä että lähetin eilen gs:lle myös yksityisviestin, jossa esitin asian perusteellisemin. Sain myös häneltä vastauksen, josta kiitos vielä tässä julkisella puolella.

Perkaan vastedes etukäteen viestini, ja kiitän vielä tässä ketjussa vastanneita asiallisesta palautteesta.

Olen joskus aikaisemmin maininnutkin palstalla, että minulle tällainen sähköinen viestintä näissä nettifoorumeissa on täysin uusi laji, kun en ole tietokonesukupolvea, ja tämä palsta ( ja RW:n juoksufoorumi ) ovat todellakin ensimmäisiä, ja tähän asti myös ainoita keskustelupalstuja, joissa olen tätä kirjallista ajatustenvaihtoa harjoitellut.

Nyt on aika siis jättää roskarivit pois, ja palata ruotuun.

Link to comment
Share on other sites

Moikka kaikille!

Mehän ollaan vaan juoksuun höyrähtäneitä ihmisiä eli siis emme missään nimessä täydellisiä. Ja lenkillä joskus vastaantulleiden katseista päätellen jopa kylähulluja!

Minun mielestä tällä palstalla on hyvä henki ja löytyy paljon asiaa ja paljon asiallista keskustelua. Ainakin tämmönen aloittelija on saanut juoksuun liittyen tietoa asioista monestakin eri näkökulmasta.

Ja ennen kaikkea koen saaneeni sitä kaivattua positiivista kannustusta!

Siitä kiitos palstalaisille!

Link to comment
Share on other sites

Elävää ja värikästä keskustelua pitää olla.

Foorumien ikuisuusongelma on aina se, että sanat eivät välttämättä kerro koko totuutta, sanoista ei aina erota, onko pilkettä silmäkulmassa vai pelkästään ryppyjä. Sanojen merkitys saattaa olla varsin erilainen ihmisestä riippuen; kuinka hyvin tuntee toisensa, onko ollut tekemisissä ennen...

Kuten parista aiemmasta kommentista tuli ilmi, vain harva kaiketi tälläkin foorumilla tuntee toisensa. Hymiöillä on tosiaan vaikea yrittää kuvata tunteita tai sanoman todellista sisältöä, vaikka paremmat mahkut se antaa kuin ilman niitä.

Provosoitua saa, provosoidakin saa, positiivisessa mielessä.

Vastuuta vaan tarttis ottaa siitä, että kun huomataan mennyn liikaa henkilökohtaisuuksiin, pitäis osata ottaa vähän takapakkia ja vetää jarrua päälle, ehkä jopa pahotella liian kärkkäitä kommentteja ilman että omat henkilökohtaiset periaatteet vaarantuu. Enkä nyt tarkoita, et jonkun tietyn tarttis ottaa tästä opikseen, vaan tää on tämmönen yleinen kommentti.

Vaik kuinka hauskaa noi jutut sivustalukijoiden mielestä onki ollut, täytynee muistaa, ett harva tosissaan tuntee toisensa eikä tän foorumin tarkoitus oo saada aikaiseksi verivihollisia tai nyrpeää suhtautumista toisiinsa, vaan pelkästään yrittää saada samanhenkiset (tässä foorumissa liikuntahenkiset tai sellaisex ehkä joskus aikovat tai yrittävät) ketomaan omista kokemuksistaan, ajatuksistaan, tavoitteistaan, neuvoistaan jne.

Mut jos joskus on tarve purkaa tuntojaan vähän enempi, niin kait sit on pare perustaa oma ketju vähä niinku 3.40:n esittämällä tavalla. Tosin yläkulmaan tarttis laittaa iso "Disclaimer" siitä, että ketjuun tutustuminen saattaa saada aikaan ylimääräisiä sydämenlyöntejä, rytmihäiriöitä, nesteen päähännousua tms. haitallisia, poikkeavia (joillekin?) vaikutuksia. :thumbsup:

Alkaa nää munkin jutut kuulosta tosi syvälliseltä (tai syvältä) joten lopetanpa tähän ja lähren paskalle.

:shithappens:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy