Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Työmatkat juosten?


JTK
 Share

Recommended Posts

Kuinka moni juoksee työmatkat? Itse olen vähän suunnitellut sellaista kahtena tai kolmena päivänä viikossa. Näin löytyisi paremmin aikaa harjoitteluun. Työmatka on vain viisi kilometriä, joten pitäisi tehdä pieni mutka, jotta saisi lisää pituutta. Millaisia kokemuksia ja vinkkejä?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kun olisi vaan suihku töissä...nojoo, 15 km per suunta ei olisi ihan jokapäiväinen lenkki. Fillarilla tuo sen sijaan menisi aika lailla vuoden ympäri, mutta kun ei pääse peseytymään, niin ei oikein onnistu.

Mutta periaatteessahan tuollainen 5 km aamulla olisi ihan sopiva herättäjä, jonka jälkeen ei ainakaan nuokkuisi puoliunessa työtuolissa kahvia ryystäen. Eipä tuolle työmatkajuoksulle ole mitään estettä...kun vielä työnantaja vaikka kustantaisi työsuhdelenkkarit, niin... :smiley

Link to comment
Share on other sites

Juoksisin mielelläni, ellei päivittäiseksi juoksumatkaksi muodostuisi 42 km... Muutaman kerran olen tuota kokeillut, mutta on se vähän turhan rankkaa, jos tuota säännöllisesti tekisi. Ja kun tuossa on vielä sekin, että aamulla pitäisi mieluummin juosta se pk-vauhtinen lenkki ja iltapäivällä se vk-lenkki, mutta toisinpäin tehnynä tuo tuntuu jotenkin mielekkäämmältä.

Ruokahuollon kanssa tulee itselläni myös ongelmia, kun tuon kotoa lounaseväät eli -ruoat itselleni. Reppu selässä ei oikein viitsi juosta. Vaihtovaatteet aina voi jättää työpaikalle, mutta tuota ruokaongelmaa en ole vielä saanut ratkaistua. Jos tässä toimiston lähellä edes olisi joku ruokapaikka tai -kauppa, niin hommahan olisi helppo, mutta kun ei ole.

Link to comment
Share on other sites

Juoksen tai pyöräilen lähes kaikki työmatkat.

Matkaa kertyy noin 11 km. Välillä pidennän lenkkiä Keskuspuistossa.

Aivan verraton tapa ulkoilla, jos reitti on mukava. Itselläni se on puoliksi keskuspuistoa ja puoliksi asfalttia eli ihan hyvin pääsee irrottelemaan.

Ei tulisi mieleenkään käydä autolla töissä ja juosta vasta kotiinpäästyäni.

Autolla lähdetään vain jos aamulla sataa todella raakasti kun taas illalla tehdään töitä niinkauan että saadaan mies ulos oli keli mikä tahansa.

Niin...mulla helpottaa menoa kun kauniimpi puolisko on töissä samassa lafkassa. Ei tarvitse reppu selässä juosta.

Link to comment
Share on other sites

Edellisellä palstalla oli myös tästä keskustelua.

Itse tekisin mielelläni aamulenkin tänne pari kertaa viikossa, matka on mukava 4,5 km. Täällä vaan ei tuolta suihkua, joten ei luonnistu sen takia.

Eväät kannattaa varmaan jo edellispäivänä tuoda paikanpäälle, kuten vaihtovaatteetkin, niin itse tekisin.

Link to comment
Share on other sites

Olen kans suunnitellu tuota työmatkajuoksua, matkakin olisi sopiva 7 km ja siihenhän saa lisämutkia tarpeen mukaan. Ainoa ongelma on se, että tarvitsen autoa töissä. Homma pitäis hoitaa jotenkin niin, että jätän joku ilta auton töihin ja juoksen kotiin. Seuraavana aamuna taas juoksisin takas töihin... mutta mitäs sitten tehdään, jos aamulla sataakin puukkoja, voi tulla ikävä :ajaminen

Link to comment
Share on other sites

Eväät kannattaa varmaan jo edellispäivänä tuoda paikanpäälle, kuten vaihtovaatteetkin, niin itse tekisin.

Noin minä sen teinkin noilla kokeilukerroilla. Ongelmaksi tuo muodostuu vasta, jos juoksee matkat peräkkäisinä päivinä. Tietenkin työmaalle voisi tuoda kuivamuonaa, vaikka pastaa viikoksi ja jotakin säilykkeitä tms. Kyllähän ne tietenkin tuolla jääkaapissa säilyisivät.

Link to comment
Share on other sites

Mulla matkaa kertyy 19-20km vähän reittivalinnasta johtuen. Useimmiten homma taittuu fillarilla (läpi vuoden) mutta välillä myös juosten.

Eli bussilla töihin ja juosten kotiin. Ja sellaisena päivänä yleensä, että voi lähteä vähän aikaisemmin...

Sitten on pitkä ja mukava ilta ilman :vaimo lenkille lähdöstä ja tunnelma on pikemminkin

:rakastunut2

....

Link to comment
Share on other sites

Kuljin viime keväänä ja kesänä ison osan työmatkoista pyörällä. Kerran kokeeksi yhteen suuntaan hölkäten. Matka on lähes ihanteelliset 11-13 km reitistä riippuen. Reittivaihtoehtojakin on 3 kpl, joissa on vain pieni osa yhteistä pätkää. Työpaikalla on suihku ja lounaspaikkojakin on samassa rakennuksessa.

Nyt kun kunto alkaa olla ihan eri tasolla kuin viime kesänä, niin keväästä alkaen olisi tarkoitus alkaa mennä siihen tyyliin, että menisi pyörällä töihin ja juosten kotiin. :juoksu Ja seuraavana aamuna juosten töihin ja pyörällä kotiin. Pyörän saa työpaikalla parkkihalliin talteen ja rungosta vielä tolppaan kiinni.

Pyöräilykertoina voisi kuljettaa repussa vaihtovaatteita, pyykkejä, eväitä jne. ja varsinkin kotiinpäin tullessa voisi heittää välillä pienen ylimääräisen lenkin. Yhtenä vaihtoehtona on mm. 10 km ulkoilureittiä kumpuilevassa maastossa, jolloin kokonaismatkaa tulee 17 km. 11 km pyörällä on kuitenkin liikuntasuorituksena vähän alamittainen.

Tuossa kirjoitellessa huomasin, että tilanne ei työmatkaliikunnan osalta voisi juuri parempi olla - tässä alkaa jo malttamattomana odottaa kevättä... :innostunut Niin intohimoinen pyöräilijä en ainakaan vielä ole, että ympärivuotisesti kulkisin pyörällä. Talvella on kuitenkin aika mukava kulkea lämpimällä autolla... :ajaminen

Link to comment
Share on other sites

Juoksen työmatkat ja pidän sitä hyvänä hommana herää ainakin aamuisin ja jaksaa paremmin töissä. Työmatkaa on vain 1 km joten mutkan kautta pitää mennä että saa matkaa tarpeeksi

Työopaikallla on hyvät suihku- ja pukeutumistilat ja ruokailukin onnistuu joten hyvät edellytykset on olemassa.

Jotenkin on mukavampi liittää päivittäinen lenkki heti työmatkaan ei tarvitse erikseen lähteä kun on tullut kotiin saattaapi vaikka jäädä lenkki tekemättä kun löytää muuta kivaa tekemistä :viheltely

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy