Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suunto 9 Peak

Arvostele ketju:


Guest Jnne
 Share

Recommended Posts

  • Vieras

Kiitos. Alkaakogan Suunnolta paukut loppumaan kun ei Spartan Ultran jälkeen ole oikein tullut kunnon huippumallia.. 9-malli ei tuonut juurikaan uutta lukuunottamatta ranteen sykemittausta. Ja tämä uutuus vaikuttaisi jatkavan samaa linjaa

 

Link to comment
Share on other sites

^eikös tuo Reiskan juttu ollut vielä vasta "kevyt katsaus" eikä ihan täysimittainen arvostelu (joka on tulossa myöhemmin?).  Tiivistyksen tiivistyksenä siellä on uusi kellon runko, uusi optinen sensori ja jonkin verran softamuutoksia (kuten esim. Snap-to-Route- toiminto).

 

Oma Suunto-ura katkesi ihan periaatteesta kun ei tullut sitä tarjousta Ambitin päivitykseen vaikka kaikki ehdot täyttyi.

Link to comment
Share on other sites

Jaa, minä sain Suunnolta todella hyvän tarjouksen talvella ja Ambit vaihtui edullisesti Suunto 5:n. 9 jäi hankkimatta koska se oli turhan iso kokoinen mutta nyt sekin "ongelma" näyttää poistuneen. Suunto 5 ja App:n uudet ominaisuudet tekevät tästä yhdistelmästä erittäin käyttökelpoisen kokonaisuuden eli Suunto App päihittää nykyisellään Movescountin ainakin omassa käytössä!

Link to comment
Share on other sites

Siis Suunto 9 Barossa ja Peakissä näyttäisi olevan sama ohjelmisto (esim. snap-to-route, retkitila)?

Peakin pienemmän koon hintana on näytön resoluutio 240 x 240 vs. Baron 320 x 300.

Latausliitin näyttää uudelta, olisikohan se tarpeeksi litteä käytettäväksi kun kello on kädessä?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Peakissa on pienemmän koon lisäksi vanhaan 9:een verrattuna eri optinen sykkeen mittaus (eri toimittaja) ja over the air päivitykset.

 

Mikään näistä ei ole minulle syy vaihtaa uudempaan, koska olen erittäin tyytyväinen S9 Baroon. Mobiilisovelluskin on kehittynyt varsin hyväksi ja en ala pelkästään päivittämisen vuoksi päivittää.

 

S9 Barosta annan kuitenkin yhdestä asiasta miinuksen. Ne napit. Keskinappi lakkasi muutama kuukausi sitten toimimasta. Ei kokonaan, vaan jumiutui säännöllisesti ja kaiknelaisilla kikkakutosilla sitä piti elvytellä.

 

Pistin vihdoin kellon takuuhuoltoon ja alle viikossa saivat korjattuakin (paluu matkalla). Meinasin jo tilata odotellessa Peakin, mutta elvyteltyäni parin uinnin ajaksi Polar V800:n, jotka jäivät hänen viimeisiksi, RIP, päädyin hommaamaan varakelloksi Suunto 5:en reilusti alennettuun hintaan. Muuten sama kuin Suunto 9 (ei-baro), mutta pienempi ja ilman koskeketusnäyttöä sekä huonommalla akun kestolla. Muuten täysin identtinen.

 

Eihän sitä nyt viikkoa voi ilman kelloa olla. Ei tietäisi edes miten on nukkunut.

Mietityttää kuitenkin mahdollisesti joskus tuleva Suunto 10 (tai muu). Minulla ei sinällään ole mikään kiire vaihtaa. Mielestäni Suunnon linja on optimaalinen; ainakin itselleni. Tavoitteena pitkä akun kesto ja hyvin toimivat perustoiminnot ilman kelloja (pun non intended) ja pillejä kestävässä paketissa.

 

Toivon, että seuraavassa mallissa on tarkempi sykemittaus (voi olla korjattu jo Peakissa) ja navigoitavat kartat. NFC-maksu voisi olla hyvä, koska silloin voisi ostaa vaikkapa vettä/energiaa lenkillä uupumuksen iskiessä – tai nilkan murtuessa bussilipun tms. Muutoin tuntuu, että nimenomaan en kaipaa mitään muuta. Mieluummin kehittävät kestävyyttä ja akunkestoa sekä sitä mobiilisovellusta ja sieltä saatavaa analyysia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onkos näissä Suunnon yseissä Barossa ja Peakissa tullut mitään parannuksia noihin intervalliharjoitustilojen muokkauksiin vrt. Spartan Ultra jossa intervalliharjoitukseen saa ainoastaan kolme näyttöä ja intervallin aikaisiin näyttöihin ei saa esim. vauhtia, sykettä ja kestoa samanaikaisesti yhdelle näytölle, pitää valita jättääkö vauhdin vai sykkeen pois?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy