Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kunniakierros-tapahtuma


Recommended Posts

Omia kokemuksia ei ole, mutta jaarittelen kuitenkin.

Suomessa tälläistä taitaa olla aika vähän. Joskus juttelin Irlantilaisen kaverin kanssa, heillä tälläiset "juoksemalla rahaa" tapahtumat olivat (ovat?) hyvin yleisiä. En muista tarkelleen mitä varten rahaa kerättiin, mutta idea oli kait jotenkin näin: Meillä Suomessa valtio ja kunnat järjestävät monia ilmaisia palveluita verorahoin, heillä näin ei ollut vaan rahaa kerättiin paljon juuri näillä juoksutapahtumilla. Nyt menee hieman arvauksen puolelle: Käsittääkseni tapahtuma oli jokin kaupungin läpijuoksu, josta oli tiedotettu etukäteen. Yleisöltä kerättiin rahaa juoksun aikana. Yleisö siis oli keruusta hyvin tietoisia ja lahjoittivat sangen auliisti, juoksukeräykset olivat siis selkästi osa kulttuuria ja ikäänkun jatketta verojen maksulle.

Mutta, joo samalla kyllä ihmeteltiin, että miksei samaa ideaa voisi käyttää Suomessakin.

Kuvaamasi Kunniakierros-tapahtuman rahankeruusysteemi taisi olla hieman erilainen. Kuvailisitko vielä tarkemmin käytännön toteutusta? Ymmärrän viestisi siten, että raha oli kerätty etukäteen?

Joillekin suurille ulkomaalaisille massamaratoneille, joille osallistumisoikeus on jollain tavalla rajattu, on usein mahdollista osallistua, jos kerää etukäteen suurehkon summan johonkin hyväntekeväisyyteen.

Link to comment
Share on other sites

Joskus nuorena on tuohon tullut osallistuttua ja kierros/pari kierrettyä.

Mulla on sellainen muistikuva, että useat pienet seurat ovat luopuneet kunniakierroksesta. Ainakin aikaisemmin suurin osa rahoista meni suoraan yleisurheiluliitolle ja seurat saivat pitää vain murto-osan. Tiedä sitten, onko tilanne nykyisin muuttunut.

Link to comment
Share on other sites

Joka vuosi tulee oltua mukana, kun seura velvoittaa paikallaoloa valmennustukea saaville urheilijoille. Sain kerättyä reilu 60 euroa ja aikaa tähän meni n. 10 minuuttia kun läjäytin listan työpaikan kahvipöydälle.

Rahaa tässä ei siis kerätä, vaan kysytään vain tukisummat ja yhteystiedot. Lasku tulee sitten joskus myöhemmin perässä. Tukea voi maksaa joko kertasummana tai kierrosmaksuna. Minimilaskutus on jokatapauksessa 8 euroa/hlö tai yritys. Seuramme keräsi reilu 19000 euroa ja on tällä hetkellä tämän vuoden toiseksi paras tulos.

Edit: Seura onkin kolmantena, IK Falken meni eilen kärkeen.

Link to comment
Share on other sites

Tässä on tietoa jakoperusteista

Jos yhtään osasin tulkita oikein tilastoja, isoille seuroille -paljon kiertäjiä ja/tai sponsoreita- tuo on suhteellisen helppo tapa hankkia lisää rahaa. Pienten paikkakuntien/pienille seuroille tuo rahanjako on todellisuudessa siis reilusti alle 50 prosenttia. Kustannukset seuralle on 18 prosenttia, on tosiaan pienillä seuroilla ollut joskus vaikeuksia saada omiaan takaisin.

Link to comment
Share on other sites

Mukana vuodesta toiseen. Minun potti on jäänyt aina alle 100€, mutta seurana Teuvan Rivakka on ollut aina kymmenen kärjessä. Seuran YU-jaoston vetäjä kerää vuosittain yli 20 000€. Muistaakseni palautusprosentti nousee 70% jos tulos saavuttaa tietyn rajan. Meidän seuralle todella tärkeä varojenkeruu tapahtuma. Muka juoksemassa aina myös joku julkkis esim. Arja Koriseva tai Juha Mieto.

Link to comment
Share on other sites

Kuvaamasi Kunniakierros-tapahtuman rahankeruusysteemi taisi olla hieman erilainen. Kuvailisitko vielä tarkemmin käytännön toteutusta? Ymmärrän viestisi siten, että raha oli kerätty etukäteen?

Tuosta alta taisi jo käydäkin selväksi miten tuommoinen tapahtuma eteni eli itse tapahtumassa ei käsitelty rahaa kuin buffetin puolella (Tukijat saavat laskun jälkikäteen), mutta tukijat piti kerätä etukäteen tai jos oli Matti Myöhäinen, niin kentän reunalta saattoi vielä bongata muutaman halukkaan.

Mulla oli 2 tukijaa toinen könttäsummalla 10 e ja toinen lupautui 2 e/kierros ja tämähän se just kannustaa juoksijaa eli mitä enemmän kierrät sitä enemmän seura saa rahaa. Ja mielelläänhän vanhalle seuralleen teki sen palveluksen, että pisti kaikkensa peliin. Ehdin kiertää tuon tunnin aikana 24 kertaa 400 m. Mainittakoon, että edellisenä yönä tuli valvottua kahteen ja otettua muutama doupinki. Seliseli...

Kisan paras kiertäjä kiersi 35 kertaa ja hänellä oli tukijoita niin paljon, että yksi kierros maksoi 13,5 euroa, että aika hyvin!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy