Jump to content
Juoksufoorumi.fi

13.6 Keskiviikko


Savotar
 Share

Recommended Posts

Klo 6.36 aamupyöräily töihin 20km. Aikaa meni tällä kertaa 1h3min48sekunttia, keskisyke 146, maksimisyke 166, kalorit 485 kcal.

Eli hieman nopeammin kuin maanantaina (vihreät liikennevalot syy?) ja vastaavasti keskisyke pikkuisen korkeampi, mutta maksimisyke alhaisempi.

Nyt mietityttää lauantain Forssaa ajatellen, että pitäisikö sittenkin pyöräillä huomenna suunnitellun perjantain sijasta? Suunnitelma on siis pyöräillä joka toinen päivä, koska jokapäiväinen 40 km on vähän liian rankkaa. Ja juoksulenkkikin pitäisi saada änkettyä johonkin väliin - joko täksi illaksi tai huomiseksi. Ajallisestihan se kyllä sopii, mutta toisaalta kun on kotiin palaamisen jälkeen niin kuitti, niin kynnys lähteä lenkille on aika suuri.

En voi kuitenkaan lähteä Forssaan ilman juoksutreeniä, sillä edellinen oli sunnuntaina 3.6. ja tuskin pelkän pyöräilyn avulla pystyy juoksemaan, vaikka kyseessä onkin ainoastaan 10km?

Link to comment
Share on other sites

Aamulla 6.9 km töihin 4:56/km (5:20->4:30) HRave 127 (110->136). Fiilis ei ollut ihan täydellinen, mutta kun lämpötila oli n.13 astetta lähtiessä niin sykkeetkin pysyivät aika hyvin alhaalla.

Iltapäivällä kotiin 5,5 km 4:31/km (5:00->4:17) HRAve 142 (130->147). Oli vähän kiire hakemaan autoa huollosta joten vetelin vähän reippaammin. Vettä tuli aika kovasti alkumatkasta joten hikoilemalla ei tarvinnut konetta jäähdyttää. Ihan kivasti kulki ja sykkeetkään eivät karanneet pilviin.

Link to comment
Share on other sites

Tänään palauttavaa 30min. Ihana ilma juosta!

Puolipilvistä, joten ei ollu liian kuuma ja tuuli joten hyttyset pysyi kaukana!!

Sillon on kai aina hyvä ilma kun pitäis pitää lepopäivä tai tehdä lyhyt lenkki. :icon_rolleyes:

Max hr 124

Avg hr 114

Aika tosi hiljasta hiipimistähän toi oli, "juoksin" tuossa ajassa 2.7km. :hali_knuffl_rein:

Kävelinkin kyllä välillä.

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin eka post-Tukholma-lenkki, 5 km 6:24-vauhdilla. Palauttava piti olla, tosin sykkeet karkasivat välillä yli 150, ehkä ilmankosteus 65 % vaikutti asiaan. Yllättävän hyvältä tuntui juosta, vain pientä väsymystä lihaksissa, mutta - HURRAA - missään ei tuntunut kipuja. :party0002:

Nyt on vain yksi ongelma: miten saan pidettyä itseni suitsissa, etten karkaa lenkille taas huomenna? Järki käskisi ottaa tämä viikko rauhassa, mutta jalat ja kroppa haluaisivat polulle...

Ja heureka, tätä kirjoittaessani tuli mieleen jo ratkaisukin: menen luovuttamaan verta! Eipä pitäisi loppupäivänä olla turhia menohaluja.

Link to comment
Share on other sites

Tosi pitkän loukkaantumistauon jälkeen olen taas vähän yrittänyt saada juoksuaskelia aikaan.

Tänään meni 4.5km lenkki ilman kipuilua sääressä, joten olen tosi onnellinen. Otetaan päivä kerrallaan ja fiilistllään, en aio ottaa mitän tavoitetta nyt pitkään aikaan, pääasia, että voisin taas alkaa juosta, tossa välissä kävi jo mielessä, että onkohan juoksut juostu, mutta nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä.

Kaikille lukjoille oikein hyvää kesänjatkoa!

Link to comment
Share on other sites

Erikseen vielä iltatreenit:

Klo 16.10 kotiin pyöräilyä 20 km. Koska tietyömaa Pasilassa oli aamulla laajentunut, päätin kokeilla uutta reittiä Veturitietä Hartwall Arenan kautta Hakamäentieltä Käpylään. Paha virhe, ylimääräistä aikaa tuhraantuikin sitten kellon mukaan liikennevaloissa seisoskeluun 5 minuuttia, lisäksi Hakamäentien pyöräily erittäin tuulisen sillan yli, jossa alhaalla kulkevat junat ja pyörätien toisella puolella ruuhka-auto liikenne ei ollut miellyttävä kokemus. Tiedänpähän ainakin mitä reittiä EN mene jatkossa, ja huomenna tai perjantaina palaan tuttuun Pasilan/Käpylän metsä mäkimaastoon.

Aikaa tuhraantui 1h9min12sekunttia, keskisyke 131, maksimisyke 158 ja kalorit 459 kcal.

Välittömästi pyöräilyn jälkeen päätin kokeilla pientä lenkkiä. Ei oikein kulkenut, kun viimeisestä ruokailusta oli melkein 6 tuntia, energiat oli ihan sipissä ja muutenkin tuntui, että ei kulje juoksu, ei. Miksi pyöräily on niin helppoa ja juoksu rankkaa siihen verrattuna? Lisäksi juoksussa tulee KUUMA, tosin kuin pyöräilyssä. Juomapullo oli enemmän kuin tarpeen - normaalisti en pikkulenkeillä juuri juo, mutta nyt tuli hörpittyä se tyhjäksi ekan kilometrin jälkeen.

Tunniksi suunniteltu lenkki typistyi siis 35minuuuttiin29sekuntiin, reitin pituus noin 4,925 km. Hitaasti jalkoja laahustellen körryyteltiin eteenpäin pururadalla 140 keskisykkeellä, maksimisyke 158, kalorit 251 kcal. Ehkä tuo pyöräily sitten nosti sykkeitä, kun meno muistutti enemmän hitaan juoksun ja hölkän sekoitusta?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy