Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ideapark-juoksu 19.5 - puolimaraton ja 10 km


Recommended Posts

Tervehdys kaikki juoksun ystävät!

Alkuun nyt kerrottakoon siltä varalta että joku ei tiedä, niin Ideapark on pohjoismaiden suurin kauppakeskus, joka sijaitsee tampereelta helsinkiin päin 12 km moottoritien varrella, lempäälän marjamäessä.

Muistelin ideaparkin lehdestä lukeneeni ideaparkissa järjestettävästä juoksusta ja käväsin niiden sivuilla katsomassa tarkemmin. Soitin sivuilla mainitulle Jouko Mattilalle jolta sain helpommat ohjeet ilmoittautumiseen.

Sähköposti osoitteeseen lempaalankisa@yritys.soon.fi ja siinä tulee mainita seuraavat:

Nimi:

Osoite:

Sarja:

Matka:

Ne lähettävät kotiin laskun tapahtumaan osallistumisesta.

Tästä tapahtuman sivuille: http://www.ideapark.fi/opencms/opencms/ideapark/tapahtumat_juoksu.html

Lisäyksenä vielä että forssan suvi-iltaa perustamassa ollut kaveri on tässäkin mukana, joten voinee olettaa että tapahtuma on hyvin järjestetty.

Tässä kuvaus reitistä:

"Reitti

Puolimaraton

Lähtö Ideaparkista kevyenliikenteen väylää Moisioon ja edelleen Lempäälän keskustaan. Sieltä järvi-, pelto- ja maalaismaisemareittiä pitkin Ahtialaan ja edelleen Kuivaspään kautta takaisin Ideaparkiin. Reitti pääosin asfalttipintaista kevyenliikenteenväylää, n. 5 km hiekkatietä.

Kymppi

Lähtö Ideaparkista puolimaratonin reittiä Moisioon, josta Moisionaukean kautta Kuivaspäähän, josta edelleen Ideaparkiin. Reitti pääosin asfalttipintaista, n. 1 km hiekkatietä.

Huoltopisteitä noin 4 km:n välein"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Alkuun nyt kerrottakoon siltä varalta että joku ei tiedä, niin Ideapark on pohjoismaiden suurin kauppakeskus

Ei kai nyt sentään kuitenkaan pohjoismaiden suurin..

Ideapark on:

- noin 100 000 neliötä ideoita

- yli 170 liikettä, tutuista kotimaisista kansainvälisiin

Kauppakeskus Itäkeskus on kauppakeskus..... Sen vuokrattava pinta-ala (GLA) on 115 000 neliömetriä ja kokonaispinta-ala noin 200 000 neliömetriä, mikä tekee siitä Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen. Myymälöitä ja ravintoloita on yhteensä yli 300...

Ideapark on kooltaan samaa luokkaa Espoon Sellon kanssa ja kokojärjestyksessä se on Suomen toiseksi suurin Helsingin Itäkeskuksen jälkeen. Kolmantena tulee Espoon Sello ja neljäntenä Vantaan Jumbo...

Link to comment
Share on other sites

Tervehdys kaikille!

Vastailen vähän tähän Ideapark-juoksuun kun toimin kisassa ikäänkuin "konsulttina" antamassa neuvoja erilaisiin käytännön asioihin kun lähellä kauppakeskusta asustelen ja kisaa järjestävää seuraa edustan ja jonkinlaista kisakokemustakin on kertynyt sieltä täältä ulkomailta ja kotimaasta...Tämä ensimmäinen Ideapark-juoksu pistetty pystyyn pikavauhtia. Taustalla tosiaan vaikuttaa monta juoksukisoista ja muistakin piireistä tuttua nimeä, niin kisaa järjestämässä, sponsoroimassa, todennäköisesti kuuluttajana ym. Kisasta on tarkoitus tehdä jatkossa suurikin tapahtuma, toivottavasti tämä ensimmäinen kerta jo kerää hyvät kokemukset järjestäjille ja juoksijoille. Kauppakeskus kuitenkin mukana vahvasti tapahtumassa ja heillä(kin) intoa kehittää tapahtumasta iso ja merkittävä.

Reitistä sen verran että itse sitä vähän myös kartoittaneena (vaikken kokonaan suunnitelleena), varsinkin puolimaratonin reitti tulee olemaan "kohtuunopea" ei ehkä mikään ennätysreitti, mutta kyllä siinä kovaakin pääsee. Hiekkatietä tulee olemaan n. 15km:n kohdalta reilut viitisen kilometriä eteenpäin, siinä myös pari-kolme lyhyehköä nousua ja reitillä joitakin jyrkkiä käännöksiä. Tänään tulee juostua se "vähän" kovemmalla vauhdilla eli n.3.30 km-vauhdilla läpi...sitten näkee miltä se tuossa vauhdissa tuntuu... Palaan asiaan... ja tervetuloa jo nyt jotka hakevat tuohon väliin uutta ja toivottavasti kaikin puolin hyvää kisaa...seuraavalle vuodelle on sitten jo suunniteltu aivan eri luokan tapahtumaa, lisää sarjoja ja paljon muuta, mutta siitä lisää myöhemmin...Lisäkysymyksiä voi laitella vaikka tälle palstalle niin vastailen kun satun taas tänne eksymään tai ottaa suoraan yhteyttä Lempäälän Kisan toiminnanjohtajaan.

____________________

Melkein ex-juoksija, joskus puolimara 1.06 ja mara 2.21, nykyään vauhti niin hidasta että ehtii jo katsella maisemia...

Link to comment
Share on other sites

Päivitän vähän lupaukseni mukaan tuota ideaparkin kisan reittitietoja. Tänään tuli taivallettua suurin osa reitistä tuota 3.30km-vauhtia ja muutamia kommentteja vielä reitistä. Eli voi olla että reitille tulee vielä jotain pieniä muutoksiakin joilla sitä yritetään saada vielä nopeammaksi. Maisemallisesti loppupuoli on kyllä hienoa ja mukavaa juosta kovapintaista hiekkatietä, mutta katsotaan saisiko reitistä pienillä muutoksilla vielä nopeammankin. Palaan tähän vielä myöhemmin ja silloin myös tarkempaa ja lopullista kuvausta reitistä, niille joita se kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos "R" hyvistä kommenteista, juu tiedossa oli, että ajankohta ei ole "tälle vuodelle" paras mahdollinen, kun kisa nopeasti laitettu pystyyn, ja toukokuun loppupuoli oli tavoitteena kisalle niin eri viikonlopuille vaikea löytää hyvää väliä jolloin ei olisi ainakaan lähiseudulla päällekäisyyttä vrt. mm. 12.5 oleva City Run helsingissä ja naispuolisia kuntoilijoita vetävä Likkojen lenkki 26.5 Treella ja vielä maastot ja Yyteri 19.5/20.5 ym. ym.. Huiput ovat varmaan suurimmaksi osaksi muualla se on totta, ja itsekin pitäisi ehtiä sunnuntaiksi ehkä Imatralle maastoon järjestelyistä...eli nuo lauantain veteraanimaastot nyt sitten ainakin itseltä jäävät väliin...Mutta eiköhän tuonne Ideaparkiinkin joku eksy myös kärkeen etenemään ihan kohtuullista vauhtia että palkinnotkaan eivät mene ihan helpolla hölkällä jakoon toivottavasti, tällaista huhua on ainakin ilmassa :smiley: Lisäksi kuntoilijatasolla monet eivät tähtää näihin "sm-tason" kisoihin, joten sitä ryhmää jakamassa nyt yksi UUSI kisa lisää ketä kiinnostaa Tampereen suunta. Eli tämä vuosi tällä päivämäärällä ja ensi vuonna tarkastellaan hyvissä ajoin hyvät päivämäärät ja toivottavasti silloin entistä parempi väli löytyy. Niin ja muuten hyviä viikonloppuehdotuksia voisi alkaa jo laittamaan vaikka tänne, niin välitän tietoja "pää"järjestäjille, eli onko toivomusta mielummin tulevaisuudessa tälle kisalle esim aikaisin keväällä niin nyt vielä voi vielä antaa ehdotuksia, eli pientä galluppia pystyyn...

Link to comment
Share on other sites

Olisin valinnut tämän enkä HCR:ää, jos olisin vain ajoissa tapahtumasta kuullut. Erittäin tervetullutta, että tulee toukokuulle yksi varteenotettava puolikas lisää, kun niin monelle puolikas sopii toukokuuhun ennen Tukholman maratonia tai suvi-iltaa. Varsinkin kun tuo HCR ei reitiltään ole aivan ongelmaton (mutkia ja tien ylityksiä) ja järjestelyissäkin on ollut pientä moitteenaihetta.

Link to comment
Share on other sites

Tämä on kyllä ihan kiinnostava tapahtuma tänne tampereen seudulle. Pyrintö kun lakkasi järjestämästä tuota keväistä eTampere-juoksua niin ainakin ite olen kaipaillut tänne kotinurkille testijuoksua juuri tuohon kesän korvalle.

Positiivista kehitystä, hyvä homma!

Tuo viikonloppu näyttää omalla/perheen kohdalla aika ruuhkaiselta. Mutta yritän vähän järjestellä, niin ehkä pääsisi katsastamaan jo tänä vuonna...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Wellu, onko reitti tarkentunut ja mahdollisesti nopeutunut, kuten aikaisemmin arvelit? Kuinka tarkkaan reitit on mitattu? Onko reiteistä mahdollisesti profiilia tai karttaa jossain näkyvillä? Lähinnä puolikkaan tiedot kiinnostavat.

Ei tuo nyt ihan hidas reitti voi olla, jos sen treeneissäkin voi juosta vauhdilla 3.30/km :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy