Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ristiinan 7. puolimaraton 15.7


Recommended Posts

Puolimaratoni juostaan edestakaisella reitillä, joka on suurimmaksi osaksi asvalttia. Ennätyksiä Ristiinassa on vaikea tehdä sen verran mäkinen reitti kyseessä on. Mukava ja lämminhenkinen kilpailu, joka on harkinnassa tänäkin vuonna. Viime vuoden kisasta hiukan juttua täällä:

http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=2139

Sinähän oot kovaa siellä juossu viime vuonna! Itse en tuollaisiin aikoihin pysty, ennätys on 1.20 mutta juostu 5 vuotta sitten. Nyt 3 kk treeniä takana ja yksi maastojuoksukisa, tavoitteeksi voisin laittaa 1.35-1.40. Mäkinen reitti on ehdottomasti omaan makuuni. :vrolijk_26:

Link to comment
Share on other sites

Juoksin elämäni ensimmäisen puolikkaan viime kesänä Ristiinassa ja eiköhän sinne tule lähdettyä tänäkin kesänä, kun siirtymätaivaltakaan ei ole tolkuttoman pitkälti. Pääsisi vertailemaan samalla radalla juostuja kisoja, millaista kehitystä on tapahtunut.

Sinällään tuo pitää paikkansa, että Ristiinan reitti ei ole mikään helppo, mäentöppyrää on toisensa jälkeen. Ennätyksiä täällä siis tuskin lyödään pöytään, jos PB on tehty jollain tasaisella radalla. Erityisen uuvuttavalta tuntui aivan loppukilometreillä (n. 18-20 km kohdalla) oleva pitkä suora, jossa on lievää ylämäkeä koko ajan. Viime kesänä tässä kohtaa vauhtia oli tappamassa lisäksi mukava vastatuuli. Menomatkalla tässä kohden ei edes tullut ajatelleeksi, että siinä olisi alamäkeä.

Kisa sinällään on ihan ok järjestetty, pukuhuoneissa ja suihkuissa taisi olla vähän ahdasta, mutta missäs näin ei olisi. Kokonaisuutena itsellä on tapahtumasta hyvä mielikuva kaikin puolin ja tätä varmaan edesauttaa arvontapalkintona voitettu mikroaaltouuni.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://www.ristiinanurheilijat.net/maraton07.htm Elikkäs Ristiinan puolikas on lauantaina 14.7, ei 15.7! Onkos porukkaa lähdössä? Joku kenties täältä eteläisestä Kymenlaaksosta? Itse tässä vielä köhisen pienessä räkätaudissa, mutta jos toivun ja saan kalenterin pidettyä lauantain osalta puhtaana, niin voisin vaikkapa lähteä.

Link to comment
Share on other sites

http://www.ristiinanurheilijat.net/maraton07.htm Elikkäs Ristiinan puolikas on lauantaina 14.7, ei 15.7! Onkos porukkaa lähdössä? Joku kenties täältä eteläisestä Kymenlaaksosta? Itse tässä vielä köhisen pienessä räkätaudissa, mutta jos toivun ja saan kalenterin pidettyä lauantain osalta puhtaana, niin voisin vaikkapa lähteä.

Tosiaan, olin näköjään laittanu väärän päivämäärän tuohon otsikkoon. Anteeksi huolimattomuuteni. Itse olen ainakin täältä Kouvolasta lähdössä, vaikka treenit eivät täysin suunnitelmien mukaan olekaan sujuneet. Höllään hieman aikatavoitetta sitten... Toivotaan sopivia juoksukelejä. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

jos saan asiat järjestymään niin tulen Ristiinaan. Olis mukava juosta vielä yksi virallinen puolikas ennen Hcm ja mäkisiä lenkkejä ei ole tullut liiaksi juostua.Ristiinassahan voi ilmottautua paikan päällä eli ratkaisu startista voi jäädä viime tinkaan. Mielenkiintoista nähdä onko reitin mäkisyys Taaborin hölkän luokkaa...

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän sitä paikalle raahauduta, jos ei sää ihan hurjaksi heittäydy. Ilmoittautuminen tosiaan paikan päällä klo 13.00 alkaen (tai s-postilla), kuten edellä postattu linkki opastaa. Voipi siis pohtia fiiliksiä osallistumisen suhteen lauantaihin asti.

Ilmatieteen laitoksen lähin sääasema (Mikkeli) povaa lauantaiksi tällä hetkellä +19 astetta. Auringon päälle on sijoitettu pilvi + sadepisara. Kaiketi ennuste tarkentuu vielä loppuviikosta, mutta nyt siis tällä tavoin:

http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?kunta=Mikkeli

Link to comment
Share on other sites

Laitetaanpas muutama sana tästä, kun paikalla tuli käytyä.

Säänhaltijat tarjosivat kilpailun puitteiksi pilvistä ja muutama sadepisarakin tuli taivaalta lähtöhetken lähestyessä. Itse kisan aikana ei vettä tullut, mutta tien pinta oli kosteahko, joten tossut olivat märät maaliin tullessa. Lämpötila auton mittarin mukaan oli luokkaa 16...17 astetta ja tuultakin oli (paluumatkalla vastaista). Puolikkaan juoksijoita oli paikalla noin 50 ja lisäksi parikymmentä lyhyempien matkojen kisaajaa + kävelijöitä. Juomapisteitä (vettä) oli tarjolla meno / paluumatkalla kaksi suuntaansa ja lisäksi kääntöpaikalla yksi eli yhteensä viisi.

Tulokset ovat saatavilla Ristiinan Urheilijoiden sivuilla:

http://www.ristiinanurheilijat.net/maraton2007.htm

eli Mikkelin miehet pitivät kisassa kovinta kyytiä.

Maalissa tuli tarinoitua mm. xtrainer80 kanssa tovin aikaa. Kiitokset vielä poistulomatkan vastatuuliosuuden vetoavusta siinä 12-13 km paikkeilla. Yritin sitkeästi roikkua perässä, mutta eipä vaan pystynyt. Muutenkin oli pari sopivaa selkää tarjolla, joten henkilökohtaisesti kisa meni yli odotusten. Tästä bonuksena tuli myös PB:n paraneminen, johon en etukäteen olisi millään uskonut.

Link to comment
Share on other sites

Jees, siellähän me puukäden kans juostiin rinta rinnan jonkin matkaa. Onnittelut ennätyksestä, reittikään ei mikään helppo! Omaan juoksuun tyytyväinen, tunnustellen mentiin. 18 km asti hyvin, sitten tuntui energiat loppuvan. Keskisyke 182, eka puolikas 44 ja toinen 45, vauhdinjako onnistui. Ilmassa oli happea mukavasti, mut tosiaan vastatuuli vähän haittas. Seuraavas kisas Puukäsi alle 1.25, helpommalla reitillä! Yritystä peliin ainakin.

Link to comment
Share on other sites

Ristiinan juoksutapahtumaan oli pakko osallistua jo perinteen vuoksikin mummoa ja lapsia myöten. Lyhyen matkan vain juoksin. Raskaan työviikon jälkeen en olis puolikasta jaksanut juostakaan. On se lenkki kyllä aika kuluttavaa maastoa ylä- ja alamäkineen puhumattakaan tien kallistuksista. Palkitsivat tälläisiä hölkkäsarjalaisiakin...ihan nolotti, mutta lämmitti kyllä jälkeenpäin mieltä..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy