Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Triatloneja aloittelijoille?


turisti-
 Share

Recommended Posts

Järjestetäänkö Suomessa tai missään lähiympäristössä minkäänlaisia triatloneja aloittelijoille? Siis sellaisia, joissa matkat olisivat normaalia triatlonia lyhyemmät ja missä voisi mennä "omaa vauhtia", että ei kilpailtaisi ihan veren maku suussa.

Kanadassa käydessäni olen huomannut ilmoituksia paikallisten kuntolaitosten seinillä, että siellä järjestettäisiin tuollaisia kilpailuja. Tuolloin kuitenkaan kiinnostus kyseisiä kisoja kohtaan ei ole ollut niin suurta, että olisin ottanut enemmän selvää asiasta.

Pyöräily, juoksu ja uinti on ollut aina lähellä sydäntä ja olisi kiva kokeilla jossain vaiheessa näiden kaikkien yhdistelmää. Varsinaista kilpailukokemusta minulta ei löydy, puolimaratonia lukuunottamatta.

Kunhan vain jossain vaiheessa saisi tämän koiven kuntoon...:sick0010:

Link to comment
Share on other sites

Kylläkyllä, katoppa tuosta alapuolelta säiettä Treenikisoja.

Useimmissa isommissakin kisoissa on kuntosarjat ja niissä on väkeä ihan laidasta toiseen kaikenlaisella kalustolla. Esim. Kuopion sprintissä oli ihan hyvä meininki päällä.

Myös Kisko triathlon on kuulemma kanssa ihan mukava tapahtuma.

Rapakon toisella puolellahan tämä laji on enemmän myös tavan kuntoilijoiden suosiossa. Toivottavasti suosio kasvaisi myös täällä suunnalla, sillä lajihan on erinomainen juuri monipuolisuutensa vuoksi tavalliselle kuntoilijalle.

Link to comment
Share on other sites

pääkaupunkiseudulla niin voit tulla mukaan Helsinki Triathlonin tiistain TRI-harjoituksiin ns. "rykäsyihin" (750m- 20km- 5km). Katso www.heltri.net Ne pyritään toteuttamaan kisan tyylisinä, jotkut menee jopa oikein tosissaan!!! Helsinki Triathlon Cup on astetta vakavampi koitos siinä kisataan kunniasta ja cup-pisteistä. Ulkopuoliset voi tulla mukaan kisaan, mutta seuran sisäiseen lopputilanteesen otetaan mukaan ( eli palkinnot saavat) seuran jäsenet - muut saavat vain kunniaa. Seuraa palstaa.

Ruotsin kalenteri http://www.svensktriathlon.org/t4i.aspx?p=107477 siitä voisi poimia esim. Säterin sprinttikisan jossa on kuntosarja vaikka on maan mestaruuskisa. Kaksi kertaa Säterissä kisaneena (ITU MM/EM 4km- 120km - 30km) voin vakuuttaa että tunnelma on loistava. Asua voi kisakeskuksen yhteydessä olevassa retkeilymajassa tai sitten järjestäjien luona kotimajoituksessa. Molempia on kokeiltu. Suosittelen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Fillarin palstalla osui silmään mainos Porvoon jokamies triathlonista:

--------------------------------------------------------------------------------

Porvoon Jokamies Triathlon 2007

Keskiviikkona 15.8.2007 klo 18.30

Aurorahalli, Kokonniemi, Porvoo

Avoin kaikille, ilmoittautuminen paikalla klo 17-18 (20 / 10 / 5 euroa)

200m uinti / 12 km pyöräily / 3 km juoksu

Useita eri sarjoja, palkintoja, mitalli kaikille

Loistava tilaisuus kokeilla lajia, kuntoilla tai kilpailla itseä (ja muita) vastaan. Väkeä löytyy selkäuimareista ja mummonpyöristä lähtien...

Tervetuloa

Järjestää: BorgÃ¥ Simmare - Porvoon Uimarit

Link to comment
Share on other sites

Luopioisissa järjestettävä kukkiatriathlon on myös loistava triathlontapahtuma kuntoilijoille. Viime viikonloppuna noita kisoja käytiin ja osanotttajia oli yli 200. Matkoina on pitempi, että lyhyempi vaihtoehto. yli 80 % pyöräilee retkipyörillä,maastureilla ym. Ei siis paljon kilpureita näkynyt, kuten ei myöskään märkäpukuja. Hyvät järjestelyt ja huollot oli ja eikä maksanut ku 5 euroa, johon sai vielä maukkaan keittolounaan. Lapsilla on myös mahdollisuus kokeilla triathlonia ( uinti, juoksu). Luultavasti kyseinen tapahtuma pidetään vuosittain.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sunnuntaina järjestetään Keravalla JokamiesTriathlon olympiamatkalla. Tapahtuma on jonkinlaisen kaveriporukan järjestämä 'semisuljettu' kutsukilpailu.

Kilpailun reittikartta löytyy täältä

Uinti vedetään Keravalla maauimalassa 33m altaassa. Pyöräily sit suhautellaan Keravan ja Korson väliä. Juoksu Kulomäentietä edestakas.

Starttiryhmiä on kaksi. Klo 8:20 Nopeiden ryhmä ja 9:20 Kuuma ryhmä.

Itse starttaan kuumassa ryhmässä ja tavoitteena viime vuotisen ennätyksen 2:42 ja rapiat parantaminen.

Tervetuloa mukaan ihmettelemään meininkiä!

Link to comment
Share on other sites

Olin tänään puolustamassa viime vuotista voittoa Keravan JokamiesTriathlonin olympiamatkalla (1500->40->10). Sää oli aika tuskaisen kostea ja lämpöä joku 23C, vettä tuli pari ripausta matkan aikana.

Uinti oli maauimalassa 33m altaassa ja taisin nousta ylös neljäntenä vähän alle 30min ajassa ja reilun minuutin kärkeä perässä.

Pyörällä ajoin kärjen kiinni n. 5km kohdalla ja huokasin suoraan ohi ja karkumatkalle. Sykkeet oli tajuttoman korkealla kokoajan 160-170 lukemissa, mut eipä tuolle nyt mahtanut mitään. Tiesin että yksi kova pyöräilijä oli tulossa takaa ja saikin minut sit reilun 20km kohdalla reitin pahimmassa ylämäessä kiinni, ei ollut tsäänssiä pysyä peesissä. En kuitenkaan jäänyt kuin reilun minuutin toiseen vaihtoon tultaessa ja pääsin luottavaisena juoksumatkalle.

Sainkin kärjen taas kiinni jossakin 4km kohdalla ja paahdoin hanalla maaliin saakka ja selkeään parin minuutin voittoon. Loppuaika oli 2:31:33. Osuusajat jäivät hieman hämärän peittoon kun oli hämminkiä mittarin kanssa, juoksu oli kuitenkin 44:54. Viime vuoden tulos samalla reitillä parani kuitenkin 11 minuuttia. 2h30min jäi vielä tältä kaudelta rikkomatta, mutta jätetään ensi vuodellekin tavoitteita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy