Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suomi viestinä päästä päähän..Sepon tallin toimesta?


pietari
 Share

Recommended Posts

Tällainen idea pamahti päähäni kun tätä Seppolaa on tullut seuranneeksi..eli milles kuullostaisi Suomineito päästä päähän viestinä Seppolaisten toimesta? Ajankohta voisi olla 2008 kesällä ja kukin ilmoittakoon paikan ja matkan minkä on valmis juoksemaan? Itselläni on tuo suomitietous vähän heikoissa kantimissa mutta miten tuon voisi parhaiten suorittaa? Saako E4sen reunaa esmes juosta?

Onko asiaan kiinnostusta? Minusta tuo olisi mukava tapa saada jotain sellaista aikaan mitä voi muistella kiikkustuolissa? ilmoittakaa mielipiteitänne ni pistetään asiaa vireille....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Osallistun talkoisiin, jos se toteutuu, eikä ole ihan heti ns. lumien sulamisen jälkeen. Jos reitti on nelostietä pitkin, voin juosta Oulun läänin eteläosasta max 50 km eteenpäin. Eli siis Pihtiputaan ja Pyhäjärven rajalla on läänin vaihto, siinä on myös kohtuukokoinen parkkis, jossa viestin vaihdon voi tehdä.

Kait ne rajoitukset on lähinnä moottoriteillä?

Edit: Pähkäilin asiaa vielä lisää. Foorumilla on aktiivisia hiihtäjiä ja triathlonisteja juoksijoiden lisäksi. Meneekö mahdottomaksi, jos etenemisvaihtoehtoja on kolme: juoksu, rullahiihto, pyöräily?

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoinen ajatus.

Itse olen osallistunut useammankin kerran tuossa 90-luvulla Suomi Juoksee -viestiin, jossa keskeytymättä edettiin Utsjoelta Helsinkiin pääosin nelostien syrjää hölkkäillen. Parhaimmillaan tapahtumaan taisi osallistua liki 200 joukkuetta! Minulla voisikin olla jonkin vuoden reitti ja osuusluettelokin jossakin jemma-nimisessä paikassa tallella...

Hirveä homma tämmöisen organisoinnissa joka tapauksessa olisi.

Link to comment
Share on other sites

Ajatuksellisesti tämä pitäisi hoitaa esimerkiksi niin, että otetaan neljä juoksijaa ja yksi henkilöauto. Autolla ajetaan sovittuun vaihtopaikkaan, josta yksi autossa olijoista aloittaa juoksun. n. 20 km:n jälkeen vaihdetaan juoksijaa. Näin tuo yksi autoseurue saisi hoidettua 80 km:n pätkän ja huoltoajoneuvo olisi koko ajan saatavilla.

Aikataulujen sovittaminen tässä lienee se suurin ongelma, kun porukassa on niin kovin eritasoisia juoksijoita. Joillekin 5:30-km-vauhti tietäisi juoksemista mk-alueella, kun taas toisille se olisi kevyttä pk-hölkkää. Tuo 5:30-vauhti tässä esimerkinomaisesti, kun sitä aiemmin mainitsemaani viestiä edettiin juuri tuolla vauhdilla. Viesti kesti muistaakseni kuusi vuorokautta.

Link to comment
Share on other sites

Mietin just sitä että millä vauhdilla kukin juoksee, että kuinka arvioidaan se milloin kenenkin tarvii olla valmiina. Kännykät toki on mutta ei välttämättä ole helppoa toteuttaa jos pitää kytätä sitä omaa vuoroa... Tuo sovittu vauhtitavoite tietysti auttaa tätä asiaa mutta kuten Hatapa viisaasti sanoi, mikä olis se kaikille sopiva vauhti??

Link to comment
Share on other sites

Tämähän on kiva ajatus, jos vaan kaikki juoksijat vauhdista riippumatta kelpaa. Suurimmalle osalle se sopiva pätkä olisi varmaan juuri tuo 20 km, mitä Hatapa ehdotteli. Tosin tietty onhan täällä noita ultraajia, jotka tykkää pitempää matkaakin nylkyttää.

Autohuoltosysteemin lisäksi voisi miettiä sitäkin, että joku ajaa pyörällä juoksijan mukana, niin että jos jotain tuolla tiellä tapahtuu, niin apu olisi vähän lähempänä. Autolla tuskin voi ihan juoksijan vauhtia maantiellä koko aikaa madella.

Ja todellakin järjestelemistähän tuo vaatii aika lailla, mutta onnistuessaan olisi varmasti mukavaa. Täältä ilmoittautuu yksi innokas yrittäjä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy