Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Helsinki City Marathon 3.10.2020

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Avataanpa uusi ketju, kun ei tälle Suomen suurmaratonille ollut tämän vuoden osalta perinteistä tapahtumaketjua. 

 

Hienoa, että saadaan (toivottavasti) juostua osana Helsinki City Running Day -kokonaisuutta. Kyseessä on tapahtuman juhlajuoksu - 40. kerta - ja uusittu Olympiastadion toimii kisakeskuksena. Itse en ollut tänne alunperin tulossa mutta tunnetut tapahtumat ulko- ja kotimaan kisojen perumisineen saivat tarttumaan tähän oljenkorteen. Turvallisuuteen näytetään panostetun paljon. Lähtöryhmiä porrastetaan, lähtöön pitäisi tulla maski naamalla, jänisryhmiä ei muodosteta jne. Ulkomaisia osallistujia näytti olevan listalla aika paljon. Varmaan kiinnostaa tulla Suomeen, kun EU:n alueella ei edes tämän tasoisia juoksuja järjestetä. 

 

Itse meinasin aluksi täyttää vuoden numerolappukiintiöni Vantaan maralla mutta HCM veti sitten pidemmän korren, kun tuo uusittu stadion avattiin ja työnantaja lisäsi liikuntasaldoa sopivan summan. Kävin juoksemassa treenimielessä reitin jälkimmäisen kierroksen (ilman Kaivopuiston lenkkiä) ja ihan mukavalta tuntui. Tuuli saattaa tuntua merenrannan tuntumassa mutta ehkä se on osan matkasta myötäistäkin. Pari nousua tuntunee ainakin toisella kierroksella jaloissa mutta muuten profiili on ihan juostava. Aikatavoitteita ei pitäisi liikaa huudella mutta ilmoittautuessa piti antaa tavoiteloppuaika lähtöryhmää varten ja 3:30-3:50 -haarukkaan pitäisi mennä - toivottavasti 3:30 olisi lähempänä.   

Link to comment
Share on other sites

Messissä ollaan ja reitti on hieno. Sen verran tullut peruutuksia eri kisoihin, että hienoa päästä taas viivalle. Itsellä enemmän triathlon touhuja, mutta about samaan aikaikkunaan omakin juoksu pitäisi mennä. 3.30 tod näk vähän liian optimistinen. Tämänhetkisen tiedon mukaan ilmakin näyttää olevan bueno.

 

Link to comment
Share on other sites

Katselin tuossa maratonin tuloksia. Erityisesti naisten voittoaika herätti ihmetystä. Suomen ehkä merkittävin, ainakin tänä vuonna, järjestettävä juoksutapahtuma ja voittoaika jää puoli tuntia SE-ajasta. Toiseksi tullut juoksee työkseen ja pääsi täpärästi alle kolmen tunnin. Ja ennen kuin joku ehtii kommentoida, niin en itse juokse yhtä kovaa. Lähinnä ihmettelen ettei löydy juoksijoita jotka olisi edes vähän lähempänä sitä miten joskus on juostu. 

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, RunningOnEmpty kirjoitti:

Katselin tuossa maratonin tuloksia. Erityisesti naisten voittoaika herätti ihmetystä. Suomen ehkä merkittävin, ainakin tänä vuonna, järjestettävä juoksutapahtuma ja voittoaika jää puoli tuntia SE-ajasta. 

 

En ota muuten asiaan kantaa, mutta eikö ensi viikolla järjestettävä Vantaan maraton, jonka yhteydessä juostaan myös SM-kisat ole vuoden merkittävin kilpailu, etenkin kun reitti on nopea ja tarjolla mestaruuksia?

Link to comment
Share on other sites

8 tuntia sitten, RunningOnEmpty kirjoitti:

Katselin tuossa maratonin tuloksia. Erityisesti naisten voittoaika herätti ihmetystä. Suomen ehkä merkittävin, ainakin tänä vuonna, järjestettävä juoksutapahtuma ja voittoaika jää puoli tuntia SE-ajasta. Toiseksi tullut juoksee työkseen ja pääsi täpärästi alle kolmen tunnin. Ja ennen kuin joku ehtii kommentoida, niin en itse juokse yhtä kovaa. Lähinnä ihmettelen ettei löydy juoksijoita jotka olisi edes vähän lähempänä sitä miten joskus on juostu. 

 

Vertasin tuossa voittoaikoja esim Dohan MM-rajaan ja naisissa jäätiin tästä 18,5min eli 11,7% ja miehissä 13,75min, eli 10,1%. Eli ei kovin suuri ero tuossa kuitenkaan  naisten suorittamistasossa miehiin verrattuna. Toki voidaan miettiä  ovatko esim. mm-rajat hyviä vertailukohta,  mutta tuskin kovin paljon huonommat kuin suomen ennätyksetkään. Jos se:hen vertaa noita aikoja on erot miehillä  ~15% ja naisilla ~18% ja toki suhteessa tässäkin on naisilla isompi ero, mutta en silti erityisesti naisten tuloksia ihmettelisi niin kovin surkeiksi. Ja niin, luulisi monien  jotka olisivat ehkä parempia aikoja juosseet, tähtäävän ensi viikon SM-kisoihin sitten kuitenkin - niin miehissä kuin naisissakin.

Link to comment
Share on other sites

Koko kauden meneminen siten kuin on mennyt vaikutti varmasti aika rajusti osallistujamäärään ja tulostasoon. Ja onhan tässä ollut syksyllä aikamoinen suma maratoneja peräkkäisinä viikonloppuina.

 

Kisan järjestelyt olivat sujuvat ja vastuulliset. Itse arvioin, että n. 90 %:lla oli maski lähtöalueella. Toki ekan kilometrin aikana oli melko ruuhkaista mutta tuskinpa tuosta mitään korona-aaltoa lähtee liikkeelle. Juomapöytiä oli tarpeeksi eikä kukaan jäänyt sinne pöytien ääreen räkimään. Sää oli lähes paras mahdollinen eikä merenrannan vastatuuli haitannut merkittävästi. 

 

Oma kisa sujui erinomaisesti. Tavoitteena oli 3:30-3:50 -haarukassa lähemmäs 3:30 aikaa ja lopputulos oli 3:36:49. Parannusta entiseen v. 2015 juostuun ennätykseen tuli n. 5 minuuttia. Mukavaksi juoksun teki tasainen vauhdinjako: puolikkaat n. 1:47 ja 1:49. Loppupuoliskolla tuli aika paljon selkiä vastaan. 

Link to comment
Share on other sites

Maratonin Suomen ennätyksiä ei hesan kärripoluilla juosta. Juoksijat arvostanevat aikoja juostessaan sitä mitä katumaratonit muualla tarjoavat. Liikenteeltä suljettuja leveitä suoria teitä, hyvin vähän käännöksiä, aika lailla flattia reittiä, samantasoisia muita juoksijoita ja kannustusta. Ehkä ennen kaikkea sitä, että maratonia arvostetaan esim. muualla Euroopassa aivan eri lailla. J Holmenin SE on Rotterdamista ja R Lemettisen Lontoosta, ja esim. A Nummela on lukuisia kertoja juossut Valenciassa ennätystään kohentaen.@sk tuorein tulos pyörätiemaralta on mielestäni helvetin kova hänen omaan tasoonsa verrattuna, tais olla ennätys. Helpompaa olisi ollut tehdä tulosta esim. Vantaalla, joka menee hesan maran edelle heittämällä. Ei sielläkään mahdottoman leveää tiestöä ole tms, muttei tarvitse autoja ja ratikoita siinä määrin ihmetellä mitä hesan maralla. Esim. Vantaan ja Jyväskylän maratonit ovat oikeammin mitoitettuja ympäristöönsä, ja reittejä on mietitty juoksun kannalta. Hesassa maraton järjestetään siten kuin se on mahdollista muuta toimintaa häiritsemättä. Siksi se ei voi olla aikojen juoksuun optimaalinen tapahtuma, mikä selittänee osaltaan myös vähenevää kiinnostusta tapahtumaa kohtaan.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ja anteeksi HCM:n n. 3:45 juoksijoille. Mulla oli tokaks viimeinen 32k kiihtyvä lenkki ennen Kaarinaa (24.10.), lähtöpaikka Otaniemi ja se 6km kiihtyvä 4:50min/km veto osui juuri Laru-Kaskisaari-Lehtisaari(-Otaniemi) osuudelle. Helppoahan se oli 4:50 juosta kun alla oli 26k 5:20-5:30 vauhtista. Mutt sain itse tuhannesti energiaa tohon vetoon ohitetuista selistä ja katsojien ja juomapöytien hlökunnan kannustuksista!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy