Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Naisten 10


Recommended Posts

Me lähdettiin viime vuonna juoksusarjan loppupuolella, mutta kävelijöitä sielläkin oli. Kymppi on musta kuitenkin luonteltaan sellainen ettei sen niin väliä. Kun mahtuu juoksemaan, juostaan, muuten käppäillään hyvillä mielin. Toisaalta on tosi hauskaa juoksennella kivassa porukassa ja nauttia tapahtumasta ilman ajan vahtaamista, joka tahtoo meillä kaikilla olla kovasti selkäytimessä.

Jos oikeasti haluaa tavoitella ennätystä pitää tunkea niin eteen juoksijaryhmässä kun vaan voi, vaikka ajattelisikin itsestään, ettei nyt niin kovin nopea ole.

Link to comment
Share on other sites

Mä lähden siskoni jänikseksi kirittämään sen alle tunnin loppuaikaan :D

Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska viime vuonna meni varmaan puoli tuntia vessajonossa ja meinasin myöhästyä lähdöstä... Sen takia jouduin ohittelemaan sadoittain pulskia mummoja jotka taapersivat tuulipuvuissa reppu(!) selässä ja eivät olisi menneet kymppiä alle tunnin edes polkupyörällä.

Link to comment
Share on other sites

Joo, tulossa myös. Tämä on yksi niitä harvoja juoksutapahtumia, joita työnantaja sponsoroi. Ja ihan kiva välillä HCR:n ja Länsiväylän jälkeen juosta vähän lyhyempi matka.

KassuJ, minulla oli täysin identtinen kokemus viime vuonna! Ensin jonotin tavarasäilöntää, sitten vessaa. Toivottavasti saan tänä vuonna jonkun huolehtimaan tavaroista, koska ilman vaihtovaatteita tai lämpimiä vaatteita olisi aika ikävä tulla paikalle, koska viimeistään siinä juoksun jälkeisessä ateriatarjonnassa jäätyy kuoliaaksi. Eikä viitsisi niitä tavaroita sinne nurmikollekaan jättää. Viime vuonna rukoilin vielä muutamaa kävelyryhmään osallistuvaa päästämään minut vessajonossa ohi, mutta aika stressaava tapahtuma tuo lähtö kuitenkin oli.

No, nyt työnantaja sitten ilmoitti, että rannekkeet ja t-paita pitäisi noutaa kisapaikalta itse -aiemmin on joko lähetetty postissa, tai sitten olen hakenut koko ryhmällemme pari päivää etukäteen. Pitäisiköhän hakea jo lauantaina, ettei sen takia myöhästy lähdöstä?

Link to comment
Share on other sites

No, nyt työnantaja sitten ilmoitti, että rannekkeet ja t-paita pitäisi noutaa kisapaikalta itse -aiemmin on joko lähetetty postissa, ...

Meitin ryhmäläisille tuli kotiin samassa paketissa lehti, paita ja ranneke. Oliskohan homma kiinni siitä kuinka on yhteystiedot satuttu ilmoittamaan järkkäreille? Mukavampihan se kieltämättä on, ettei tarvitse niitä pussukoita samana päivänä yrittää saada kaikille (varsinkin, kun aina tuppaa joku jäämään pois).

KassuJ, laittelen YV:tä tulemaan!

Link to comment
Share on other sites

No hittolainen, minä kun olisin menossa sinne ihan oikeasti juoksemaan aikaa, mutta onko se ylipäätään mahdollista tuolla jos kerran on niin ahdasta? Tavoite on 47 minuuttia, kuinka eteen kehtaa lähdössä tunkea?

Jos ei ihan eturivistä, niin sitten toisesta/kolmannesta rivistä. Tuo reitti on sen verran kapea, ettei tosissaan aikaa juoksemaan lähtevien kannata antaa huonosta lähtöpaikasta tasoitusta.

Link to comment
Share on other sites

Jos ei ihan eturivistä, niin sitten toisesta/kolmannesta rivistä. Tuo reitti on sen verran kapea, ettei tosissaan aikaa juoksemaan lähtevien kannata antaa huonosta lähtöpaikasta tasoitusta.

Joo, sinne eteen vaan kyynärpääteknikkaa käyttäen. Parempi etuilla siinä vaiheessa, kuin sitten matkan varrella. Nimittäin kolleegani sai pari vuotta sitten kuulla ikäviä kommentteja, kun oli juoksemassa viiden KÄVELEVÄN kanalauman ohi, että "Mikäköhän tuokin kuvittelee olevansa, kun JUOKSEE?"

Ja on sieltä edestä itsekin saanut joskus väistellä sauvakävelijöitä, vaikka sauvakävelijöille on muistaakseni ihan oma ryhmä.

Link to comment
Share on other sites

En ole tänä vuonna tulossa, mutta varoittelen minäkin tuosta ruuhkasta kahden kerran kokemuksella. Ekalla kertaa (silloin tapahtuma oli vielä stadionin liepeillä) oli kolme lähtöryhmää: nopeat juoksijat, hitaat juoksijat ja kävelijät. Olin raskaana, joten tavoitteena oli lähinnä hölkätä läpi, ja kuvittelin siis kuuluvani noihin hitaisiin juoksijoihin. Lähdön lähestyessä katselin sitä nopeiden juoksijoiden ryhmää ja päätin lähteä sittenkin siinä. Silti parin ekan kilometrin aikana ei mahtunut juoksemaan käytännössä lainkaan. Vikaa oli kyllä kuulutuksissakin, aika paljon puhuttiin vaan nopeasta ryhmästä - ehkä ne sauvakävelijät yms. retkeilijät ajattelivat kävelensä nopeasti.

Tokalla kerralla änkesin edemmäs, en kuitenkaan ihan ekaan tai tokaankaan riviin. Ainakin hölkkäilemään pääsi kohtalaisen mukavasti oikeastaan heti kun Finlandia-talon pihasta oli päästy Mannnerheimintielle enkä voi laittaa ruuhkan piikkiin ainakaan kovin montaa minuuttia loppuajasta. Silloin muistaakseni lähdön lähestyessä piti vähän viittailla sen mukaan aikooko juosta vai kävellä - taaemmas jumittunut tuttavani huomasi siinä vaiheessa seisovansa keskellä kävelijöitä ja ehti hieman ängetä edemmäs, mutta oli kuulemma silti tosi hankalaa päästä juoksemaan.

Link to comment
Share on other sites

Piti vielä lisätä, että reitti ei mielestäni ole ihan 10 km, joten tavoiteajan juokseminen on mahdollista.

Hmmm... eikä tavoiteajan juokseminen silloin ole päinvastoin mahdotonta, jos matka ei kerran ole ihan kymmentä kilometriä? tarkoitan siis että mitä ideaa on noteerata esim. 45min/10km, jos oikeesti juoksikin vain 9,6km?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy