Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Raju 24km suomaraton Lehtimäellä 12.5.


Recommended Posts

Onko kukaan osallistunut tai aikooko osallistua 12.5.2007 Lehtimäellä rajuun 24 km suomaratoniin? http://www.lehtimaki.fi/Default.aspx?Id=448188 Viime vuonna jo siitä haaveilin, mutta jäi silloin menemättä. Nyt kiinnostaisi taas lähteä sauvojen kanssa rämpimään suolle. Kyselin jo vähän lisätietojakin suomaratonista:

- matkasta ilmeisesti noin 19km on ihan oikeata suota

- reitti hyvin merkitty myös suolla

- 4 huoltopistettä

- osallistujia aiempina vuosina ollut parisenkymmentä

- reitti saanut erityiskiitosta mm. Mika Myllylältä

Tuo 19 kilometriäkin suolla on todella uuvuttava pätkä jos se todellakin on märkää upottavaa suota. Aika extremeä varsinkin jos suo on vielä jääkylmä tuohon ajankohtaan. Pitänee alkaa jo vaihtaa sauvoihin suosompia ja miettiä kenkävalintaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kävin tuolla suomaratonin 24 km juoksemassa sauvojen kanssa. Eka yllätys ole kun juoksijoille ei jaettu lähtönumeroita eli virallista ajanottoa ei ollut millään juoksumatkalla. Siinä selitys miksi netistä ei löytynyt edellisvuosien tuloksiakaan. Oman ajan näki maalilinjalla olevasta kellosta. Porukkaa suomaratonille lähti vähän ja muillekin juoksumatkoille vähemmän kuin olin kuvitellut. Toinen yllätys oli että oikeata suota reitistä oli paljon pienempi osuus kuin olin kuvitellut järjestäjien kertomuksen perusteella. Osuvampi nimi reitille olisi "24 km maastojuoksu". Reitille mahtui asfalttia, hiekkatietä, peltoa, nopeata metsäpolkua, hidasta metsäpolkua, erittäin hidasta polutonta varvikkoa ja risukkoa, suo-ojien ylityksiä sekä erityyppistä suota. Asfalttia 1,5km ja hiekkatietä ehkäpä 7 km. Märkää ja upottavaa suota oli ehkä noin 5-7 km ja erityisesti takalenkin pitkä 4 km (?) yhtäjaksoinen ja paikoin polviin asti upottava avosuo-osuus oli todella mahtava pätkä sauvojen kanssa. Oli äärimmäisen ihanaa raastoa ja karpaasihenkeä. Täytyy tunnustaa että välillä meinasi jo usko loppua keskellä valtavaa suota kun ketään ihmistä ei näkynyt missään ja itse oli polvia myöten kylmässä suossa. Monin paikoin sauvoista oli vain haittaa eikä niitä voinut käyttää mutta pelkästään tuon takasuon rämpiminen sauvojen kanssa teki niiden mukana raahaamisesta kannattavaa. Suo oli jääkylmä ja kun kenkävalintana oli maastojuoksulenkkarit niin jalat kastui litimäräksi jo alkumatkasta ja pitkällä suopätkällä jalkaterät oli jäässä ja tunnottomat niin että takaisin metsään tultua pari kilsaa oli vaikea ja jopa kivuliastakin edes juosta mutta siitä jalat lämpes kuivalla metsäosuudella kaatuneiden puiden ja kantojen yli hyppiessä. Joillakin konkareilla oli suuaukostaan jalkoihin kiinni teipatut kumisaappaat jalassa jotka upottavalla suolla varmaan oli hyvät mutta (harmittavankin) pitkillä hiekkatieosuuksilla hitaat ja kömpelöt. Koko reitti oli merkitty puidenoksiin ja varpuihin kiinnitetyillä sinisillä nauhoilla ja matkalla oli muutama kilometrikyltti. Jännää oli juosta täysin vieraassa maastossa ihan yksinään siniseltä nauhalta toiselle. Muutaman kerran piti pysähtyä etsiskelemään seuraavaa merkkiä ja oiketa reittiä mutta kokonaisuudessaan reittimerkintä oli hyvä. Huoltoasemia oli 4 tai 5 joista puolet miehittämättömiä, tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Juoksin koko matkan sellaista mukavanreipasta riskitöntä vauhtia ja aika oli noin 2.47. Nopeimmat ajat taisi olla noin 2.30 ja toiset nautiskeli koko matkan kävellen eli ajat vähintään pari-kolme tuntia hitaampia. Jos numerolappu rinnassa olisi täysillä painellut tuon reitin niin olisi ollut vaativin juoksusuoritus mun "uralla". Nilkkojen pitää olla kunnossa koska kyseessä siis ihan oikea maastojuoksu. Osallistumismaksuun sisältyi muistomitali, ruokailu, sauna, uinti yms joten hinta-laatu erinomainen. Juha Mieto piti lyhyen puheen ennen lähtöä ja muutenkin toimivat järjestelyt. Suosittelen!

Ja takuulla muuten suunnistan tänä kesänä suolle rämpimään entistä useammin. On se vaan hienoa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy