Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Dublin, Frankfurt vaiko Amsterdam?


Recommended Posts

Hyvät konkarit,

Antakeehan vinkkejä/kommentteja Tukholmassa ekan maran juosseelle, joka pähkäilee, että lähtisikö sitä jo syksyllä parantamaan hellemaran aikaa. Mieli tekisi ulkomaille ja Berliinin maraton toki kiehtoisi, mutta taitaa tulla vähän aikaisin (kuulostaa varmaan hassulta niistä, jotka vetäisee maratoneja viikon välein, kuten Stokis -> Forssa [ei pysty ymmärtämään...] Mutta itseni tuntien en voi ottaa toista isoa tavoitetta ihan heti putkeen, menee ton ekankin sulattelussa oma aikansa.)

Eli lähinnä mietin noita lokakuisia Euroopan maratoneja, kuten otsakkeessa mainitut Dublin/Frankfurt/Amsterdam? Onko kokemuksia ja millaisia? (Toki vanhoista ketjuista löytyy kommentteja jokaisesta erikseen, mutta jos nyt laittaa nämä ihan keskenään vertailuun...)

Minkä kokoluokan tapahtumia ovat ja millainen on tunnelma? Entä onko näistä kaikilla myös viiden tunnin hiihtelijöitä (tavoitteena olisi 5h hiuksenhienosti alittaa) vai onko joku selvästi kovatasoisin? Ettei siis tarttis hölkötellä kadunlakaisijan jo hengitellessä niskaan.

Vai onko lokakuulle jotain muuta suosittelun arvoista maraa? Onhan tuo Ahvenanmaakin toki melkein kuin ulkomailla :rockwoot: mutta ainakin Stokiksessa miellytti tuo massahurmos, joten siinä mielessä nuo isommat tapahtumat kiinnostaisivat enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Dublinissa on rento meininki ja 8h aikaa juosta. Mukava esikaupunkialueita kiertelevä reitti, mutta ei erityisen nopea. Keskikokoinen maraton, Helsingin luokkaa. Erikoisuutena isoja ryhmiä ylipainoisia jenkkejä jotka etenevät kävelyvauhtia. Juoma-asemilla ei ole tarjolla muuta kuin vettä, joten useimmilla on omia eväitä tai sitten käyvät pubeissa matkan varrella.

Amsterdamissa aikaraja on 6h. Amstel-joen vartta edestakaisin seurailevaa tasaista reittiä ovat jotkut haukkuneet tylsäksi, mutta ei ole omia kokemuksia. Juoma-asemilla vettä ja Gatoradea sekä "hedelmiä" (ei tarkemmin määritelty mitä ne mahtavat olla).

Frankfurt kuulostaa näistä mielenkiintoisimmalta. Aikaraja 6:30. Reittiä on mainostettu Saksan kolmanneksi nopeimmaksi, joten kyllä maaliin pitäisi siinä ajassa ehtiä. Juoma-asemilla vettä, mineraalivettä, urheilujuomaa, tee-elektrolyyttijuomaa sekä luomubanaaneja. On saanut hyviä arvosteluita netissä.

Link to comment
Share on other sites

Olen juossut Berliinissä ja Frankfurtissa. Frankfurt vie minun mielestä pitemmän korren jo senkin takia, että Berliini on jo aivan liian suuri tapahtuma. Kaikki on suurta... siirtymät jne... Frankfurtissa juoksee noin 17000 juoksijaa ja lähes kaikki on käden ulottuvilla ja tapahtuma on tunnelmiltaan ja tarjoilultaan hyvä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos jak ja karppa kommenteista! Lisää kokemusperäistä (tai huhuihin perustuvaa) tietoa kyseisistä maratoneista otetaan edelleen mieluusti vastaan.

En ole vieläkään päättänyt, että juoksenko toista maraa tänä vuonna lainkaan, mutta jos lokakuussa seison starttiviivalla niin tällä hetkellä tuntuu, että paikkana olis ehkä toi Frankfurt. Siellä kun on sitten oikeus käyttää legendaarista sepporäty-slogania, jos homma menee penkin alle.

:lipsrsealed:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy