Jump to content
Juoksufoorumi.fi

The original Pheidippides Run 19-23.9.2021


kiljander
 Share

Recommended Posts

Avataan seuranta siltä varalta että jotakuta muutakin tämä tänä aamuna startannut ”TuplaSparta” kiinnostaa. Suomesta siis mukana ovat Ville Niemenmaa (25) ja Timo Tuominen (36). Herrat ovat aloittaneet reippaasti.

 

https://authenticphidippidesrun.lt-prd-application.legendstracking.com/?fbclid=IwAR2TBCJhfiViK7xDXEPvmNCNYMa0Ca4q8cMCc8AEZiRlJZBhv66uZMmihtQ
 

Enimmäisaika on 104 tuntia ja puoleenväliin patsaalle on ehdittävä 43 tunnissa (vs Spartathlon 36h)

 

Kuulemani mukaan tämä järjestäjä ei ole kovin hyvissä väleissä Spartathlonin kanssa ja toisin päin, koska molemmat kuvittelevat olevansa se tärkeämpi ja alkuperäisempi. Jopa toisten reittimerkintöjä on kerrottu tuhotun. Reitit ovat pääosin samat yhtä isoa poikkeamaa lukuunottamatta

 

 

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja täänne tulevat väliajat:
https://my.raceresult.com/186598/?fbclid=IwAR1FCy9QWRzZPTQIAcF0C04GnhgR0EOUK5EbG3nCIUpCXY4vROsHehhtvEE
 

Väliaikapisteiden keskimääräinen väli on hitusen päälle 40km, joten tuota ei tarvtise koko ajan tuijottaa. Matkaan lähti 36 juoksijaa, jotka ovat kaikki sivuuttaneet ensimmäisen väliaikapisteen (41km, olettaisin että on Megarassa). Naisia lähti matkaan vain yksi, unkarilainen Zsuzsanna Marasz, joka oli tänä vuonna Spartathlonilla toisena ja on voittanut kaksi edellistä kertaa.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kärki (Sagan) tulee Spartaan alle 30h. Maraz joka on kisan ainoa nainen on kolmantena. Hyvin etenevien Villen ja Timon tiet ovat kimppalenkkeilyn jälkeen eronneet hieman, mutta isointa draamaa veti numero 21n pallukka joka oli isosti pois reitiltä mutta nyt taas takaisin. Liekö vaan joku häiriö…
 

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, isi kirjoitti:

Ville oli ottanut vuorilla vähän sakkolenkkiä, kun matka jäisi muuten tarpeettoman lyhyeksi.

FF698E02-0658-4C0E-AA86-88F6300BBAD2.jpeg

4km harha ja takaisin yön aikana. Olisi mielenkiintoista tietää mikä tuohon johti kun poikkeama jollekin pikkupolulle on kartan perusteella tapahtunut ihan kunnon tieltä. Positiivisesti ajateltuna 8km pummi on vain n 1.6% kokonaisuudesta 😄

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Suomalaiset ihan ok voimissa videoiden perusteella vaikka vähitellen alkaa kestävyysvaihe vaihtua vitutuksensietovaiheeksi. Sitä sitten kestääkin se 2-3 vuorokautta.
 

Edit: GPSt  vähän jäljessä. Kahden kärki on jo Spartassa ja olisiko Sagan jo paluumatkalla…

 

E: Toldin pallo oli jossain Spartan tavernalla 😄 ja palaamassa nyt jo kohti Ateenaa. Kolmaskin (Zsusanna) alle 30h Spartassa. Huhhuh.

 

E2: Vuorilla yöllä oli huollon mukaan ollut sakea sumu, mikä aiheutti pimeyden lisäksi pummia ja epäröintiä 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Niemenmaa on ehtinyt kääntöpaikkaan (Spartaan) kuudentena ajassa 34:47:34. Tuominen oli 192 km huoltopisteessä (Tegea?) 50 minuuttia perässä, joten on todennäköisesti noin tunnin sisään kääntöpisteessä. Mukana on vielä 26 juoksijaa eli 10 on jo keskeyttänyt.

Link to comment
Share on other sites

Ville ei kauaa Spartassa viihtynyt vaan lähti heti paluumatkalle. Timo saapui kaupunkiin. Voipi olla että jos sinne jäisi köllimään niin voisi olla vaikeampaa lähteä myöhemmin palaamaan.
Jossain kohdassa on vaan pakko torkahtaa. 

 

E: Kärki näyttäisi nyt lepäävän Nestanissa ja toiseksi noussut Maraz Zevgolatiossa. Spartan cutoffiin 3.5h aikaa ja sinne tulee jäämään porukkaa 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kolmen kärki on jo loppusuoralla Korintin kanavan ohitse. Sagan tullee ekana Ateenaan joskus ensi yönä ja Maraz/Toldi tulevat edelleen ilmeisesti kimpassa.

 

Ville ja Timo edelleen tolpillaan ja matka taittuu. Hitaasti mutta taittuu. Iso läjä porukkaa parinkymmenen kilsan sisällä n 340kmssa

 

E: Ville hyvävoimainen n360kmssa. Timolla kuulemma haasteita mutta etenee. Kaunis oli auringonlasku Kreikassa. Kolmas yö edessä.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sagan on juuri näihin aikoihin kääntymässä rannikolta kohti Ateenan keskustaa. Matkaa siis reilu kymmenen kilometriä. Hänellä on sen verran kaulaa, että voittanee, jos ei mitään erikoisempaa haaveria satu. Unkarilaisilla Maraz ja Toldi on tosiaan ollut väliaika sekuntin sisään neljältä edelliseltä huoltopisteeltä (320-449 km). Todennäköisesti jatkavat jäljellä olevat noin 27 km yhdessä. Kisassa on edeleen mukana 23 juoksijaa (lähtijöitä oli 36). Muut tulevat kauempana takana. Koska Maraz on mukana ainoana naisena, niin miesten sarjan kolmoispaikka on vielä avoinna. Ville tällä hetkellä miesten neljäntenä ja kokonaiskisan viidentenä.  Edellä menevään eroa reilu tunti.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ville on ohittanut viimeisen väiaikapisteen (449 km Megara)  ajassa 77.03.11. Matkaa jäljellä siis noi 44 km. Edelleen miesten neljäntenä. Edellä oleva menee noin 9 km edellä ja seuraavat 7 ja 8 km perässä. Mukana vielä 21 juoksijaa, joista kolme ensimmäistä ovat jo maalissa.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ville on jo loppupätkällä rannikolta kohti Ateenan keskustaa. Matkaa jäljellä 7 km. Edellä oleva tsekki on jo ehtinyt maaliin ja takana tuleva on 7 km perässä. Sijoitus siis tuskin enää muuttuu. Täältä löytyy muuten Villen avustajien tekemää videota: https://www.facebook.com/villentupla/

 

EDIT: Videolta selvinyt: jalat loppui kun maraton jäljellä, joten nyt lähinnä kävellään. Liikkuu kuitenkin koko ajan. Ateenan kehätienvarsiosuus ennen rannasta kääntymistä oli kuulemma hirveä, kun sikäläinen liikenne on mitä on ja oli pahinta työmatkaliikenneaikaa. Huoltajat suojasivat minkä voivat.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy