Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultrabalaton 2007


corner
 Share

Recommended Posts

Unkarissa juostiin taas Balaton-järven ympäri, lenkin pituus on 212 km. Kisan voitti Bogár János ajalla 18:50:06, ja voittajan tunnelmaa nosti loistavan ajan lisäksi varmasti myös Yiannis Kouroksen päänahka, Kouros sijoittui toiseksi vajaat kaksi minuuttia voittajalle jääneenä. Kärkikaksikon keskinopeus oli hulppeat 5.20 min/km, sitä vauhtia jatkaen olisi 24 tunnissa kertynyt matkaa noin 270 km!

Tulokset löysin Kondiksesta, kisan kotisivullakin ne varmaan ovat mutta minä en niitä sieltä löytänyt.

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän järkätä Balatonjärvelle seuraavaksi kerraksi suomalaisedustus. Ajankohta on sopiva, ja aikaraja 212 km / 32 tuntia lienee sopivan haastava. Miikka B. jo ilmoitti kiinnostuksensa kisaan, joten pieni porukka ehkä saataisiin kasaan. Mullakin tämä on pitkän tähtäimen unelmalistalla, ei siis kai mitenkään ensi vuonna.

Ainakaan osallistumismaksusta (tänä vuonna 50 euroa toukokuun puoliväliin) ei jää kiinni. Halvempi kisa kuin esimerkiksi HCM. No, matkakuluja toki voi hieman kertyä.

Nyt pitäisi hieman tutkailla, millainen reitti on maastoltaan. Jotenkin kuvittelisi, että järveä kiertäessä iso osa reitistä olisi melko tasaista, mutta kerranhan sitä erehtyy.

Link to comment
Share on other sites

Ultrabalaton

Tuolta löytyy mm. kohtalaisen tarkka kartta reitistä sekä reittiprofiilit. Muutamaa kumparetta lukuun ottamatta vaikuttaa varsin tasaiselta.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tapahtumalta, jota voisi hyvinkin joskus tulevaisuudessa harkita.

Täydelliset tulokset. Myös väliajat, valitettavasti Bogárin ja Kourosin väliajat eivät ole täydelliset. Bogár on kuitenkin jo alkumatkasta ollut selvästi Kourosia edellä ja kun tiedetään, että Kouroskaan ei ole varsinaisesti maltillisen alkuvauhdin kannattajia voitaneen olettaa, että kyyti on ollut melko kylmää alusta lähtien. 9h paikkeilla (matka? väliaikalistassa oleva lukema 165 ei millään voi tarkoittaa matkaa) Kouros on johtanut kilpailua 2,5 minuutin turvin, joten kilpailu lienee ollut melkoista henkien taistelua ja raastamista.

Link to comment
Share on other sites

Kisan kotisivulta löytyy hiukan tarinaa kisan kulusta, siellä on raastettu oikein tosissaan:

One of the most exciting ultrarace of all time

2007.06.29.

Bogár János won the 212km Ultrabalaton competition. The Hungarian runner crossed the finish line two minutes before the Greek World Champion Yiannis Kouros on the 212 km Ultrabalaton competition arranged by Szupermarathon Ltd. At the women’s race Bontovics Tímea won before Claudia Illetschko.

Bogár János, the winner of Spartathlon in 1991, was leading on the first 70kms when Yiannis overtake him at Keszthely, and ran 2-3 minutes before the Hungarian competitor at half distance. The night has weakened though the 24 hours world record holder & four times Spartathlon winner Yiannis and Bogár managed to get back the lead at Siófok. On the last 60 kms Yiannis got nearer several times to János, happened to be only one meter difference between them, but Bogár never let the lead out from his hands any more and had a finishing time of 18 hours 50 minutes, two minutes better than Yiannis’.

In the women’s competition Bontovics Tímea won hands down with more than one and a half hour.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Balatonjärvelle seuraavaksi kerraksi suomalaisedustus.

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tapahtumalta, jota voisi hyvinkin joskus tulevaisuudessa harkita.

Jep, 21.-22. kesäkuuta 2008 näyttää olevan suomalaisiakin mukana:

http://ultrabalaton.hu/nevezettek_egyeni.html

Osallistumismaksut ym. tietoa:

http://ultrabalaton.hu/versenykiiras_egyeni.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy