Jump to content
Juoksufoorumi.fi

XIII Hyvä Kajaani Vartti


Recommended Posts

Kajaanin Tekniikan urheiljat järjesti jälleen mukavan juoksutapahtuman, jossa on hinta-laatusuhde enemmmän kuin kohdillaan (vitosella hikoilua varttimaran edestä, t-paita, mitali sekä mehua ja urkkaa). Oma kuntoilijan ura alkoi vartilla kolme vuotta sitten, joten sinnehän sitä sitten taas suunnattiin aukaisemaan nylkytyskausi. Foorumin jäsenistä oli mukana myös G-D K ja Timppa68 sekä muutama muukin oli käsittääkseni mukana. Heittäkäähän raporttia siis.

Oma kunto oli vähän kysymysmerkki, koska edellinen viikko ja alkuviikko meni vielä flunssan kourissa. Eka kierros meni Timpan Forerunnerin mukaan alle 5 min/km vauhtia, joten siitä sitten löysättiin päälle viiden. Kierrokset taittuivat melko tasaiseen tahtiin yhdeksän minuutin tuntumassa nylkyttäen. Loppuaika oli 0:52.43, syke ka 186, max 194. Viime vuonna sama sykekeskiarvo, mutta n. 45 sekuntia huonompi aika. Eli kyllähän tässä on taas jotain kehitystä tapahtunut vuodessa, eikä talven hiihtohommat ole ainakaan haitanneet. Kovin paljoa en enää pysty ajallisesti parantamaan, rupeaa tuo hitaus tökkimään vastaan. Mutta parempi lenkillä kuin sohvan pohjalla...

G-D K ja Timppa68 antoivat myös sapiskaa edellisen vuoden ajoille, joten eihän sitä voi muuta kuin onnitella herroja. :rockwoot:

Link to comment
Share on other sites

Minullakin ihan hyvä juoksu harjoittelutehoihin nähden. Pääpaino on kuitenkin ollut pk-lenkeissä, ja talvella on tullut tehtyä 6 kpl kovatehoisia mattojuoksuja ( noin 12 km/kerta ), kaksi kovaa hiihtoa viime viikolla, eli 3 x mäkiveto + ylämäkikisa ja kruununa tämän viikon maanantaina 16 x 350 metriä juoksua 3 min lähdöllä niin kovaa pääsi ( yli aa-kynnyksen ), lisäksi ihan pari kovempaa juoksuvetoa pyörätiellä talvella. Aikani Kajaanissa oli 36.59. Kyllä se määräharjoittelukin on minulle ihan hyvää tehnyt, ja varmaan tuon kovan viimeistelyharjoituksen osuus on vähintään 30 sekunttia ajasta pois. Kajaanin reittihän ei ole mikään nopea, eikä sääkään ollut optimaalinen ( kylmä ja tuulinen ).

Järjestäjille sattui kyllä melko kömmähdys, kun kuudennelta kierrokselta maaliin ei oltu selkeästi ohjaamassa. Kisan moraalinen voittaja meni ohi maalin, ja muutama muukin. Olisi edes pitänyt olla joku kyltti ensikertalaisia varten.

Kyllä ainakin 10 km vauhtini riittää hyvään ultraan, mutta se on vasta palapelin ensimmäinen pala. Pidin 37-38 haarukkaa todennäköisenä, joten olen ihan pilvissä yhden sekunnin takia.

Link to comment
Share on other sites

Juu, nyt on vaihteeksi iloistakin kerrottavaa. Juoksu kulki eilen yllättävänkin hyvin, kun vertaa viime lauantain cooperiin. Kuten savolka jo kertoi, mentiin eka kiekka vähän turhankin kovaa. Pysyin savolkan kyydissä kolmannen kiekan puolivälin paikkeille asti, sitten piti hiukan löysätä omaa vauhtia. Pahimmat hetket oli 7:n kilsan paikkeilla jossa näytti jo siltä, että ennätyshaaveille saa heittää hyvästit. Mutta jostain sain uutta lisävirtaa, ja kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle mahdollisuudet enkkaan oli vielä olemassa. Vedin alamäen ja loivan ylämäen niin kovaa kuin pystyin, löysäsin hieman Sotkamontielle nousussa, ja kun pääsin nousun päälle avasin pellit. Loppukiri tuottikin tuloksen 53.07, joka on uusi vartin ennätys. Kempeleessä tehty aika parani lähes minuutilla ja viime vuoden Kajaanin aika reilut puolitoista minsaa.

Onnittelut savolkalle ja G- D K: lle ennätyksistään !

Link to comment
Share on other sites

Pelottavaa jälkeä 226:lta :kumarrus: Näyttäis olevan juuri oikeanlainen pala sinun palapeliin, vakuuttavaa! Onnittelut myös Savolkalle ja Timppa68 uusista komeista ennätyksistä.

Itse lähdin matkaan totutulla tyylillä, eli oikein rauhallisesti, (lue täpöllä). 1.kierroksen jälkeen olin kärkiporukkaa jälessä ~30 m ja vauhti itselleni aivan liian kova, ~3.32/km. Siitä se sitten jo tasoittui seuraavalla kierroksella ~3.53 tasolle. Varsinkin nousu Sotkamontielle oli joka kerta yhtä paha. Kierrosvauhdit hiipui jokaisella kierroksella ja viimeisellä vauhti oli enään ~4.06. Loppuaika 41.05, joka on nyt myös paras noteeraukseni.

Tämä on sellainen hyvä testijuoksu talven jälkeen ja kertoo itselleni myös mahdollisesta kehityksestä vuoden jälkeen. Viimevuoden vastaavasta ajasta sain nipistettyä 2.28 pois, joten lähtökohdat toiseen juoksukesään on selkeästi paremmat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy