Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Heitteleekö syke vai sykemittari?


Guest eskos

Recommended Posts

Ongelmani on varsinkin lenkin alussa sykkeen voimakas heittely. Syke pompsahtaa 150-160:een vaikka vauhti on normaalisti n. 120 sykkeen vauhtia. Joskus mittari saattaa näyttää yli 200, vaikka maksimisykkeeni on suunnilleen 180. Sitten syke saattaa jumittua yhteen lukemaan esim. 84 tai 155 eikä hievahdakkaan siitä vähään aikaan mihinkään. Mittari on reilut puoli vuotta vanha, joten ei patterit voi ainakaan olla lopussa. Onkohan ongelma mittarissa vai sykkeessä?

Link to comment
Share on other sites

Ongelmani on varsinkin lenkin alussa sykkeen voimakas heittely. Syke pompsahtaa 150-160:een vaikka vauhti on normaalisti n. 120 sykkeen vauhtia. Joskus mittari saattaa näyttää yli 200, vaikka maksimisykkeeni on suunnilleen 180. Sitten syke saattaa jumittua yhteen lukemaan esim. 84 tai 155 eikä hievahdakkaan siitä vähään aikaan mihinkään. Mittari on reilut puoli vuotta vanha, joten ei patterit voi ainakaan olla lopussa. Onkohan ongelma mittarissa vai sykkeessä?

Mittarissa. Ainakin mulla oli sama ongelma PolarS625 mukana tulleen kankaisen sykevyön kanssa. Eli se, joka tulee niillä neppareilla kiinni. Ne nepparit hapettuu, eli se pitäisi joka treenin jälkeen irrottaa ja huuhdella, sekä säännöllisesti käyttää pyykkikoneessa. Mä en tiennyt näitä ohjeita aluksia, vaan irrotin aina vain toisen nepparin ja jätin kuivumaan. Ja kävi just noin, paitsi sitten tuosta hetken päästä näytti pelkkää nollaa.

Itse hinkkasin sitten niitä neppareita PataPadalla, ja alkoihan se toimia ja on sen jälkeen toiminut noilla hoito-ohjeilla.

Jos sulla kuitenkin on se muovinen vyö, niin sitten perun tuon "mittarissa" -diagnoosin!

Link to comment
Share on other sites

Mulla on sama ilmiö Suunnon T3:n kanssa, eli lenkin alussa syke näyttää helposti 150 vaikka tuntemukset ovat tuossa 120 kohdalla ja alle. 5 - 10 minutin jälkeen tuntemukset ja sykkeen näyttö palaavat normaaliksi.

Ilmeisesti kyseessä on jokin aiemmin kerrottu häiriö, eli iho on kuiva ja keinokuituiset asut aiheuttavat häiriötä. Koska kun iho kostuu (hikoilee) niin näyttökin palaa normaaliksi. Varsinkin kuivalla viileällä säällä näin helposti käy.

Link to comment
Share on other sites

Mittari on reilut puoli vuotta vanha, joten ei patterit voi ainakaan olla lopussa. Onkohan ongelma mittarissa vai sykkeessä?

kuten moni jo diagnosoikin, niin mittarin päässä se vika on. Enkä niin varma olisi myöskään uuden laitteen pattereista. Sykemittareista sinänsä ei ole paljon kokemusta (tulee osteltua harvoin :) ), mutta mikä tahansa muu laite, jossa on patteri mukana, sisältää yleensä aika heikkolaatuiset ekat paristot.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka se syy yllä olevien vastaustenkin perusteella todennäköisimmin on mittarissa, ei tietyllä syketasolla esiintyvä sydämen rytmihäiriö ole kuitenkaan mahdoton vaihtoehto.

Jotkut mittarityypit vaativat 5-6 tasavälein (pl sykevariaatio :-)) tulevaa EKG-piikkiä päivittääkseen sykenäyttöä. Yhden poikkeavan lyönnin sattuminen tuohon väliin on lukinnut näytön jollekin sykelukemalle. Riittävän tiheästi toistuvat rytmihäiriöt voivatkin sitten lukita näytön pitemmäksi ajaksi.

Jos mittarissa on joku sykkeen tahdissa vilkkuva markkeri, kannattaa sitä noissa poikkeavissa näyttöluvuissa seurailla. Jos se muuten näyttää normaalia, mutta silloin tällöin vilkahtaa ennen aikojaan, voisi rytmihäiriötä pohtia syyksi.

Joskus kyllä häiriökin tulee sopivasti tasavälein. Uimareiden harjoituksissa uima-allaskin taisi samalla harjoitella maksimivetoja. Sykemittari oli lähettimen kanssa uima-altaan reunalla ja sykemittarin lukema vaihteli 217-219. Allas oli pari vuotta aikaisemmin uusittu (vrt maksimisyke = 220-ikä, taas todiste sen pätevyydestä :-) )

Mihin muuten on unohtunut se sykkeemittausmenetelmä, jota käytettiin ennen sykemittareita? Eli palpointi ja kello.

Link to comment
Share on other sites

Itselläni viime jouluna saatu Polar F11 on toiminut moitteetta kun lähetinvyön pinnat on kastellut reilusti vesihanan alla ennen lenkkiä... mutta viime viikolla pariin otteeseen huomasin mittarin piipittävän heti ekat metrit hölkötettyäni -ja lukema oli 180 (oma max n.180)! Pysähdyin tätä ihmettelemään ja saman tein lukema tipahti 120 korville. Loppu lenkki sujui ongelmitta.. kunnes seuraavalla lenkillä, joka ei ollut mikään vauhtiveto, taas mittari piipitti yli 180.. Olo ei tosiaan ollut sellainen ja vähän kun himmasi vauhtia niin lukema putosi 130.. tämä toistui ja toistui ja kun kyllästyin hidastelemaan mokoman vuoksi niin painoin lähetinosaa tiukemmin kiinni ihoa vasten -ja kas, lukemat tasaantuivat.

Kotona heitin vyön pesukoneen hienopesuohjelmaan ja kiristin vyötä, kait tuo elastin kuminauha antaa periksi pikkuhiljaa monien hikireissujen ja pelkkien huljauttelupesujen jälkeen ja löystynyt sen myötä... Toistaiseksi on toiminut taas moiteetta.

Jumpassa olen joskus törmännyt päinvastaiseen juttuun, lukemat ovat jossain vaiheessa tippuneet nolliin tai liki sitä -ja olo on kyllä ollut kaikkea muuta kuin kuolleenveltto. Rintaliivin reunus vaan välistä tuppaa tunkemaan sinne lähettimen alle ja "pilaa" sykemittauksen :102: Siinä vaiheessa tulee sellainen olo, että pitäis teippata nuo ajokoirankorvat olkapäille "jeesusteipillä"...

Link to comment
Share on other sites

Minullakin Polarmittarin lähettimessä (t31) on "vikaa", ei muuta kuin sen muotoilu. Huomasin ensimmäisillä kerroilla että syke saattaa olla kahtasataa tai välillä katoaa kokonaan tai näyttää suunnilleen puolta siitä mitä se todellisuudessa on.. Alussa epäilin että se oli rikki ja lähetin sen Polarille takuuseen, ja kerroin ongelmani. Vastauksena tuli, että monilla ihmisillä joilla on pieni rintakehä, lähetin ei välttämättä saa tarvittavaa kosketusta iholle, ja että se pitää vaan kiinnittää sitten todella tiukasti.

Lähetin on muotoiltu mielestäni aika kulmikkaaksi ja jos se jää löysästi ihoa vasten jää rakoa juuri elektrodipintojen kohdalle.. Lähetin ei ole parissa vuodessa muotoutunut mitenkään erilaiseksi mutta ongelma pysyy poissa kun laittaa sen TODELLA napakasti :) saapi sit varmistaa että pystyykö kuitenkin hegittämään tehokkaasti enään... :smiley:

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy