Jump to content
Juoksufoorumi.fiLumen ja kylmyyden vaikutus vauhteihin


Recommended Posts

Paljonko teillä vaikuttaa juoksuvauhtiin nämä talviset olosuhteet? Esimerkiksi pk lenkkivauhtiin? Minulla on varmaan aika epäedullinen askellus lumisella alustalla, kun vauhti on puoli minuuttia hitaampaa per kilometri, kuin sulalla alustalla... Tuntuu vaan, ettei pääse kunnolla eteenpäin, kun askeleet lipsuu.

Link to post
Share on other sites

ei paljoa..  nyt jos lämpenis ja tekis samoja veto reenejä - vk ta. sithän tuon näkis.. pk t enkä 5- 7 s hitaammin per km , mut voi johtuu muustakin.. palautuminen . tietty - 18 ja enemmän täytyy jo pukeutua lämpimämmin. kylmintä on ollu -24 ! ulkona oon tehny kaikki reenit, no puntit tietty sisällä .

Link to post
Share on other sites

Vaikea mitään yleispätevää sanoa mutta kylmyys ei itsellä kovin paljon pk:ssa tunnu. Tänään ei tuntunut että -24C olisi vaikuttanut pk:ssa ollenkaan ainakaan haitallisesti, mutta kyllä se varmaan aavistuksen oikeasti näkyy kun kovan pakkasen on todettu jonkinlainen lisärasite olevan hengitys- ja verenkiertoelimistölle. Toki pito oli nyt tosi hyvä, jos lipsumista olisi niin ilman muuta se näkyy enemmän tai vähemmän riippuen ihan siitä kuinka liukasta ja upottavaa. Pakkanen tuntuu sitten kovemmissa vauhdeissa enemmän keuhkoihin ja huonontaisi varmasti hieman ihan huippuvauhteja. Tämä myös yksilökohtaista miten keuhkoputket reagoivat kylmällä. Niillähän on taipumusta supistua silloin kun ne lämpenevät nopeasti esim. vedon jälkeen (kova kylmän virtaus hidastuu) ja mm. rasitusastmaatikolla tämä reaktio voi olla iso ongelma.

Link to post
Share on other sites

Kylmä itsessään ei kauheasti vaikuta, mutta välillisesti kylmä vaikuttaa. Runsas vaatetus ja talviseen keliin kuuluva jaloissa pyörivä lumi hidastaa vauhtia. PK: t menevät talvikelillä 30-40 s / km hitaammin, kuin kesällä shortseissa ja ohuissa tossuissa.
 

Keväällä ne ekat lenkit juoksupaidalla ja shortseilla on kuin olis saanut lisävirtaa😀

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy