Jump to content
Juoksufoorumi.fiSealskinz sukat

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Ostin tuommoset keväällä. Kyllähän ne vettä pitää kunnes hörppää varresta sisälle. Sen jälkeen sitä vettä ei saakkaan ulos. Noita on eri lämpösiä ja ainakin omat hautoo jalkoja vaikka eivät ole edes kovin lämpimät. Toki se on jokaisen omista jaloista kiinni miten hikoaa. Kesällä ovat kyllä turhan kuumat, mutta ehkä näin talven lähestyessä juuri passelit. Varsinkin kun tuolla Sipoonkorvessa rämpii niin mieluummin jalat on märät ja lämpimät kuin märätä ja kylmät. 

 

Mutta jos siis juokset vaikka 1-2h niin hyvin ne hoitaa homman. Jos juokset yli 4h niin siinä voi alkaa jalkapohjat vaihtamaan väriä. 

 

Jos nyt itte menisin ostamaan niin kattoisin ensin netistä sopivan mallin. Sellanen puolipitkä on ollu ihan sopiva. Kaupoista noita löytyy vähän huonosti, mutta Sealskinzin nettikauppa toimii hyvin. Sieltä on tullu tilattua viimesimmät sukat. 

Link to post
Share on other sites

Mullakin on pari näkökulmaa:

- en kuvailisi sukkia vedenpitäviksi, kuten muovipussi. Jos kengät kastuvat, Sealskinz:it kastuvat samoin, eivätkä pidä vettä.

- enemmänkin kuvailisin Sealskinz:ejä materiaaliltaan sellaisiksi, ne eivät ime itseensä vettä, kuten puuvilla tai jotkut muut kuidut. Muistaakseni niissä Pandojen ruokaa, Bambu -kuitua.

- itse olen käyttänyt ainoastaan talvella esim. Aktia -cupissa kilpailussa kun tie on ollut laidasta laitaan lainehtivaa lätäkköä / loska/vesimössöä ja kevyet kengät eivät ole vedenpitävät. Silloin vaikka kengät ovat sisältä ja päältä läpimärät, tuntuma jaloissa on jonkin verran kostea, karhean / karkean tuntuinen jalassa, vähän kuin olisi olkikengät, varmaan tunne tulee siitä Bambusta, semi-siedettävä.

- Jos tiet ei lainehdi, ja ole kovin kylmää sitten olen käyttänyt villaa mieluummin.  Muutenkin jos on vain normi sadetta, eikä ole erityistä tarvetta kevyille kengille, sitten tänne ainakin villasukat+jotkut hyvät vedenpitävät kengät.

- Sealskinz:it on aika paksut, tuntuu ne vaatisivat seuraavan koon kengistä. Kannattaa koittaa/sovittaa.

 

Tällaisia ajatuksia täällä.

Link to post
Share on other sites

Kyllä ainakin minulla olevissa Sealskinz:eissä on vedenpitävä kalvo. Toki malleja on useampia ja kaikissa ei välttämättä ole. Kannattaa varmistaa tuo ostaessa. Itselläni on kahdet lähelle polevea ulottuvat ohuempaa mallia. Ovat toki kalvoineen silti melko paksut. On myös paksumpi malli, mutta sille en keksi kovin paljon käyttöä, paitsi ehkä kovalla pakkasella ihan lämmön vuoksi. Toisissa näistä ohuemmista on ylhäällä jonkinlainen neopreenisysteemi, jonka pitäis estää veden meno sukkiin. Sukkien materiaali ei ole kaikkein mukavinta jalkoja vasten, kuten Seppokin on havainnut. Ratkaisunani tähän on käyttää ohuita sisäsukkia näiden sisällä. Tuo kannattaa huomioida koossa. Olen juossut Kaldoaivi Ultran 129 km tällaisella yhdistelmällä. Siellä oli sopivan viileätä ja reitillä runsaasti kosteita kohtia, vaikka olikin kuivahko vuosi. Eipä tarvinnut varoa lätäköitä. Jalat pysyivät kuivina aina noin 100 km kohdalle asti, jolloin tuli kolme joen ylitystä ja vesi nousi välillä polvien yli. Hieman vettä meni sukkien sisään silloin. Ei kuitenkaan niin paljon, että sisällä olisi ollut vetisen märkää vaan vain lievää kosteutta. Pian jokien jälkeen alkoi kunnon sade ja tuuli ja oli mutaisia märkiä kohtia, mutta jalat pysyivät koko ajan lämpimänä. Polkuosuuksien lopussa juuri ennen tielle tuloa piti kahlata pätkä kylmässä vedessä. Nyt tuo oli mukava kenkienputsauspaikka. Toisenlaisilla sukilla ei välttämättä olisi ollut niin mukava. Vastaavaan viileään ja märkään kisaan kyllä laittaisin nuo edelleen. Lämpimämpään tapahtumaan en laittaisi, koska ovat aika lämpimät. Toki ovat hyvä myös viileämmän ajan peruslenkillä, jos reitillä on tulvivia kohtia.

Link to post
Share on other sites

En ole pariin vuoteen käyttänyt kun ei ole ollut tarvetta, mutta Sealskinz sukat on, ja ne kerrat mitä olen käyttänyt, on kyllä pitänyt vettä. Olen laittanut alle ohuet urheilusukat, ja ne on ollut ihan kuivat vaikka nilkkoihin asti vedessä kahlannut metsässä lenkkarit ja Sealskinzin niiden kanssa. Jos käyttää ilman alusukkia, voi tuntua että tulee läpi kun kylmä vesi kuitenkin kylmettää jalan. Ja kastuuhan se sukka tietenkin, mutta alusukka ei kastu, ainakaan minun versiolla.

Link to post
Share on other sites
14 tuntia sitten, Booboo kirjoitti:

Onko kokemusta juoksukäytössä jostain näistä vedenpitävistä suksista? Meneekö rikki tai alkaako muuten vaan hautomaan jalkaa ennenpitkää. Jotenkin tänään kävi asia mielessä kun pari tuntia meni vesisateessa mäkeä. Tuli vähä viileä varpaisiin vaikka paksu merinovilla sukka oli jalassa

 

Vahva suositus Sealskinzien puolesta.

 

Toimivat erinomaisesti juoksusta vaellukseen. Talvella ja rospuuttokaudella ei tarvitse Gore-kenkiäkään, kun sukat pitävät jalat (ja akillekset!) lämpimänä ja kuivana. Kynnet kannattaa pitää hoidettuna etteivät kalva vedenpitävää kalvoa rikki. Puolipitkät Sealskinzit ovat toimineet hyvin ja uusia piti ostaa vain kun laitoin kuivausrumpuun epähuomiossa.

Link to post
Share on other sites

Polvipituiset sealskinzit viikon syysvaelluksella, jossa yövyttiin teltassa. Kastuttuaan sukkia ei saa ulkotiloissa enää ilman usean tunnin tulisteluja kuivaksi. Kastuvat sadekelillä läpikotaisin jo yhdessä vuorokaudessa kun kulkee polkujen ulkopuolella. Ovat silloin melkoiset tiskirätit. Parin tunnin pyrähdyksissä, kun pääsee kotiin yöksi kuivattelemaan niin ok. 

 

Vettäimemätön laminoitu Goretex-sukka ja erillinen sisäsukka on parempi yhdistelmä. Voi mm. kuivata ja varioida olosuhteiden mukaan helpommin. Samaan tapaan kuin kerrospukeutumisessa muunkin kropan osalta. Kengät tietenkin sellaiset että päästävät veden molempiin suuntiin esteettä ja eivät ime vettä rakenteisiinsa. Siten olen mennyt lukuisat lenkit ja satoja yli vuorokauden kestäviä kilpailuja metsissä, soilla, tunturissa ja vuorilla. Kunnolliset ja riittävänpituiset kuorisukat joutuu hankkimaan tai tilamaan käytännössä ulkomailta, koska suomalainen ulkoiluvälinekauppiaskunta ei ole vieläkään sisäistänyt jalkojen osalta tätä käytännöllistä asiaa. Suomessa käyttäjä useimmiten tyytyy Sealskinzeihin koska muuta ei ole tarjolla. Tätähän se on. NormiKansalainen luulee päätöstensä olevan kokonaan omissa käsissä ja omia valintoja, vaikka todellisuudessa valinnanvapaus on suppea. Valitaan niistä mitä ruokakaupan hyllyllä on tarjolla, omakotitalo talotehtaan kataloogin tarjonnasta ja poliitikko vaaliluettelosta. Suppeaa tai muualta ohjattua.

 

Suunnistajan neopreenisukka toimii tietyissä tapauksissa. Niissä jalkaterä on kuitenkin märissä oloissa märkä ja jalkaterä on päästävä kuivattamaan vähintään vuorokauden kahden välein, muutoin tulee ongelmia vaikka rasvaus tai teippaus. Sukat myös kovassa käytössä reikiintyvät tietyistä kohdin melko nopeasti. Ei ole lämmin vaihtoehto pitkiin kylmiin olosuhteisiin jo neopreenin puristavuuden vuoksi. Polkulenkeillä, kuntorasteilla tms. illaksi kotiin ok.

Link to post
Share on other sites
17 tuntia sitten, PaHa kirjoitti:

Se sukan resorin kuminauha ei ainakaan pidä vettä. Kuulema ei pitäisi mennä varresta sisään, mutta varmasti menee oman kokemuksen mukaan. Olen ainoastaan pyöräillyt kuivalla Sealskinz -sukalla ja hyvin pelasi. Pitää tässä varmaan lähipäivinä kokeilla tuota juoksemistakin.


Juuri äsken kävin tunnin verran kävelemässä lumiloskassa. Jalassa Compressportin juoksusukat, melko ohuet Sealskinzit ja VJ MaxXit. Jalat tuntui kylmiltä, mutta alussukat oli aivan kuivat 👍

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy