Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Madrid 22.4


Recommended Posts

Taisipa olla vuonna 2002, kun kävin kipaisemassa Madridin maratonin. Madridiin olisi tuskin tullut mennyksi, jos samana päivänä juostavaksi aiottua Bratislavan maratonia ei olisi peruttu. Madrid siis korvasi Bratislavan, jota ei ole sen jälkeenkään enää järjestetty.

Huhtikuun lopulla Madridissa voi olla jo tosi kuumaa, silloinkin oli edellisenä päivänä kaupungilla 31 astetta mittarissa. Juoksuaamuna lähdön aikaan klo 09:00 lämpötila oli vielä alle 10, mutta päivän mittaan se nousi reilusti päälle 20:n. Se hyvä puoli reitissä kuitenkin on, että reitti kulkee keskustan kaduilla, joille aurinko ei kovin pahasti porota talojen aiheuttaman varjostuksen vuoksi.

Espanjalaiset ovat hurjaa maratonkansaa ja sen kyllä huomaa sekä kadunvarsilla että juoksubaanalla: missään muualla ei ole ollut samanlaista möykkää, kun juoksijat huutelevat keskenään ja yleisön kanssa.

Reitti kulkee yhtenä kierroksena ja lähes koko matkan se on tasaista tai jopa alamäkivoittoista. Vain muutamilla viimeisillä kilometreillä on jatkuvampaa nousua, joka kyllä kypsyttää aamusta huomattavasti nousseen lämpötilan avittamana. Juottoasemien palvelu pelasi hyvin. Taisipa olla ensimmäinen juoksemani kisa, missä veden sai pullossa, jolloin sitä pystyi hyvin kantamaan mukanaan pitempäänkin ja vaikkapa lorauttamaan sekä suuhun että päähän tarvittaessa.

Maalissa oli ainakin hyvät juomatarjoilut: kaljaa sai hanasta ja saivatpa jotkut jopa viinipullon :icon_jook:

Kaikenkaikkiaan positiivinen juoksukokemus, osittain myös saavutetun ajan vuoksi. Nykyään noista ajoista voi vain haaveilla... :thumbsup:

- Kuoma

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus olisi osallistua parin vuoden päästä Madridin maratonille poikani "pikku-Hollen" kanssa. Hän on kovasti kiinnostunut osallistumaan tälle depyytti maratonilleen. Välillä vain tuo hänen harjoittelu vaikuttaa liian köykäiseltä....

Mikäs ikäinen poikasi on tällä hetkellä?

Minäkin olen yrittänyt omaani, 17 v parin viikon kuluttua, houkutella jollekin puolikkaalle juoksemaan kanssani. Olisihan tuosta vanhukselle hyvää kiriapua.

Poika ei juurikaan juoksua ole harrastanut, mutta kahdeksan vanhasta saakka on pelannut futista ja nyt pari viimeistä vuotta salibandyä, eli peruskunto pitäisi olla melko hyvä. Varsinkin kun on koulussa aina ottanut kaikki mahdolliset valinnaiset liikunnat.

Link to comment
Share on other sites

Mikäs ikäinen poikasi on tällä hetkellä?

Poikani täyttää kesällä 21 ja on välillä kovinkin kiinnostunut juoksemisesta!

Parhaimmillaan hän pistelee 2km 7 minuutin vauhdilla ja kympitkin alle 5min/km vauhdeilla. Alunperin hänen piti tänä vuonna tulla Yyteriin puolikkaalle, mutta tuo virtuaalimaailma tuntuu välillä kiinnostavammalta kuin todellinen juoksumaailma. Pitäis saada houkuteltua hänetkin tänne palstan puolelle.... ties pian löytyy täältä pikku-holle....

Varmasti poikasi selvittää puolikkaan... mukaan vaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy