Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kainuu Trail-polkujuoksu, Hossa 3.7.2021


Prefontane
 Share

Recommended Posts

Uusi yritys jos kulkutauti on voitettu;

https://www.rastiviikko.com/fi/kainuu-trail-polkujuoksu

 

Nähtävästi kisa juostaan ensimmäistä kertaa 2021. Onko kellään kokemusta kisasta ? 🙂 

Vakavasti, onko jollekin tuttua maastoa ?

Ilmoittauduin 55 kilometrin matkalle.

Se voi olla jopa ensimmäiseni maratonin tuollapuolen.

Tavoitteena on toki juosta joku polkukisa keväällä mutta kassotaan kehittyykö kunto riittävän nopeasti.

 

Link to comment
Share on other sites

Tarkoitus olisi tulla,ja 55km matkaa ajatellut. Tai no 78km houkuttelis, mutta täytyy olla realisti ja ajatella,  että täytyy jaksaa juosta viikon päästä FIN5 suunnistusviikko myös läpi. Palautuminen on edes jossain määrin mahdollista jos ei lähde ahnehtimaan täyttä matkaa.

Maastohan on parasta mitä Kainuulla on tarjota. Julma-Ölkyn kierros tulee olemaan fyysisesti ja teknisesti haastavin. Muuten hyvin pitkälti neulasbaanaa. Korkeuseroja jonkin verran. 

Mökkikin on jo varattu. Perheen kanssa lomaillaan siellä sitten. Vinkkinä, mikäli mökkiä haaveilee, että kannattaa olla hyvissä ajoin asialla. Suomussalmella järjestetään samalla viikolla Kainuun rastiviikko, ja seuraavalla viikolla Kuusamo-Posio alueella FIN5 viikko, joten me suunnistelijat tulemme varaamaan seudun kaikki mökit noilla viikoilla ☺

Link to comment
Share on other sites

Olen paljon kävellyt, hiihtänyt ja vähän juossutkin kaikilla noilla reittikarttaan merkityillä poluilla. Mukavat on polut ja helpommat/turvallisemmat kuin esim. Koli-Herajärvi tai Ylläs-Pallas tai Vuokatin maastoissa. On tuollakin vähän juuria ja lyhyitä jyrkkiä mäkiä, mutta ei tarvitse olla milään tekniikkataituri. Nyt syksyllä oli aika kuraista, mutta märkää on ollut loppukesästä vähän joka paikassa muuallakin. Maisemat hienot, kun järveä on järven perään ja tuollaisessa kangasmetsässä näkee aika kauas, eikä ole ryteikköjä missään.

Link to comment
Share on other sites

Reittihän on yhtä nähtävyyttä ja Julma-Ölkkyä lukuunottamatta neulasbaanaa. Käytiin Kajaanin Hillers -polkujuoksuseuran kanssa yph-virtuaalijuoksussa tuolla heinäkuussa ja laitoin FB:n polkujuoksukeskusteluun omasta juoksustani jutun 22.7.

Juoksuflown saa siis helposti päälle ja huoltojakin tuolla on kivasti kuten myös lähteitä.

Suosittelen!

 

Link to comment
Share on other sites

On kyllä varsin harmillista että Ylläs-Pallas järjestetään vain viikkoa tämän jälkeen. Ensi kauden ehdottomasti kaksi mielenkiintoisinta kilpailua itselleni, joista toinen jää väliin. Vähän 50/50 fiilikset lähtiskö ylläksen maagiseen yöhön vai näille jäätävän nautinnollisille kangaspoluille... Onneksi on aikaa miettiä! 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Järjestäjän ilmoittaman nousumäärän paikkansapitävyys epäilyttää. Pisimmälle matkalle oli ilmoitettu 2,7km nousu/laskumetrejä. Juoksin itse puistossa 25km lenkin saaden aikaan 353m nousua. Tämä toki vähän keskivertoa tasaisemmassa maastossa kuin 78km. Sen lisäksi kävin kävin seuraavana päivänä kävellen julma-ölkyn pään + värikallion kierroksen 21km, jolloin nousua kertyi kellon mukaan 526m. Löysin myös dataa jossa oli juostu 55km hossan polkuja, mukaanlukien julma-ölkky joka sisältää reitin isoimmat korkeuserot. Tähän suoritukseen nousua oli kertynyt 781m.

 

Kaikissa suorituksissa barometrillä varustettu kello. Forerunner 935 ja Suunto 9.

 

Minun arvion mukaan 78km matkalle tulisi ~1,1 donaa nousua. Voiko järjestäjän ilmoittamat nousumetrit olla tosiaan noin tuulesta temmattu? Vai ketä tässä koijataan?

Muokattu
Typo
Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, Tylsimys kirjoitti:

Minun arvion mukaan 78km matkalle tulisi ~1,1 donaa nousua. Voiko järjestäjän ilmoittamat nousumetrit olla tosiaan noin tuulesta temmattu? Vai ketä tässä koijataan?

 

Ehkä järjestäjille on käynyt moka yksikköjen suhteen. Josko nousua onkin 2700 jalkaa ( feet ), josta tulisi noin 823 metriä 🙂 

 

Itseäni ei haittaa vaikka nousua ei kovin paljon tulisikaan sillä menin ja ilmoittauduin Kainuun ( 55 km ) lisäksi myös Ylläs-Pallakselle.

Tosin sille askartelumatkalle eli Ylläksellä juostavalle 37 km sprintille. Nousua on sentään yli tonni. Järjestäjän mukaan.

 

Mulla on ensi vuonna tarkoitus vain ottaa oppia miten polkukisoissa tulee toimia ja katsella maisemia, kuin yrittää saada aikaan parasta mahdollista tulosta. Kisat ovat myös hyvää harjoitusta näin rookielle.

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, Prefontane kirjoitti:

 

🙂

Itseäni ei haittaa vaikka nousua ei kovin paljon tulisikaan

Jep, ehkä mielekkäämmät statsit myös itselle tuo 78km/+~800m. Se vaan vaikuttaa jo aika paljon kisaa edeltävään harjoitteluun. Huomattavasti isompi panostus pitää olla perusjuoksun taloudellisuudessa jos nousua on 2 tonnia vähemmän mitä järjestäjä ilmoittaa. Itsellä on jo viime vuodelta 78km ilmo sisässä, joten jää nuts Ylläs tänä kesänä pois, ei kiinnosta lähteä myymään osallistumista. Eli sit kesällä vaan hiljaa hiipuen DNF helteiseen Hossan kansallispuistoon ja kohti uusia pettymyksiä 😃

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, firestarter kirjoitti:

Ei ihan liene vielä KK- sfääreissä osallistujamäärien mukaan taideta olla, joten siksikin ois paljon miellyttävämpi

Jep, eikä Hossan majoituskapasiteetti tule varmaan koskaan riittämään ollakseen yhtä suuri tapahtuma kuin KK. Mullakin on vähän maku mennyt noihin jättitapahtumiin.

Link to comment
Share on other sites

On 30.12.2020 at 23.19, Tylsimys kirjoitti:

Jep, ehkä mielekkäämmät statsit myös itselle tuo 78km/+~800m. Se vaan vaikuttaa jo aika paljon kisaa edeltävään harjoitteluun. 

 

Ilmoitettu 2.7km verttiä on n. 35m / km. Nuuksio Classic on muistaakseni 25m / km. Arvio 1100m / 78km olisi vain 14m / km, mikä on jo melko tasaista.

 

Minusta ilmoitettu kuulostaa uskottavammalta kuin 1100m, josko paljolta toki. Onhan tuossa 121 metriä korkeuseroakin jo matalimman ja korkeimman välillä, ja profiilista päätellen sitä sahataan kuitenkin jonkin verran.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy