Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Parempaa kuunneltavaa lenkeille:

Garmin astukset ratajuoksuun.


Recommended Posts

Tervehdys

Itselläni nyt uusi Garmin fenix 6 pro sapphire sykemittari. Tuli probleema ratajuoksun kanssa. Mittaa kierrosmatkan aivan miten sattuu. Juoksen 300m juoksurataa, koska sellainen on käytettävissä. Fenix näyttää kierrosmatkaksi 270m. Virhettä siis -10%. Kun juoksen radalla kympin niin näyttää matkaksi 9,1 km eli kierrosmittauksesakin on vaihtelua jonkin verran mukana. Asetuksissa 3d matka päällä ja gps-mittaus normaali eli ummärtäisin, että joka sekuntti mittaa gps:sää. Tulos on kohtuuttoman huono 800€ mittarille. Verrokkina alemyynissä ostettu suunto9  mittaa matkan oikein, mutta uusi ja kallis Garmin väärin. Eikä tässä vielä kaikki. Alan harrastajana minulla on kaikki brändit käytössä. Tänään juoksin ratakympin Polar GritX:llä ja Garmin toisessa ranteessa . lopetin kun tuli 10km täyteen Polarissa ja kuinka ollakaan Fenix6 näytti 9,1 km matkaa. Mikä hemmetti tuota Fenixiä vaivaa. Se susittaa mun treenaamista nyt aika rankalla kädellä. Kysymys tietäville. Onko jokin asetus millä Fenix 6 saa näyttämään oikeaa matkaa?  Satellitti on GPS+GLONASS tilassa. PS tarkistin radan kunnan urheilualueiden hoitajalla ja kertoi että sisärata on varmasti 300m. Mitattu on ja varmistettu kuulemma.

Link to post
Share on other sites

Oletan, että kyseessä on ulkorata? Olen käsittänyt, että seuraavassa päivityksessä kelloon on tulossa TrackRun moodi, jolla matkanmittaus on saatu ihan hyvin toimimaan.

Radalla juostessa kannattaa matka mieluummin mitata kierroksista kuin luottaa kelloon, vai aiheuttaako harmitusta statseista puuttuvat muutamat metrit.

https://www.google.com/amp/s/the5krunner.com/2020/09/17/garmin-745-good-new-track-mode/

Link to post
Share on other sites
2 minuuttia sitten, risto_uolevi kirjoitti:

Ratajuoksua en ole nyt testaillu muutoksen jälkeen. Maantiejuoksussa  näyttää matkan Polarin kanssa yhteneväisesti kympin matkalla ja joskus pientä eroa(10km) max-20m verrattuna Polariin. Toimii nyt hyvin, asetukset edelleen GPS+Glonas.

 

Niin, Polarin näyttämän matkahan on aina voinut tarkastaa Garminista.

 

 

Link to post
Share on other sites
tunti sitten, X-Caliber kirjoitti:

Mielenkiinnolla odotan miten Garminin tuleva Track Run -tila on toteutettu.

Mitään aiheesta en tiedä, mutta kyllähän se antaa raakadatan muokkaamiselle paljon mahdollisuuksia, jos kerrotaan että juostaan vakiomuotoisella radalla. En pidätä hengitystä sen suhteen, että tietää monennellako radalla sisältäpäin juostaan...

Link to post
Share on other sites
2 minuuttia sitten, MikkoVe kirjoitti:

Mitään aiheesta en tiedä, mutta kyllähän se antaa raakadatan muokkaamiselle paljon mahdollisuuksia, jos kerrotaan että juostaan vakiomuotoisella radalla. En pidätä hengitystä sen suhteen, että tietää monennellako radalla sisältäpäin juostaan...

 

Tuolla ei liene merkitystä, kun ratatasoitukset otetaan huomioon. Treeneissä voi juosta samaa rataa vaikka maailman tappiin, mutta harvemmin kai kukaan kisassa niin tekee.

Link to post
Share on other sites
32 minuuttia sitten, MikkoVe kirjoitti:

En pidätä hengitystä sen suhteen, että tietää monennellako radalla sisältäpäin juostaan...

Kyllä se tietää kun se kysyy sulta millä radalla juokset 😂 

 

Jos ensin kalibroidaan juoksu radalla ja sitten vielä kerrotaan millä radalla juostaan niin kyllähän siinä annetaan kellolle heti alkuun aika paljon tietoa. Osaahan se sen jälkeen tajuta, että jos juokset ovaalirataa radalla 1 niin se kierros on 400m pitkä. Luulisi olevan loppudataan helppo korjata oikeaksi. 

Link to post
Share on other sites
On 9.10.2020 at 13.44, risto_uolevi kirjoitti:

Mikä hemmetti tuota Fenixiä vaivaa. Se susittaa mun treenaamista nyt aika rankalla kädellä. Kysymys tietäville. Onko jokin asetus millä Fenix 6 saa näyttämään oikeaa matkaa?

 

F6 / 945 -platformissa on uusi Sonyn GPS chipset, joka on optimoitu virrankulutus edellä, ja tarkkuus perässä. Akku kestää pitkään, mutta tarkkuus on vaatimaton, jopa aiempiin Garmineihin verrattuna.

 

Tarkaksi sitä ei saa millään. Ratkaisu mitata matkaa tarkasti kaikissa tilanteissa on Strydin jalkapodi. Se mittaa myös hetkellisen nopeuden tarkasti ja viiveettä, aivan loistava peli. Juoksutehon mittaava mallikin löytyy, jos se kiinnostaa, mutta maksaa ekstraa.

On 20.10.2020 at 19.25, X-Caliber kirjoitti:

GPS ei toimi ratajuoksussa, mutta eipä radalla GPS:ää tarvitsekaan kun matkan voi laskea kierrosten perusteella. Mielenkiinnolla odotan miten Garminin tuleva Track Run -tila on toteutettu.

 

Nykyiset eivät tosiaan tarkkuudeltaan riitä..

 

Tarkka GPS kyllä toimii sinänsä, ja ennenpitkää saadaan tällaiset monitaajuusvastaanottimet juoksukelloihinkin, kunhan niissä saadaan akku kestämään, virtaa menee nykyisiin verrattuna moninkertaisesti.

 

7laps.png?t=1497445902

comparison-gp-gl-position.png?t=14975236

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy