Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Juoksuvauhdin näkee sormista


Rookie
 Share

Recommended Posts

Yle teemalta tuli tänään mielenkiintoinen doku, Prisma: sukupuolten salat, jota vallitettavasti en nähnyt alusta saakka, mutta just kun käänsin kanavalle niin siellä joku tutkija pisti etukäteen eräiden juoksijoiden sijoitukset järjestykseen pelkän kädestä otetun valokopion perusteella. Eli juttu liitty jotenkin keskisormen, nimettömän ja etusormen pituuden suhteeseen toisiinsa nähden. Tämä puolestaan perustui testosteroni määrään raskaus aikana joka siis näkyy sormien pituuden suhteessa keskenään.

Tutkija ei siis tuntenut testattavia juoksijoita etukäteen vaan hänellä oli pelkät valokopiot kilpailijoiden räpylöistä. Juoksijat tuli maaliin ennustukseen nähden sijoilla 1. 2. 4. 3. 5. ja 6. eli nappiin meni lukuunottamatta sijoja 3. ja 4. jotka tuli kuitenkin melko lähellä toisiaan maaliin.

Katsoko joku muu kenties dokun tarkemmin ja osaisi kuvailla tätä paremmin?

Itse kuitenkin olen huuippu juoksija mitä sormien pituuteen tulee, en vaan ilmeisesti saa itsestäni tarpeeksi irti:Bolt:.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyse oli siitä, että sormet toimivat ohjelman mukaan testosteronin indikaattorina. Muistaakseni (puolella korvalla minäkin sitä katsoin) eron näkee etusormen ja nimettömän sormen pituuserosta. Ne, joilla on paljon testosteronia elimistössä ovat kilpailuhenkisempiä, ja ne joilla ei ole, eivät ohjelman mukaan ole. Eroja oli myös naisten ja miesten välillä. Suurin osa testatuista naisista ei pärjännyt carting-kilpailussa, eikä tilahahmottamisen testissä, eikä heiltä saatu edes kilpailun/tehtävän aikana kohonnutta testosteroniarvoa. Kovin kilpailuhenkisillä miehillä sen sijaan testosteroniarvot kohosivat kilpailuissa ja ne miehet, joilla arvot kohosivat nopeasti korkeisiin lukemiin, ottivat tyhmiä riskejä kilpailun aikana. Voittaja oli mies, jonka testosteroniarvo kohosi tasaisesti ja pysyi kilpailun ajan tasaisen korkeana.

Siinä juoksukilpailussa verrattiin vaan juoksijain keksinäisiä testosteronin määriä, sormien pituuserojen perusteella, ja sitten sen perusteella arveltiin, että kuka on kilpailuhenkisin ja oletettavasti voittaja.

Ihan kiinnostavaa asiaa, tosin tietyllä varauksella tuohon voisi suhtautua kuitenkin...

Link to comment
Share on other sites

Tj tuota tuolla kaffepöydässä äsken selitti. Nauroin koko asialla. Menee vähän samaan kategoriaan sen kanssa, että nenän koosta voisi jotenkin päätellä miehen muitakin mittoja.

Huuhaata sanon minä.

Huuhaata tai ei, veikkaus koehenkilöiden sijoituksista meni hämmästyttävän hyvin kohdalleen.

Nenän kokoon :xmas-smiley-010:liittyvistä uskomuksista en lähde arvailemaan:102:, mutta pieninenäisenä toivon että ei pidä paikkaansa.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Aivan tarkalleen en tiedä mistä kohdasta pitäisi mitata, mutta mulla etusormi/nimetön = 0,89 (molempien käsien keskiarvo). Kyllä tuolla erolla pitäisi juoksun kulkea, ja kilpailuviettiä ainakin löytyy niinkuin ilmeisesti pitäisikin näin selvällä erolla sormien pituudessa. Minkäslaisia lukemia muilla? Nenän ja muiden ulokkeiden välisiä suhteita en taida tänne kuitenkaan lähettää kaiken kansan nähtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy