Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kisko Triathlon 8.7


jupis
 Share

Recommended Posts

Juoksu-osuus (~5km) edessä viestijoukkueessa kuten viime kesänäkin. Mukava tapahtuma eikä suurempia kämmejä kisajärjestelyissä muistaakseni sattunut. Kokonaisesta kisasta ei ole tosin kokemusta.

EDIT: Juoksu-reitti lähtee vaihto-alueelta Kiskon kirkonkylän uimarannan tuntumasta nousten Kirkkojärventietä, käännös oikealle, pari sataa metriä suoraan ja taas oikealle Uudenmaantielle (?), jota pari kilometriä kääntöpaikalle ja samaa tietä takaisin. Nyt en muista juoksevatko 1/4 -matkalaiset saman reitin kahteen kertaan, vai juoksevatko pitempään Uudenmaantietä. Viime vuodesta jäi mieleen lähinnä alytön helle, mutta muistaakseni juoksureitti oli sekä asvaltti- että hiekkatietä ja muutama mäkikin siihen mahtui. Pyöräily-osuudesta ei ole tarkkaa tietoa, X-Caliber saattaa muistaa paremmin. Uintireitti oli tasainen (heh heh).

Link to comment
Share on other sites

Yhden kerran triathlon-viestiin tuolla osallistuneena voin yhtyä suosituksiin. Mukava pikku tapahtuma. 1/8-matkan pyöräilyosuuden pituus on 21,7km ja kokonaisnousua kertyy 173m, joten aivan tasaisen reitti ei ole. Myös 1/4-matkan pyöräily on jonkun verran ylimittainen. Varttimatkalla ajetaan periaatteessa pikamatkan lenkki kahteen kertaan.

Sääntöjen mukaan pyöräilyssä on peesikielto, mutta ei sitä kukaan näyttänyt käytännössä valvovan ja pyöräilyosuuden km-merkit on sijoitettu "vähän sinnepäin". Muita kömmähdyksiä järjestelyissä ei jäänyt mieleeni. Ainakin pyöräilyreitin merkinnät ja kääntöpaikan opastus olivat asialliset.

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus oli alunperin lähteä, mutta mutta..eihän tällä murtuneella kyljellä mihinkään lähdetä:( Kehuja olen minäkin tapahtumasta kuullut, varsinkin tunnelma kuuleman mukaan mukava. Ehkä ensi vuonna..nyt kun on uudet kattoon kiinnitettävät telineetkin autoon hommattu niin sitähän voi hurautella mihin vaan:)

Link to comment
Share on other sites

Ilmottauduttu ollaan, eli 1/8 matkaa olisi tarkoitus lähteä nyt siis ensimmäistä kertaa kokeilemaan Kiskoon.... HELP! Kunto on vieläkin ihan surkea pieleen menneen peruskuntokauden jälkeen, mutta seurakaverit on vakuuttaneet että tapahtuma on tosi rento ja mukava, joten ei kun kokeilemaan... Ja onhan se kiva käydä vähän testaamassa tota kisatouhua ennen sitä Kuopion "oikeeta" kisaa :smiley:

Kannattaa laittaa kyytikyselyjä tonne Heltrin palstalle, meiltä on moni lähdössä mukaan. Munkin kyydissä pääsis Helsingistä Kiskoon, mutta sieltä olen suuntaamassa suoraan Pajulahteen.

Link to comment
Share on other sites

Onkos kellään tietoa, että mahtavatko ottaa jälki-ilmoittautumisia vielä paikan päällä? Meillä kun tässä vielä ollaan isännän jalkavaivojen kanssa kahden vaiheilla, että lähteäkkö vai ei. Entäs mitäs mahtavat säännöt sanoa joukkueiden osalta siitä, jos on vai 2 kilpailijaa/joukkue ja eka vetää uinnin ja pyörän ja toinen starttaa sitten juoksuun?

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus olisi huomena osallistua Kiskon kisaan 1/4 matkoille. Täysillä pitäs mennä koko ajan ja katsoa kuinka lujaa sitä noilla lyhkäsemmillä matkoilla oikein pääsee. Jos matkat ovat suurinpiirtein oikeat, niin loppuaika pitäs olla 2.20-2.30 välillä riippuen maaston raskaudesta ja kelistä. Lämmön puolesta ei taida tulla ihan kovin tuskaista, mutta muutama kunnon ukkosrintama kovan tuulen kanssa saattaa heikentää loppuaikaa. Loppuajalla ei kuitenkaan ole niin kovin suurta merkitystä. Tärkeintä on saada hieman tuntumaa tuohon uintiin ja varsinkin sen lähtöön. Toivottasti paikalla on paljon osallistujia, jotta siinä lähtörutistuksessa olisi oikein kunnon tönimisen makua. Saisi sitten esimakua, mitä tuleman pitää Joroisilla ja Nokialla.

Link to comment
Share on other sites

Perinnetiedon mukaan Kiskon pyörälenkki on lievästi ylimittainen ~43km.

Keli saattaa olla hyvinkin mielenkiintoinen, mutta sehän tuo sit vaan lisää kokemusta!

Meikäläistä ette kyl saa houkuteltua mukaan uintikahinoihin!

Heh, aamulla tuli jo ylimääräistä kisajännitystä kun pyörää tsekattaessani satulatolpan kiristimen kierteet korkkasi. Joutu heittää sit hätäisen lenkin Velosporttiin, jossa pelastivat tilanteen uudella kiristimellä!

Link to comment
Share on other sites

Terveisiä Kiskosta!

Kisa oli kuten jo aikaisemminkin on kehuttu tunnelmaltaan mukavan leppoisa ja erittäin luonnonkauniilla paikalla.

Säätilan suhteen oli pientä jännitystä, mutta keli kirkastui kisapaikkaa lähestyttäessä. Ennen kisaa tuli parit pisarat taivaalta ja lämpö oli sopiva ~17-18C, vedenlämpö ideaali 20C. Kesken juoksua se pelätty sadekuuro tuli railaakkaana, mutta eipä tuo vauhtia haitannut, ehkä jopa paransi!

Uinti oli yksi iso lenkki, startissa oli samaan aikaan 1/4 ja 1/8 matkalaiset. Pyöräily perusmatkalla kaksi lievästi ylimittaista kierrosta ~42,6km. Pyörälenkin profiili yllätti täysin, sillä tasaista pätkää ei juurikaan ollut tarjolla. Myöskin juoksu (2 kierrosta 1/4 matkalla) oli korkeussuunnassa aika vaihtelevaa. Reitti kokonaisuudessaan mukavan monipuolinen, mutta ei siis mikään ennätystehtailureitti.

Oma kisa meni erittäin hyvin. Uinnissa kärkeen oma selkeä ennätys 27:40, parannusta Kuusiksen kisoista reilu 2min. Pyöräily oli tarkoitus vetää suht rennosti, mutta reitin mäkisyys piti huolen ettei sykkeet päässeet liikaa laskemaan. Noh, sit tulikin ralliteltua ihan hyvästi loppuun saakka...

Pyöräaika 1:20:40.

Juoksu kulki alusta lähtien yllättävän hyvin ja pääsin melko vähällä tuskalla ekat kilometrit. Loppuun saikin sit rutistaa ihan kunnolla ja juoksuaika 46:51.

Loppuaika maalissa 2:38:09, johon olen hyvin tyytyväinen ylipitkän ja mäkisen pyöräreitin takia.

Onnittelut vielä Wanna-Be:lle hienosta kisadebyytistä ja kiitoksia vielä kyydistä kisoihin!

Link to comment
Share on other sites

No niin, Kiskon triathlonkisat on ohi. Keli oli todella hyvä; tuulta ei juurikaan ollut ja sadekuurokin yllätti vasta juoksuosuudella, jolloin se vain virkisti menoa. Pahemman näköisiä ukkospilviä kyllä taivaanrannassa vaelteli, mutta osasivat sittenkin välttää kisapaikan.

Omalta osalta kisa meni oikein hyvin. Pelkäämäääni ja toivomaani alkuruuhkaa uinnissa ei sitten kuitenkaan juurikaan ollut. Vain pari kertaa jouduin lopettamaan kroolauksen muiden uimareiden vuoksi. Suunnistus meni kolmioradan toiselle pojulle asti suht hyvin. Mutta sen jälkeen linssit oli sen verran huurussa, että oli pakko topata ja huilauttaa laseja vedessä sen, että näki mihin päin rantaa sitä yrittää uida. Taisi olla muillakin samoja ongelmia, sillä niin paljon pieleen toiset uivat vikalla pätkällä, että lisämatkaa taisi tulla reilusti. Uintiaika taisi olla vähän päälle 25 minuuutia. Olisin jaksanut uida tuota vauhtia reilusti pidempäänkin. En kuitenkaan uskaltanut vetää ton kovempaa, kun en ole juurikaan märkäpuvun kanssa pitkiä lenkkejä uinut. Uinnin jälkeen taisin olla yhdentenätoista.

Pyöräily lähti hieman tahmean oloisesti liikkeelle. Se taisi kuitenkin johtua siitä, että alussa oli reitin ehkä pahimmat nousut ekan puolentoista kilometrin matkalla. Ylämäistä päästyäni vauhti kasvoi suht hyvin ja jaksoin jopa pitää sykettä korkealla. Harjoituslenkeillä on ollut hieman vaikeuksia motivoida itseä kovin paljoa yli 150 sykkeellä tapahtuviin vetoihin. No nyt vauhti oli reilu 34 km/h koko matkan ajan ja keskisyke 153. Syke olisi voinut olla hieman korkeampikin, mutta pienoista väsähtämistä oli havaittavissa toisen kierroksen lopussa. Samoin ketjut lähtivät päältä kaksi kertaa (ovat tainneet venyä ihan liikaa; vaihto edessä ensi viikolla). Ketjujen päälle pisto hieman laski sykettä ja kisafiilistä. Pyöräilyn aikana ohitin varmaan neljä kilpailijaa ja yksi meni minusta ohitse hieman ennen vaihtoa. Joten juoksuosuudelle pääsin lähtemään kahdeksantena.

Juoksu lähti kulkemaan heti oikein hyvin. Sain kaksi kilpailijaa kiinni heti ekan kilometrin aikana ja vauhti oli hiukan päälle 4 minuutin luokkaa. Kun kärki tuli vastaan ekan lenkin alkupäässä laskeskelin, ettei olisi mitään mahdollisuuksia neljän joukkoon. Viidentenä juosseen kilpailijan uskoin saavuttavani tasasella vauhdilla. Toisen kierroksen alkupuolella sainkin kiinni hänet ja menin ohi. Kun seuraavat edellämenevät olivat todella kaukana, en ihan jaksanut rypistää vikoja kilometrejä täysillä, vaan vauhti hieman laski. Mutta mitään väsähtämistä ei tullut ja olisin voinut jatkaa tuolla vauhdilla ainakin vielä yhden vitosen lenkin. Sykemittarin mukaan pelkään juoksuun meni 41 minuuttia 159 sykkeellä.

Kisa meni juuri niinkuin pitikin. Uinnissa ja juoksussa olsin voinut mennä tuolla vauhdilla pitempäänkin ja pyöräilyssä hieman rauhallisemmalla tahdilla 90 kilometriä ei olisi tuottanut vaikeuksia. Ensi viikonloppuna sitten Joroisilla hieman pidemmät matkat.

Tuloksetkin näyttävät tulleen tätä kirjoitettaessa nettiin: http://www.kiskonkiskojat.fi/tulokset/triathlon2007.xls

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy