Jump to content
Juoksufoorumi.fi

3 mm märkäpuku


miguel
 Share

Recommended Posts

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Moi!

Mahtaako kyseessä olla varsinaisesti uintiin suunniteltu märkäpuku?

3mm paksuus on varmaan lämmittävyydeltään OK, mutta lisäksi näissä uintiin suunnitelluissa märkäpuvuissa on oleellisena featurena kelluttavuus. Puvun rintakehä ja reidet on tehty 5mm neopreenista joka kelluttaa hyvin ja aiheuttaa nostetta jalkoihin tehden uima-asennosta optimaalisemman. Käsivarret on ohkaista (2mm?) ja venyvää matskua tarjoten paremman liikkuvuuden.

Uintiin tarkoitettuja pukuja saa esim. Vokantista(syksymmällä varastoja halvalla) ja käytettyjä voi tsiigailla vaikkapa liiton sivuilta

Link to comment
Share on other sites

lähinnä oli mielessä mares tropic monosuit 3 mm. jos jollain on siitä tietoa et toimisiko se aloittelevalla avovesiuimarilla kun kummiskin toi hinta olis kehuihin nähden (lähinnä sukellusta harrastavat kaverini ovat kehuneet laatua) tosi maltillinen. et onks se aivan vika tikki hankkia. itseä kuitenkin epäilyttää et antaako kummiskaan riittävää liikerataa käsille (sehän on selvä ettei varmaan voi verrata tri käyttöön tarkoitettuun) tosin kaveri joka harrastaa sukellusta väitti et yleensä 3 mm puvut toimii myös uinnissa todella hyvin eikä ns. tavan harrastajalle ole niin suurta vaikutusta. Sehän on selvä et jos ja kun innostun kokeilemaan triathlonia ja päätän jatkaa vaikkakin kuntosarjassa niin sittenhän nälkä kasvaa ja sit vois miettiä käytettyä pukua. mut vielä pyydän jeesiä ja mielipiteitä jos jollain on intoa neuvoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moi Miguel

Märkäpuvun lämmittävyys ei perustu niinkään puvun paksuuteen kuin siihen että puvun olless tyköistuva/tiukka (ei puristava) sisään jokapuolelle menee hieman vettä joka lämpenee hetkessä kehosi vaikutuksesta ja pitää sinut lämpöisenä. Puvun ollessa tyköistuva vesi ei vaihdu puvun sisällä kuin hyvin hitaasti. Paksuudella on taas merkitystä kelluttavuuden suhteen. Triathlonkisoissa puvun sallittu maksimipaksuus on 5 mm, joten kaikki pintauintiin valmistetut puvut ovat tätä luokkaa keskivartalon ja reisien osalta. Hihat ja kainolot ovat ohuet käden vapaan liikkuvuuden takaamiseksi. Mielestäni paras pintauintiin tehty on se, joka istuu parhaiten. Näin ainakin kuntouimarille ja harrastelija/kuntotriathleetille. Kalliimmissa puvuissa on istuvuus huippuluokkaa ja samoin puvun pinnoite on liukkaampi uintinopeuden lisäämiseksi. Varmistu että puku on tehty pintauintiin. Pukuja voi myös vuokrata (vokant.fi9 ja täten kokeilla pukujen ominaisuuksia. Ei muuta kuin menestystä kesän uintisäpinöihin (olet puvun jo varmaan hankkinutkin).

Link to comment
Share on other sites

Olen tässä nyt tullut toisiin ajatuksiin ja siirsin oston ensi kevääseen. Mietin tuossa kuitenkin että kyllähän se niin on että ostaisi kerralla vaikka blueseventy reactionin niin ei sitten katuisi jälkeenpäin ja jos vaikka joskus myisikin sitten pois, niin saisi rahojaan pois sen verran että oman käytön hinnaksi tulee juuri sen halpis puvun verran. (Ja kuka ostaa käytettyä halpista, ei kukaan). Eli nyt yritän vain pitää maltin ja käyn hallissa uimassa ja jos vielä ensi keväänä tuntuu siltä niin reactioni lähdetään hakemaan vokantista.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tuli tässä sellainen homma mieleen kun kävin tänään venemessuilla ja katsastin siellä samalla sukellustarvikeliikkeiden kojuilla pukuja, että mahtaako pintauintiin tarkoitettu puku soveltua sukellukseen? Olen siis vasta aloittelemassa triathlonia ja jos nyt lajin parissa pysyn pidempään ja aktiivisesti, niin jossain vaiheessa märkäpuvun hankinta on edessä.

Toinen intohimo on sukellus (ei suomen vesissä, ainoastaan siis lämpimissä oloissa). Muita sukelluskamoja en aio hommata, mutta märkäpuku olisi ihan jees olla olemassa kun reissussa ne pitää yleensä vuokrata erikseen ja kun olen todella pieni ihminen, niin monessa paikassa ei ole minulle hyvin istuvia pukuja edes tarjolla. Taloudellisista syistä en kuitenkaan viitsisi hommata kahta märkäpukua (ja varsinkin kun sukelluspukua tulee käytettyä korkeintaan kerran vuodessa, tai siis useamman kerran, mutta yhdellä matkalla vuodessa)

Lämpimissä vesissä kokopuku saattaa olla jopa turhan lämmin, mutta toisaalta taas korallit on teräviä (!) ja kokopuku suojaa hyvin käsiä ja jalkoja ruhjeilta...

en sitten tiedä, pitää katsella syksyllä josko saisi vähän edullisemmin kesän malleja...

Ja kysymys vielä kuusijärven uinneista: Missä vaiheessa vuotta/veden lämpötilaa porukka (triathlonistit siis) yleensä siirtyy kuusijärvelle uimaan, pysyykö siellä harrastaja uimaan koko kauden ilman märkäpukua vai tuleeko kylmä?

Link to comment
Share on other sites

Sukeltamisesta en tiedä kun koitan vaan kellua korkeella kuin ankka, mutta Kuusijärvellä aletaan käydä heti kun sietää uida eli viime vuosina siinä heti kesäkuun alussa. Semmosessa 15C vedessä kestää tuon puvun kanssa jonkin matkaa uida. Ilman pukua en kyllä itse uisi pidempään alle 17C vedessä, mutta aika nopeestihan se matala järvi tuohon lämpenee.

Link to comment
Share on other sites

Ja kysymys vielä kuusijärven uinneista: Missä vaiheessa vuotta/veden lämpötilaa porukka (triathlonistit siis) yleensä siirtyy kuusijärvelle uimaan, pysyykö siellä harrastaja uimaan koko kauden ilman märkäpukua vai tuleeko kylmä?

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, joten vaikea sanoa mitään tarkempaa ajankohtaa. Eka Rykäsy näyttäis kuitenkin olevan Kuusiksella Ti 3.6 joten silloin ainakin lienee porukkaa pilvin pimein viivalla. Ite meinaan kyllä jo toukokuun puolella kastautua, jos vaan vedenlämpötila nousee +15C paremmalle puolelle.

Ilman pukuakin voi varmaan kahdenkympin tietämissä uida, mutta melkeinpä tärkeämpi fiitsöri on mielestäni tuo puvun kelluttavuus. Tuo ainakin reilusti turvallisuuden tunnetta avovedessä kauhoessa tämmöiselle heikommalle uimarille.

Link to comment
Share on other sites

missä noita ironmanin ja orcan märkäpukuja pääsisi sovittelemaan? Vokant on käsittääkseni vain nettikauppa? Ja mitä muita varteenotettavia merkkejä on ja mitä liikkeitä (helsingissä) kannattaa kiertää?

Mistä löytää tietoja noista rykäisyistä? Yritin vähän googlettaa mutta ei onnistanut.

Link to comment
Share on other sites

Seuran cup-osakilpailut on lueteltu tuolla http://www.heltri.net/heltricup.htm ja vapaamuotoinen rykäsy on ollut joka tiistai (poislukien nuo cup-tiistait) klo 18 järvellä heti kun vesi lämpenee tarpeeksi (sinne voi tulla vapaasti kokeilemaan vaikkei olisi jäsen).

Vokant ei ole vain nettikauppa vaan sijaitsee fyysisesti Lauttasaaressa ja on paikalla myös useimmissa tri-kisoissa. Omistaja Jorman kanssa voit sopia sovitusajankohdan. Yhteystietoja löytynee vokantin sivuilta. Luultavasti ensi kauden pukumallit tulee varastoon joskus tässä kevättalvella. Firmasta löytyy siis ainakin Ironmania (nykyään BlueSeventy) ja Orcaa.

Muista liikkeitä ei paljon kannata kiertää Helsingissä noiden uintipukujen merkeissä. Maailmalla ja nettikaupoissa muita merkkejä on esim. 2XU, Quintana Roo.. oli niitä joitain muitakin vaan ei tule nyt mieleen.

Link to comment
Share on other sites

katsastin siellä samalla sukellustarvikeliikkeiden kojuilla pukuja, että mahtaako pintauintiin tarkoitettu puku soveltua sukellukseen?

Lajithat ovat siten erilaisia, että uidessa ollaan "lämpimissä" pintavesissä ja rasituksessa elimistö tuottaa itse paljon lämpöä. Kun painutaan pinnan alle, niin vesi jäähtyy nopeasti ja sukellus askareena on melko rauhallista. Aika hankala lämmittävyyden kannalta löytää molempiin hommiin sopivaa asua.

Eipä suomalaisissa vesissä sukeltaessa taida 3mm puvusta olla paljoakaan iloa, mutta ehkäpä etelänreissuilla.

Link to comment
Share on other sites

missä noita ironmanin ja orcan märkäpukuja pääsisi sovittelemaan?

Vokanttiin vaan ajanvaraus ja sovittamaan. Sovituksen jälkeen sulla on mahdollisuus vielä koeuida puku uimahallissa ja vaihtaa jos ei tunnu passelilta.

Jormalla on muuten 2XU edustuskin nykyään.

Jos olet seurassa niin puvuista taitaa saada jotain alennustakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Edullista märkäpukua etsimässä?

Miten mahtaa pelittää blue seventiin,2xu halvimmat mallit?

Puku tulisi :gromit: uittamiseen harjoituksiin/palautuksiin vedessä,uiden ja kajakilla meloen,joten puvun ei tarvitse olla pro tasoa,olen kuitenkin päätynyt "uintipukuun".

3...5mm?

Onko kyseiset mallit ok?

Tai mikä muu merkki/malli voisi soveltua?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy