Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hampurin maraton


Recommended Posts

Hampurin maraton 2007 oli hieno elämys, jota sääkin suosi. Reitti on upea, ei mitään kahden kierroksen lenkkiä tai "ensin yhteen suuntaan ja sitten takaisin", vaan hyvät vaihtelevat maisemat eri puolilla kaunista Hampuria. Reitti on vielä juoksijaystävillinen ja nopea - loivaa alamäkeä ilman korkeita nousuja tai jyrkkiä mäkiä.

Paikalliset järjestelyt on tehty saksalaisella järjestelmällisyydellä. Kaikki löytyi paikanpäältä helposti, numerolaput, chipit yms. ennen kisaa sekä homma toimi myös kisan jälkeen. Ennen kisaa sisähallissa pystyi vaihtamaan kamppeet, tekemään lämmittelyt ja jättämään ne helposti säilöön, josta kisan jälkeen ne oli helppo noutaa - ja todellakin niin, ettei tarvinnut kävellä turhia maalista. Miinuksia saa hakea, ehkäpä yhtenä kuitenkin se, että energia juomaa ei ollut joka juomapisteellä saatavilla.

Vaikka porukkaa reitin varrella oli hyvin (n. 16400 maaliin), niin kuitenkin mukavasti mahtui reitillä juoksemaan. Kannustus oli huikea, ainoastaan NYC maraton menee edelle; Tukholma ei ole mitään verrattuna tähän kannustukseen (muutaman kerran kokemuksella todettuna - vaikka Tukholma onkin hyvä).

Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

Todella kiva tapahtuma. Yleisöä oli paljon ja kannustus mahtavaa. Reitti ei missään nimessä tylsä. Pikkaisen outo maku oli urheilujuomassa, no kaikkeen voi tottua. Ehdottomasti kokemisen arvoinen tapahtuma, erityisesti jäi mieleen yleisön kannustus uupuneille. Kannustivat nimellä ja kun juoksu jatkui sai ko. henkilö aivan uskomattomat suosionosoitukset. Upeaa kannustusta joka tuntui tulevan luonnostaan, on meillä oppimista...

Link to comment
Share on other sites

Helppo yhtyä SuperHessun mielipiteisiin. Kannustus oli todella hyvää!! Asiaa toki varmastikin auttoi, se että järjestäjä oli printannut numerolappuihin juoksijan etunimen, joten kannustusta sai suoraan omalla nimellä. Uskomattoman "buustin" sai, kun joku huusi nimeäni. Fiilis mahtava. Porukkaa reitin varrella joidenkin tietojen mukaan 500.000. Ensi vuonna uudelleen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En yhtään ihmettele miksi palstalaiset kehuvat Hampurin maratonia. Järjestelyt olivat huippuluokkaa. Isoissa halleissa numeroiden ja zippien haku oli organisoitu todella helpoksi ja selväksi. Omalla numerolla painetun varustesäkin pystyi jättämään kuormureihin vielä muutama minuutti ennen starttia ja juoksun jälkeen varusteet oli helppo löytää. Hallissa oli suihkujakin riittävästi ja vesi lämmintä (toisin kuin Tukholmassa). Tunnelma reitillä huikean mahtava (selvästi Tukholmaa parempi). Tasainen reitti oli upea puistoineen, kanaalinylityksineen, Alster-järvineen ja citybaanoineen. Etunimi isolla numerolapussa oli loistava oivallus. Välillä luuli todella, että reitinvarrella on tuttuja. Kannustus jatkui vielä tunteja juoksun jälkeen, jos unohti mitalin kaulaan. Juoksijana tunsin olevani pääosassa suuressa kansanjuhlassa. Expo-alue oli laaja ja monipuolinen ja Hampurin hintataso edullinen. Huone 2 hengelle aamiaisella 1,5 km lähtö/maalialueesta yhteensä 118 euroa. Lentokentälle pääsi nopeasti junalla tai bussilla eikä taksikaan maksanut 20 euroa enempää. Jos pitäisi etsiä puutteita, niin ehkä WC-koppien lukumäärä reitillä. Niitä toisin oli 1 km:n välein, mutta silti ylipuukkausta riitti. Yleisöä oli reitin varrella niin valtavasti, että pissillä luonnon helmassa oli lähes mahdotonta käydä huomaamatta. Lähtö ja maalialueella vessoja oli riittävästi, mikä näkyi lähtöalueella huomattavasti pienempänä pensasasiointina kuin esimerkiksi Tukholmassa. Vaikka Hampuri on suht lähellä ja kooltaan Hki Cityn maratonin verran Tukholman maratonia suurempi, niin ns. paketoituja maratonmatkoja ei Suomesta sinne järjestetä. En ymmärrä miksi?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy