Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Polkujuoksukenkä


lenkkimies

Recommended Posts

Riippuu ainakin pidosta, tuntumasta vs. valmennuksesta, varvassuojasta ja veden poistumisesta kengästä. Eli maasto- ja polkujuoksukengissä syvempi kuvio kuin yleisjuoksukengissä, myös materiaali eri, jolla saadaan parempi pito maasto-olosuhteisiin ja esin. märille kallioille. Ohuempi vaimennus, mallista riippuen toki, jolloin parempi tuntuma alustaan. Monessa mallissa suoja kengän kärjessä kivikkojen varalta. Joissain malleissa vesi pääsee yhtä hyvin sisään kuin uloskin eikä vesi jää löllymään kengän sisään. Lyhyesti, asfalttikengän ominaisuuksia ei tarvita poluilla, mutta kuten olet huomannut, et välttämättä tarvitse uusia kenkiä.

Link to comment
Share on other sites

Polulla tulee monipuolisempaa rasitusta kuin tasaisella asfaltilla, ml. venytys pohkeille ja akilleksille, samoin sivusuunnassa esim. reisien lähentäjille - kokonaisvaltaisesti siis hyvää harjoitusta. Meidän kaikkien (olisi) hyvä pitää lihaskuntoharjoituksia tukena. Juoksija-lehdestä löytyy hyviä harjoituksia kipeytyneille akilleksille, laita yv jos tarvitset skannaukset.

Link to comment
Share on other sites

14 tuntia sitten, lenkkimies kirjoitti:

Tänään menin kauppaan sovittamaan juoksukenkiä ja Salomon Supercross Blast GTX istui niin hyvin jalkaani, että en voinut jättää sitä kauppaan vaan tein heti kaupat.

Tuo Gore-kalvo ei ole polkujuoksukengässä paras mahdollinen idea tai ainakin joudut väistelemään kaikki syvemmät lätäköt, suot ja kahlaukset. Ei nimittäin kuivu herkästi sen jälkeen kun on ottanut vedet yläkautta sisälle...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy