Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mammuttimarssi 7-9.9.07


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Kilpailukutsu ei mahdu kokonaisuudessaan tähän, mutta Mammuttimarssi kuitenkin järjestetään tänäkin vuonna, 7-9.9.2007. Ohessa typistettynä pääkohdat kilpailukutsusta, täydellinen informaatio tulee PePo:n sivuille lähiaikoina.

Kilpailukutsu: Mammuttimarssi 7-9.9.2007

Järjestäjä

Peräkylän Ponnistus r.y.

(yhteistyössä Team Haglöfs Snowflakes’in kanssa)

Kilpailun kuvaus

Mammuttimarssi on n. 100km mittainen karu seikkailukilpailu joka suoritetaan kokonaisuudessaan jalkaisin. Rasteilla saattaa olla tehtäviä jotka vaikuttavat kilpailjoiden henkiseen ja fyysiseen vireyteen, ja siten loppuaikaan. Pistelaskentaa, sakkokierroksia tms. ei sovelleta. Kilpailun tuloslista muodostetaan suoraan maaliintulojärjestyksestä.

Kilpailu on suunniteltu siten että se koettelee fyysistä ja henkistä kestävyyttä, ei edellytä erikoisia ja kalliita välineitä. Matkalla vaelletaan Uudenmaan seudun ankarissa luonnonolosuhteissa. Suunnistustaito on tarpeen, koska reittiä ei ole viitoitettu. Rastipisteiden löytäminen ei ole haaste, ne ovat selkeitä kohteita kuten teiden risteyksiä tms.

Kilpailijoiden ’survival rate’ on hyvin pieni. Vain aniharva uskaltautuu edes lähtöviivalle. Vielä harvempi selviää maaliin. Moni kaatuu matkalle, tai heittää pyyhkeen kehään ja lähtee kotiin maitojunalla. Taistelutahto ja jalkapohjat murenevat kilometrien myötä. Eksyminen sipoolaiseen susimetsään saa hamuilemaan hätänumeroa.

Reitin kuvaus

Reitti on tänä vuonna linnuntietä mitattuna 110km pituinen lenkki, jossa samaa pätkää ei juosta kahteen kertaan. Peruskartalta voi huolellisesti karttaa lukemalla tunnistaa uria jotka kulkevat hyvin lähellä optimia. Toisaalta Uudenmaan alueella on tarjolla runsaasti suurempiakin, selkeitä väyliä, joiden käyttö tosin sitten pidentää matkaa huomattavasti. ’Linnuntien’ seuraamisessa on varauduttava taivaltamaan ’umpimetsässä’. Pieni osa matkasta käydään urbaanissa ympäristössä, osa pientaloalueilla ja ’maaseudulla’, osa korvessa.

Reitillä ei tällä kertaa ole järjestettyä vesistönylitystä, mutta reitinvalinnoista riippuen on mahdollista oikaista useaankin kertaan alueella risteilevien jokien yli.

Lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksessa, Vantaan Kuusijärven ulkoilumajalla.

Sarjat

Kilpailu suoritetaan kahden hengen joukkueissa, miehet, naiset ja sekajoukkueet samassa sarjassa.

Huolto kilpailun aikana

Kilpailijat vastaavat itse huollostaan. Matkan varrella saa käyttää kohdalle osuvia julkisia palveluita, kioskeja, huoltoasemia jne.

Tarkkaavainen ja harkitseva kilpailija löytääkin niitä reitin varrelta tai sen läheisyydestä runsaasti.

Muun ulkopuolisen huollon käyttö kielletty (ei tukijoukkoja reitin varteen). Matkan varrella on järviä, soita, ojia yms. joista voi täydentää juomavettä (edellyttää klooritabletteja ja/tai keittämistä). Yöpyminen ja lepo on jokaisen joukkueen omassa harkinnassa.

Kartat

Lähdössä mallikarttana on 1:50 000 peruskartta, nimeltään ’Vantaa’. Kilpailijoiden tulee tästä mallikartasta itse piirtää radat omiin karttoihinsa. Järjestäjä ei kontrolloi mitä karttaa/karttoja kilpailijat käyttävät. Mainittu peruskartta on suositus.

Karttoja saa esim. Karttakeskuksesta

Kilpailija voi ilmoittautuessaan myös tilata kartan järjestäjien kautta

Varusteet

Joukkueella on oltava mukanaan toimiva kompassi. Karttapussi/laukku tms. on suositeltava varuste.

Jokaisella joukkueella on oltava mukanaan toimiva, auki pidettävä matkapuhelin.

Jokien ylitystä varten kelluntaliivi tai mikä tahansa vastaava väline (ilmatiivis varustesäkki tms.) on suositeltava varuste.

Rastit ja leimaaminen

Matkan varrella on kontrollipisteitä joilla tulee ’leimata’.

Järjestäjät saattavat kilpailun aikana soittaa tai lähettää tekstiviestejä kilpailijoille, esim. kysyäkseen joukkueen sijaintia ja varmistaakseen että joukkue on ’hengissä’. Järjestäjän puheluun on vastattava.

Vakuutukset

Kilpailijat osallistuvat tapahtumaan täysin omalla vastuullaan.

Ennakkoilmoittautuminen

sähköpostilla: markku.rehberger (ät) hotmail.com

- 31.8.2007 mennessä

- ei kuitenkaan 14.7.-5.8., jolloin en ole sähköpostin saavutettavissa

Varmista että saat kuittauksen vastaanotetusta ilmoittautumisesta!

Ilmoita:

  • nimet (oikeat / taiteilijanimet)
  • syntymävuodet
  • mahdollinen seura / joukkueen nimi
  • matkapuhelim(i)en numero(t)
  • sähköpostiosoitteet
  • hankitko karttasi itse vai haluatko sen järjestäjältä: viimeksimainitussa tapauksessa soita 040 864 4592 niin kerron tilinumeron johon voit maksaa kartan; hankimme kartan vain kun ennakkomaksu on suoritettu

Järjestäjä veloittaa toimittamastaan kartasta 20e.

Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova. Pyydämme ystävällisesti myös perumaan ilmoittautumisen jos kilpailija on estynyt saapumaan paikalle.

Jälki-ilmoittautuminen

Myös paikan päällä ilmoittautuminen mahdollista.

Ilmoittaudu mieluummin etukäteen!

Kilpailukeskus

Vantaan Ulkoilukeskus, Kuusijärvi

Kuusijärventie 3

01260 VANTAA

Ohjelma

perjantai 7.9.

17.00 Kilpailukanslia avataan

kilpailijoiden vastaanotto, materiaalin jako

1 karttojen piirtäminen omatoimisesti mallin mukaan

17.45. Kilpailunjohtajan puhuttelu

sääntöjen kertaus, varusteiden tarkastus

18.00 lähtölaukaus

lauantai 8.9.

jolkuttelua… voittajia odotetaan maaliin…

sunnuntai 9.9.

12.00 maali suljetaan

Keskeyttäminen

Keskeyttänyt joukkue voi poistua omin neuvoin maastosta, ei tarvitse tulla maalin kautta. Joukkueen on kuitenkin ilmoitettava keskeyttämisestään järjestäjille.

Osallistumismaksu

5e/joukkue paikan päällä käteisellä, varaathan tasarahan!

Palkinnot

Symboliset… muistoja, hyvää mieltä ja kunniaa.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 • 2 months later...
 • 3 weeks later...

Kiitokset tsempeistä. Meidän tulokseksi tuli DNS yllekirjoittaneen vetäydyttyä kilpailusta.

Upeaa retkeilyä lähtöviivan ylittäneille.

Mitä, mitä, mitä? Nyt multa on mennyt jotain pahasti ohi näiden omien murheiden parissa ryvetessä tai sitten uutinen on aivan uunituore. Toivon todella että kysessä ei ole mikään loukkaantuminen.

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset tsempeistä. Meidän tulokseksi tuli DNS yllekirjoittaneen vetäydyttyä flunssan takia kilpailusta.

Upeaa retkeilyä lähtöviivan ylittäneille.

Harmillinen juttu tuollainen ja noin lähellä kisaa -toisaalta ei sitten tartte miettiä Vaajakosken treeneihin palautumisjaksoa ;)

Enää uskalla muille erityis tsemppejä kirjoittaa.

Link to comment
Share on other sites

Voihan täsmäsyysflunssa! Harmittaa teidän puolesta ihan hirveesti. No me lähdetään hakemaan DNF:ää, joten ei me isoa kaulaa teihin tulla saamaan.

Onneksi ei mitää ton pahmpaa zxcv, mutta mikä toi JH kommentti oikeen oli? Ketkä ME? Mä oon ihan pihalla vaikka kyllä sain vihjeen tästä... ei näköjään salaharjoittelu enään riitä vaan ollaan siirryttä salakilpailemaan. Hitto teijän kanssanne!

Link to comment
Share on other sites

Onneksi ei mitää ton pahmpaa zxcv, mutta mikä toi JH kommentti oikeen oli? Ketkä ME? Mä oon ihan pihalla vaikka kyllä sain vihjeen tästä... ei näköjään salaharjoittelu enään riitä vaan ollaan siirryttä salakilpailemaan. Hitto teijän kanssanne!

se "me" on yhtäkuin JH ja Veekoo. JH otti yhteyttä minuun keskiviikkona, kun etsin juoksukaveria ihan toiseen tilaisuuteen. JH oli neuvotellut kotona vain pitkän iltavapaan ja minä en ollut valmis täyteen matkaan, joten lopputulos oli tavallaan jo etukäteen tiedossa, eika sellaisesta viitsi etukäteeen kauheasti toitottaa.

Me lopetimme leikin 5. rastin jälkeen ja nylkytimme vielä takaisin lätöpaikalle. Kokonaisajaksi meille tuli 12:45, mutta suoritettu matka selviää vasta tarkistuslaskennasta. Tuossa vaiheessa lihakset olivat jo melko hellänä ja päkiät ja varpaat tohjona. Pääsyy tuohon on varmaankin liiallinen asfalttijuoksu metsäkengillä..

1. Rastilla oli hauska vesistönylitys, mutta muuten asfalttipainotteinen reitti ei oikein ollut sitä mitä menin hakemaan.

Minä istun jo junassa, mutta kilpailu jatkuu muilla. Oikeita tuloksia saadaan varmaankin illalla tai viimeistään sunnuntaina.

Link to comment
Share on other sites

Kiitti veekoo mini-raportista. Sainkin jo eilen vähän lisäinfoa joukkueista ennen teidän starttia. Hieno seikkailu teillä kyllä ollut. Toihan on sen tyyppinen kisa että vain harvat pääsee maaliin... joten aivan kelpo suoritus teiltä noin "kylmiltään". Odotan kovasti tarkempaa raporttia. Asfaltilla juostujen kilomerien määrä on yllättänyt kuulemma muutkin mammuttimarssin ensikertalaiset.

Tämä kisa on kyllä niin houkuttelevan että olisi kivaa olla ensi vuonna kokeilemassa mihin rahkeet riittää :)

Link to comment
Share on other sites

Tässä nyt pikkuisen huomioita reissun varrelta.

JH otti vastuun etenemisnopeudesta. Hänellä oli valmiina idea jaottelusta 9min juoksua + 1min kävely, lisäksi kaikki ylämäet mennään kävellen. Tuo toimi oikein hyvin, itse olisin todennäköisesti polttanut lihakset liian nopealla etenemisellä. Hän sai toistuvasti toppuutella minua, kun normaali lenkkivauhti meinasi iskeä päälle.

Reitit katsottiin yleisellä tasolla yhdessä ja minä vastasin suunnistuksesta ja ja pummeista (ei onneksi mitään kovin pahoja).

1. välillä oli vielä suunnistuksen tuntua. Me päätimme tukeutua kunnon teihin ja valitsimme pohjoisenpuolelta kiertävän pitkän lenkin. Rastin jälkeen sai sitten valita uiko joen yli vai kiertääkö 4 km. Me valitsimme uimisen, eli reput ja vaatteet vaan jätesäkkiin ja nakuna kapean joen yli. Vettä oli melkein kainaloihin, mutta ihan uida ei tarvinnut.

2. rasti oli merkitty karttaan väärään paikkaan, joten tässä vaiheessa sitten pyörittin paikallamme vähän aikaa. Rastiselostus oli oikein, joten lopulta ymmärsimme lähteä etsimään rastia saman ojan ja toisen tien risteyksestä. Kisajohto laski meille tuosta aikahyvityksen, mutta keskeytyksen takia tuolla ei nyt ole niin paljon merkitystä.

Minulla oli lähtiessä repussa 1.5l maltolla terästettyä urheilujuomaa. Täydennyspaikkoja ei tullut vastaan, ja 4. rastilla juomat oli jo juotu. Tuo rasti oli onneksi miehitetty ja sieltä sai täydennystä. Seuraavalla välillä oli sitten 24h huoltoasema, jossa myös pysähdyimme.

Neljän tunnin kohdalla vielä uhottiin, että johtopaikalta ei voi sitten lopettaa. Pahin uho oli laantunut 8 tunnin juoksun jälkeen. Me lopetimme sitten 5. rastilla ja lähdimme siitä nylkyttelemään kohti lähtö/maalipaikkaa. Kilkuttelin juuri meidän kulkeman reitin läpi Kansalaisen Karttapaikassa ja sain matkaksi 75.7km. Aikaa tuohon paloi taukoineen 12:45.

Se maasto jota olimme odotelleet, eli sipoon korvet, olisi alkanut 5. rastin jälkeen. Ne jäivät nyt kokematta. Sen sijaan saimme "riittävästi" asfaltilla nylkyttelyä. Tuo asfaltti olikin pahinta tällä reissulla.

Reissu huipentui pikapesuun lähtö/maalipaikalla. Aamulla klo 7 ei ollut auki mitään pesupaikkaa, joten kävin kastelemassa t-paidan järvessä, pyyhin sillä itseni parkkipaikalla (ulkona lämpöä n. +1 astetta) ja vedin puhtaat vaatteet päälle. JH heitti minut Tampereen junaan.

Rakot eivät enää pahemmin tunnu.ja vasemman isovarpaan kynnen alta puhkaisin ison vesi/verikellon. Lihakset ovat tietty vielä hiukka tönkkönä, mutta eiköhän tämä tästä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy