Jump to content
Juoksufoorumi.fiVaras kiinni juoksemalla

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Kyllähän tällainen juttu pitää linkata Juoksufoorumille:

 

Rosvo nappasi kalliin kultaketjun ja otti äkkilähdön - sitten asiaan puuttui vikkeläkinttuinen porvoolainen kelloseppä

 

Olikohan se Pariisissa 2003 vai missä, kun jollakin varkaalla sattui huono tuuri lentokentällä. Nappasi naiselta laukun ja lähti juoksemaan karkuun, mutta perään sattui lähtemään maailman nopein ihminen: Maurice Greene. USA:n joukkue oli tulossa kisoihin.

 

Onhan tuota joskus tullut mietittyä, että rikolliset taitaa olla vähän huonokuntoista porukkaa. Monesti saa lukea lehdestä tai internetistä, miten poliisi juoksi tekijän kiinni. Vaikka poliiseilla on varmaan haalarit ja maihinnousukengät, eivätkä mitään kestävyysjuoksutyyppejä taida olla muutenkaan. Joskus Poliisit-ohjelmassakin joku lähti juoksemaan karkuun kun poliisiauto tuli, mutta otettiin kiinni.

Miks sä lähdit karkuun? "Kai sä nyt juokset jos joku niinku jahtaa sua."

Link to post
Share on other sites

poliisit ei saanu ainakaan juosten jantteria kiinni..muutamia vuosia  sitten Helsinki rautatie asema - kaivokatu.. jantteri juoksi arvioni mukaan n. 17 -18 satasia.. kaksi poliisia juoksi laihahkon miehen perässä. mies ja nais poliisi. mies poliisi kiihdytti nopeasti jantterin perään , mutta jo hieman parhaat päivänsä nähnyt mies poliisi ei pysynyt isohkon pallomahansa kanssa jantterin perässä kuin ehkä 30 metriä. 3  palkinto oli myönnetty..huomattavasti hoikempi nais poliisi näytti että kestävyys puolta on vielä jäljellä..mies jatkoi juoksua kohti simon katua..mutta jantteri lisäsi vauhtia eikä nais poliisi pystynyt vastaamaan kovaan kiihdytykseen..nais poliisiin askeleet hidastuivat ja kohta hän käveli.. kakkos palkinto oli myönnetty.jantteri jatkoi juoksua emmekä enää nähneet häntä..tapaus jäi vain jotenkin mieleen..sitä en tiedä pääsikö jantteri karkuun..enkä edes sitä miksi poliisit jahtasivat jantteria...

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Iso on ero jos pystyy juoksemaan vaikka niitä 17-18 satasia vs. 25 sekuntia, nopeasti katoaa näköetäisyydeltä.

 

Viime helmikuussa, myöhään puoliltaöin lenkillä, vielä kilsa olis kotiin, yllätin kaksi vandaalia. Siitä tuli yhteislenkki, kolmen kimpassa peräkanaa mentiin. Syvälle metsään. Pian sijoituskin parani, kisassa toisena ollut jättäytyi taakse.  Pitkä tarina, riittänee todeta Big mistake, koko metsälenkki.

 

Link to post
Share on other sites

Jokunen vuosi sitten olin kaupan kassalla latomassa ostoksia kassiin, kun huomasin että kaupan tuulikaapissa kauppias riuhtoo mieheltä ostoskoria. Huikkasinko että tarvitsetko apua? Silloin varas pinkaisi ulos ja kauppias kertoi että kaveri yritti kähveltää ostoksia. Sanoin että otetaan jätkä kiinni ja ampaisin perään.

 

Onneksi oli sen verran treenattu juoksua, että parin sadan metrin matkalla krapulaisen etumatka hupeni nollaan ja sitten pienessä metsässä kaveri pysähtyi ja uhosi, että hänellä on puukko ja yritti potkaista. No mitäs siitä puukosta niin kauan kuin kädet pysyvät poissa taskuista ja kohta jätkä oli turpeessa hallintaotteessa. Kauppias tuli paikalle ja oli jo soittanut hälytyskeskukseen.

 

Mulla oli sitten ne maailman huonoiten juoksemiseen sopivat jalkineet jalassa, kesä kun oli ja kauppareissu kyseessä. 🙂

 

Vietiin jätkä kaupan nurkalle odottamaan. Menikin aika pitkä tovi ennen kuin maija tuli tuhatta ja sataa. Tää kaveri yritti vielä sitä ennen rimpuilla karkuun ja oli pakko pistää se vielä katuun ns. "nippuun." Se mikä on erikoista, että tämä jätkä oli minua isokokoisempi, mutta totteli voimaa (kipua) melkoisen nöyrästi. Käsi sillä aukesi tuossa pyörityksessä tai jostain oli sotkenut itseään vereen.

 

Poliisit kiittelivät "kansalaisaktiivisuudesta" ja sanoivat että on kivaa, kun saa hakea valmiin paketin kaupan kulmalta. Kaupasta mulle lyötiin kouraan kahvipaketti. Housuissa ja jalkineissa oli savea, mutta minulle ei tullut naarmuakaan.

 

Sellaista pakkokeinolain soveltamista ex tempore.

Link to post
Share on other sites

Tampereella -81 tjsp olin äitini pienessä vaatekaupassa jotain laatikkoa tyhjentämässä tiskin takana. Katselin samalla tiskin yli, kun joku kaveri meni tuulikaapista kadulle. Norjalainen villatakki päällään. Samalla vilkaisin rekkiä, joka oli tyhjä. Kysyin heti kassalta, maksoiko ? Kassa katsoi mua kysymysmerkkinä. 
 

Loikkasin tiskin yli ja tuulikaapin läpi kadulle. Sälli veti kiitolaukkaa hollannikkailla kohti Pulteria. Hollannikkaat tippui ja matka jatkui sukkasillaan. Sain Pulterin kohdalla sällin kiinni ja otin lukon oikeasta kädestä. Sälli maahan ja istuin päälle. Pysyi ihan kiltisti maassa, ei kauheasti keskusteltu. 
 

Pulterista kuului aplodeja ja olivat myös soittaneet poliisin.

 

Maija tuli tosi nopeasti, ja sellainen 190 cm / 120 kg konstaapeli nosti kaverin reippaalla niskaperse otteella maijaan. Ilman villatakkia tietty. Pyysi tulemaan laitokselle tekemään paperit, jos on vaateita. Ei ollut. Villatakki oli ehjä. 

 

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


  • Our picks

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy