Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Barkley-ultra


Anssi.R
 Share

Recommended Posts

Tonne ois tosiaan ajatus mennä, mutta mun on ihan turha tehdä mitään suunnitelmia liikaa etukäteen kun ne muuttuu monesti mihin milloinkin. Jos esim. ens vuonna tulee lähdettyä uudestaan Sakuraan, niin silloin ei todennäkösesti rahat ja rakeet riitä käydä molempia mutta mistäpä sitä koskaan tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nytkin jää todennäkösesti Hardrock juoksematta tältä vuodelta kun on lompakossa reikä ja Badwaterin reissu on tosi kallis, mutta jos en nyt mistään toista huoltajaa Badwateriin löydä niin sitten lähden tonne Hardrockiin. En kuitenkaan usko, että toi huoltaja jää löytymättä, joten aurinkorasvaa vaan ostamaan.

Link to comment
Share on other sites

Nytkin jää todennäkösesti Hardrock juoksematta tältä vuodelta kun on lompakossa reikä ja Badwaterin reissu on tosi kallis, mutta jos en nyt mistään toista huoltajaa Badwateriin löydä niin sitten lähden tonne Hardrockiin. En kuitenkaan usko, että toi huoltaja jää löytymättä, joten aurinkorasvaa vaan ostamaan.

Sakura-michin kakkoselle luulisi löytyvän sponsoreitakin kisareissujen kustannuksia jakamaan...

Link to comment
Share on other sites

Sakura-michin kakkoselle luulisi löytyvän sponsoreitakin kisareissujen kustannuksia jakamaan...

Yhden kisan näyttö ei vielä paljon hetkauta eikä tollasesta henk.koht. sponsorointijutusta tuis kun hirveät paineet niskaan, että pistäis juosta hyvin kun joku tiirailee jatkuvasti niskan takana. Ja todennäköisesti haihtuisi treenilenkeiltä ja kisoista myös se mukava vapauden ja riippumattomuuden tunne tipotiehen josta tää sisäinen motivaatio pääosin koostuukin. Paljon mielummin pysyttelen nautiskelevana elämäntapahölkkääjänä kun ompelen jotain perkeleen mainosmerkkejä pipon reunaan. Ihan toinen juttu ois se, jos esim. jollekin ulkomaan kisaan lähtevälle porukalle sais pikku avustuksen matkakuluihin. Sitähän vois joskus jatkossa miettiäkin, jos jollain on hyviä ideoita takataskussa.

Link to comment
Share on other sites

Tuosta sponsriasiasta olen Pasin kanssa varsin samaa mieltä. Olen kyllä aikoinaan kysellyt sponsoreita, ja huomannut, että minusta ei ole huoran hommiin. Kysyinpä myös tähän tämän vuoden 24 h juoksuprojektiini Niken ja Asicsen maahantuojilta kuutta ilmaista kenkäparia vieläpä sillä ehdolla, että maksan niistä maahantuojan ostohinnan takaisin, jos en jalkavammojen yms. muun syyn takia starttaa ollenkaan. Kummaltakaan maahantuojalta ei tullut vastausta kyselyihini. Kaikki tähän mennessä tehdyt ultrasuoritukset olen tehnyt ilman mitään sponsoritukea, ja on siinä tietty epäonnistumisen vapaus, ja myös vapaus olla lupaamatta mitään. Ja myös vapaus olla tuhlaamatta arvokkaita viikonloppuja myynninedistämistilaisuuksiin. Toisaalta jos vielä ottaa huomioon asenteeni lisäravinnebusinesta kohtaan, niin olisi hieman irvokasta mainostaa, että jokin lisäravinne on auttanut minua urheilu-urallani.

Jostainhan ne matka, majoitus, ja osanottorahat on saatava, mutta sponsorin hakeminen ei minulle onnistu. Jos haluan kuulla että olen nobody niin silloin voin soittaa yrityksen markkinoinnista vastaavalle naistenlehdistä, urheilua seuraavalle henkilölle, ja kuulla miten tämän vuoden sponsorirahat ehdittiin jo juuri jakaa oikeille urheilijoille.

Niken maahantuoja muuten sanoi puhelimessa, että meillä on sponsorisopimus Jukka Keskisalon kanssa, joka yrittää muuten v. 2007 tehdä uutta Suomen Ennätystä. Sanoin, että sittenhän meillä on ihan sama tavoite.

Sponsorituen saannissa median ja etenkin TV:n merkitys on uskomaton. Tulostasolla ei ole paljonkaan mitään merkitystä. Ja toisaalta niinhän se pitää ollakin. Firma maksaa näkyvyydestä eikä hyvistä tuloksista, jotka yhä vähemmän kiinnostavat suurta yleisöä. Ajatelkaapa jos vaikka Emma Laine olisi ollut Sakuran juoksua vastaavassa tenniskisassa kakkonen. Varmaan olisi pitänyt HS:iin painaa ylimääräinen G-osa. Onhan noita tennispalaajia toki moninkertainen määrä utrajuoksijoihin nähden, mutta voi joku ultrasuoritus silti olla vähintään yhtä kova, vaikka väkeä olisi vähemmänkin. Toivottavasti Pasilta ja muita rahaa löytyy upeisiin kansainvälisiin kisoihin. Ei varmasti mene ne rahat hukkaan, vaikka omasta pussista meneekin. Minuakaan ei ne kymmenet tuhannet triathloniin kuluneet euroa ole yhtään kaduttanut, paitsi mitä nyt yksi epäonnistunut ( kolarointi pyöräilyosuudella ja keskeytys ) Lanzaroten kisa olisi vaan pitänyt ennemmin pistää ne rahat kurkusta alas.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Elvytetäänpä tämä lähes viisi vuotta horroksessa ollut ketju... Barkley on taas juostu, ja kisan maine lähes totaalisen mahdottomana maaliinjuostavana tuntuu rapisevan. Tänä vuonna kolme juoksijaa pääsi maaliin alle 60 tunnin, joukossa myös yksi ensikertalainen: http://www.twitvid.com/OMA2I

Eiköhän tästä seuraa että Bastard muuttaa taas reittiä vähän haasteellisemmaksi ja ehkä rukkaa sääntöjä pikkusen myös. Näinhän on ollut tapana käydä kun kisa osoittautuu liian helpoksi.

Link to comment
Share on other sites

Jos joku ei vielä ole tähän törmännyt, niin Matt Mahoneylla (Barkley:14 starts, 0 finishes) mainio Barkley-sivu http://www.mattmahoney.net/barkley/

"In 2012, there were 3 finishers for the first time. Brett Maune in 52:03:08 (new course record), Jared Campbell in 56:00:15, and John Fegyverese in 59:41:21. Course adds Checkmate Hill (1300 ft in 1/2 mile). Weather was warm."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Barkelysta on tekeillä dokumentti johon on keräilty rahoitusta, tietoa dokumentti-projektista ja pari mainiota videopätkää löytyy täältä.

Trailerin mukaan Barkleyn osanottooikeuden vahvistus alkaa näin:

Dear Applicant,

We regret to inform you, that you HAVE been accepted to run in the 2012 Barkley Marathons...

Tässä on tyyliä!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Taas on Barkley juostu, ja tällä kertaa Nick Hollon ja Travis Wildeboar selvisivät maaliin asti. Viime vuonna molemmat selvisivät 60 mailin Barkley Fun Runista, joten kokemusta löytyy herroilta. Matt Mahoneyn sivulta löytyy kärkimiesten ajat, ja muutakin tietoa sinne ilmaantunee myöhemmin.

New York Timesissa oli taas juttua Barkleysta, kannattaa lukea!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy