Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.

Arvostele ketju:


Seppo
 Share

Recommended Posts

HCRD julkaisi tänään ensi vuoden kisan lähettiläät. Näin tasa-arvon aikana kaikki 11 lähettilästä ovat naisia. 

 

https://www.instagram.com/p/CIAL1uFA3BB/?utm_source=ig_web_copy_link

IMG_5981.jpeg

HCRD Ambassadors 2021
Katju @katjuruns
Merituuli @juoksujalkavipattaa
Annika ja Iiris @juoksuterapiaa
Katja @optimismia_katja
Suski @suskir
Lotta @lottahanski
Laura P. @endorphinist
Elina @lenkillablogi
Amanda @amtsi
Pia @runforfunpia

 

Missä miehet? Asiaa alettiin ihmettelemään niin nyt mukaan mahtuisi myös 1 tai ehkä jopa 2 miestä. 

 

Miksi kaikki ovat naisia? Ei kuulemma löydy somessa aktiivisia miehiä... Pakko myöntää että menee hieman tunteisiin tämä meininki. Laitoin tästä aamulla insta tarinaan muutaman rivin:

 

6DC34525-09A8-4480-959C-30CE9CD7F074.jpeg6AE22A43-B239-42F0-B1B1-46FB73861151.jpeg

700419CC-13EB-40A0-92DE-D3E03198023E.jpeg18690884-1DCF-4493-B649-2F72A5C56B97.jpegBF565654-C8C8-4D22-979C-8D954E17E223.jpeg

 

Itse kyllä lähtisin hakemaan mahdollisimman monipuolisia lähettiläitä jotta voitaisiin viestiä sitä mielikuvaa että tapahtuma on nuorille, vanhoille, kunnosta tai tausta huolimatta. No nyt viestitään että tapahtuma on naisille. Tavoitteena varmaan luoda tästä naistenkympin kaltainen tapahtuma... Mutta hakekaa nyt miehet tuonne lähettiläiksi. Siellä olisi kiintiöpaikka tarjolla. 

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän tuo näyttää siltä, että tuohon on valittu suht suuren seuraajakunnan omaavia henkilöitä, naisia. Voisihan siinä tosiaan muutama mieskin olla. 

 

Tähän ei vissiin mitään erityistä hakua ollut, toisin kuin joskus ennen "Hcr Street Teamiin", johon itsekin joskus tuli haettua, muttei valittua.. 

 

Link to comment
Share on other sites

Juu, vähän myös ihmettelen valintoja, mutta eihän tämmöinen sattumaa voi olla.

Kohdeyleisö on varmasti tarkkaan harkittu.

 

Voipi kyllä olla että tällaiset vanhat maratonjyrät alkavat äänestää jaloillaan.

Toki itseeni nämä juoksun ulkopuoliset asiat eivät vaikuta suuntaan tai toiseen.

Merkitty reitti ( noin 42 km ) ja muutama vesipiste riittää mulle mainiosti 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Näköjään samat tyypit vuodesta toiseen. Jos joku lopettaa niin sitten kaveri tilalle. Ymmärrän toki noita lähettiläitä että eihän se heidän vika ole. Sitä vaan ihmettelen miksi järjestäjä ei halua tuohon porukkaan yhtään miestä. Eivät jaksa nähdä yhtään vaivaa asian eteen. 
 

Olis jotenkin loogista että tapahtumaa markkinoidaan somessa laajalle kohderyhmälle. Ei se kyllä tuolla kokoonpanolla onnistu.

Link to comment
Share on other sites

En tiedä, mutta voisin kuvitella että järjestäjillä on aika hyvä käsitys siitä, ketkä tapahtumiin osallistuvat ja kenelle niitä pitää markkinoida enemmän. Ehkä nuoret aikuiset naiset ovat sellainen segmentti, jossa osallistujia olisi potentiaalisesti paljon enemmänkin, ja heitä tavoitellaan näiden lähettiläiden avulla, kun taas miehet osallistuvat muutenkin. Tai ehkä miesten tavoittaminen ei somelähettiläiden avulla onnistu?

Link to comment
Share on other sites

14 tuntia sitten, Prefontane kirjoitti:

Voipi kyllä olla että tällaiset vanhat maratonjyrät alkavat äänestää jaloillaan.

Ei pelkästään lainatulle, mutta vaikuttaako teidän osallistumishalukkuuteen tosiaan ketkä ovat jonkun tapahtuman lähettiläitä? Itseä ei vois vähempää kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

Someaikana tästä kuuluisi tietysti närkästyä ikäänkuin tapahtuma olisi yhteistä omaisuutta, mutta tokihan se saa toimia kuten parhaaksi on katsonut. Ei minua ainakaan tästä tapahtumasta enää vuosiin somemarkkinoinnilla olisi saanut kiinnostumaan vaan siinä tarvittaisiin ihan toisenlaisia tosielämän konkreettisia muutoksia urheilullisiin järjestelyihin, joista en ole toistaiseksi kuullut.

Link to comment
Share on other sites

Markkinoinnin kannalta järkevää kohdistaa markkinointia siihen kohderyhmään, josta kasvua on saatavissa. Tuskin tuo kovin merkittävästi kasvattaisi osallistujien määrää, jos siellä ig:ssä olisi joku kilpakuntoilija tapahtuman somelähettiläänä. Monelle tämänkin foorumin käyttäjälle on luultavasti merkittävämpää se, onko reitti nopea tai päästetäänkö juoksijat muun liikenteen edellä risteyksistä. Ja toisaalta valtaosalle osallistujista tuollakaan ei ole merkitystä. Markkinointina siis kilpakuntoilija-osastolle toimii huomattavasti paremmin nuo kilpailulliset asiat. Ja kaikki nämä ei ole toisiaan poissulkevia, mutta jos järjestäjä haluaa fokusoida niin ei vaadi kovin paljoa bisnesälyä keskittyä ensisijaisesti isomman lammen kaloihin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän tästä kohdentamisesta seuraa myös se, että tilaisuudessa lisätään näitä "nyt kaikki yhdessä: hip-hip-hei ja lyötte yläfemmaa kuuden naapurin kanssa" ja "käsi ylös kaikki ne, joilla horoskooppi on kauris" jne. eli tapahtumasta tulee entistä enemmän tietyille ryhmille kohdennettu karnevaali. Voi tuntea tällainen vanhempi mieshenkilö olevansa väärässä paikassa ja seuraavalla kerralla jää menemättä.

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, rjr kirjoitti:

Kyllähän tästä kohdentamisesta seuraa myös se, että tilaisuudessa lisätään näitä "nyt kaikki yhdessä: hip-hip-hei ja lyötte yläfemmaa kuuden naapurin kanssa" ja "käsi ylös kaikki ne, joilla horoskooppi on kauris" jne. eli tapahtumasta tulee entistä enemmän tietyille ryhmille kohdennettu karnevaali. Voi tuntea tällainen vanhempi mieshenkilö olevansa väärässä paikassa ja seuraavalla kerralla jää menemättä.

En ole HCRD-tapahtumasta millään lailla kiinnostunut, ihan sama kuka on lähettiläs, vai onko niitä ollenkaan, mutta karnevaali-, ja "hei vähän me ollaan hyviä antakaa kaikille hali" -meininki saa yleensäkin minut karsastamaan mitä tahansa tapahtumaa. 

Mutta onneksi ei ole pakko mennä :-)

Link to comment
Share on other sites

ei oo muakaan toi  HCRD koskaan kiinnostanu !  sama kai ketä tuol on lähettiläinä..jos avaruuruus oliot lasketuituis ufolla tontille. media vois huomioida silloin tapahtuman melko " isosti' no vitsi vitsi...hyvä et on erilaisia tapahtumia. ne menee ketä kiinnostaa, ja voi jättää menemättä..

Link to comment
Share on other sites

8 tuntia sitten, VPe kirjoitti:

Mun on aika vaikeeta nähdä tässä minkäänlaista epäkohtaa. Jos markkinointitiimi on päättänyt, että nämä 11 henkilöä edistävät parhaiten HCR:n näkyvyyttä kohderyhmille, niin miksi asiasta täytyy tekemällä tehdä ongelma?

 

Omasta mielestä epätasa-arvoa on se, että kiinnitetään huomiota tehtävän kannalta täysin epäolennaisiin seikkoihin. Yhtä lailla voisi nostaa esiin, että kaikki valitut henkilöt ovat valkoihoisia. Missä ovat etniset vähemmistöt? Selkeää rasismia. Missä ovat ylipainoiset? Vammautuneet? Vanhukset? LGBT?

 

Jos nämä 11 henkilöä ovat HCR:n mielestä parhaat tähän kyseiseen hommaan, niin mikä on probleema? Jos joku näistä 11 lähettiläästä dumpattaisiin ulos sillä perusteella, että he eivät olisi miehiä, tummaihoisia, homoja tms vaikka olisivat medianäkyvyydeltään ja vaikutusarvoltaan selkeästi ylivertaisia, niin sehän se ongelma olisi.

 

No sehän on aivan yks ja sama kuka on lähettiläänä. Noin niinkuin omasta näkökulmasta. Jos kuitenkin miettii some näkyvyyttä niin eikö siinä olisi hyvä koittaa tavoitella mahdollisimman monia henkilöitä? Yleensä tähän on vastaus kyllä. Sen takia en tajua miksi kaikki lähettiläät on lähes samasta muotista. Jos sinne valittas 10 henkilöä joiden tavoite on vaikka 3h alitus niin kyseisiä henkilöitä voisi alkaa seuraamaan sellaiset jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä projektista. Luultavasti niitä 3,h-6h juoksijoita tuo projekti ei voisi vähempää kiinnostaa. Jos järjestäjä on vielä aktiivinen niin se voisi monipuolisella kattauksella tavoitella ja kohdistaa markkinointia juuri noille eri kohderyhmille joita se haluaa tavoittaa. Jos siis asiat yleensäkkin kiinnostaisi. Siihen että haluaa tavoitella noita n. 25-35 vuotiaita naisia mukaan juoksemaan niin tarviiko siihen panostaa kaikkien lähettiläiden muodossa? No itte päättävät mikä on niiden markkinoinnin masterplan. Hieman kyllä ihmettelen tuota päätöstä. 

 

Se että näin tasa-arvon aikana kaikki on naisia on lähinnä huvittava yksityiskohta. Toisinpäin tuo ei voisi koskaan tapahtua. 

 

Itelle tuo touhu ja saamattomuus kertoo ehkä enemmän sitä että asioihin panostaminen ei edelleenkään kiinnosta. Ei anna ainakaan sitä kuvaa että nyt panostetaan alusta lähtien. Valmistautukaa pysähtymään risteyksissä myös ensi kesänä. 

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy