Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sykemittaria ilman askelmittausta? (Tai pois kytkettävissä)

Arvostele ketju:


shredd
 Share

Recommended Posts

Ongelmani on se että liikunnan lisäksi soitan kitaraa, joka kerran kun soitan esim. tunnin, Polar Ignite ilmoittaa hirmu kalorikulutukset, otaksuen että olen painellut tietä pitkin kuin Valentin Kononen, vaikka todellinen kulutus soitossa vastaa jotain tietokoneella kirjoittamista. 

 

Lisää harmaita hiuksia aiheuttaa, että Polar Flow uppaa kalorit automaattisesti Myfitnespaliin, sotkien päivän laskelmat. (Jep, kuulun niihin rasittaviin ihmisiin jotka punnitsevat kaikki ruokansa) Mikä parasta, jos deletoit Fitnesspalista sen "Polar flow calorie adjustment" niin se tyrkyttää sitä sinne uudestaan ja uudestaan.... 

 

Hakusessa olisi hyvä sykemittari, jossa ko. askelmittausta ei ole, tai sen voi kytkeä pois. Ominaisuuksia en muutenkaan tarvitse paljoa, kaikki unenseurannat ja treenisuositukset on jäänyt aika nollakäytölle minulla. Ainoat ominaisuudet mitä oikeastaan tarvitse on:

 

- Mahd. tarkka syke ranteesta

- Vyötuki

- GPS

- Uimatiivis

- Mieluiten nappikontrollit, ei kosketusnäyttö (uinnin takia)

- Näppärä lataustelakka, ei mitään hankalaa johtoa mitä pitää tökkiä kelloon kuten Polar A370

- Yhteensopivuus Myfitnesspal kanssa (linkitys)

 

Kaikki muut ominaisuudet on melko turhia minulle. Osaisiko joku suositella tällaista kelloa?

 

Vai onko kaikissa tuo askelmittaus nykyään? Polarin kaikki mallit Ignitestä ylöspäin tuntuu käyttävän samaa liikesensoria, ja olettaisin että kaikissa myös ko. ominaisuus on pakotettu päälle. Kuulemma myös moottoripyöräily tai täristävät työkoneet sotkevat noita... olisi kyllä hyvä jos voisi kytkeä ohitukselle sen

Link to comment
Share on other sites

5 tuntia sitten, villea kirjoitti:

Jos noita muita ominaisuuksia et tarvitse soittaessa (GPS, uimatiivis...), niin ota kello soiton ajaksi pois kädestä.

Niin se on se ilmeinen ratkaisu mutta en jaksa koko ajan sen kanssa härvätä jos on markkinoilla joku kello josta saa tuon mittauksen pois. Olen puoliammattilainen musiikin suhteen ja tulee treenattua sen verran ettei ole kovin käytännöllistä. Heti jos on tyhjä hetki niin nappaan kitaran käteen, 20 minuuttia siellä toinen täällä (aina on taukoja väleissä, ihan oppimistehon takia) voi laittaa 500-800 kcal heiton laskelmiin.

 

Kokeilin toki tuota kellon poistamista soiton ajaksi mutta hermo siihen meni, varsinkin kun Ignitessa on melko hankala se rannekkeen materiaali. Elämä oli sen verran hektistä, että jäi kello pöydälle sitten lopulta. Voi kuulostaa pieneltä vaivalta, mutta alkaa pikku hiljaa ottaa päähän se irrottelu/kiinnittely useita kertoja päivässä. Luultavasti kun sitten liikkuisit, huomaat että unohdit kellon kotiin. Ruokien laskemisessa on ihan tarpeeksi säätämistä 

 

Olen sellanen ihminen että jos ei kitara ole kädessä, niin en pidä hitaudesta ja teen kotiaskareet ym. asioilla kävelyn aika rivakalla tahdilla (myös työ on usein fyysistä), kaloreita palaa tuollaisessa useita satoja per päivä, mutta siihen riittäis tuo jatkuva sykkeenseuranta. Ei niillä askeleilla ole minusta mitään väliä, sykehän sen kertoo onko kuluttanut

 

Polar A370 oli ennen (kunnes hajosi) ja siinä sensori ei ollut niin herkkä, että olisi reagoinut soittoon. Mutta muuten kello oli vähän niin ja näin, otan kuntoilunkin suht vakavasti niin haluaisin tarkan sykemittauksen, en vaan ymmärä mitä tuolla askeltenmittauksella ylipäätään tekee muut kuin jotkut mummot, joilla ei korkeasykkeistä liikuntaa elämässä ole. Eikö jatkuva sykemittaus olisi paras päivittäisen aktiivisuuden mitta ihan "kävely on liikuntaa" -ihmisillekin... joidenkin kävelyaskel on ohikulkijoihin verrattuna puolet pitempää harppomista ja vauhti (ja syke) kävelyksi kova, mutta askelmäärä vähäisempi. Joku taas hissukseen töpöttää sen 10 000 askelta

Link to comment
Share on other sites

8 tuntia sitten, jogo3000 kirjoitti:

Pidätkö kelloa otelautakädessä vai pikkauskädessä? Jos pikkauskädessä, niin auttaisiko jos vaihtaa otelautakäteen?

 

Soitan bassoa metallibändissä. Tutkailin nyt omia lukemia päiviltä jona on bänditreenit eikä kulutus kyllä näytä juuri suuremmalta kuin vastaavana tavallisena päivänä.

 

Otelautakädessä, mutta soitan paljon nopeaa matskua (sooloja) missä vasen käsikin vispaa aika paljon. Bassossa ehkä vasen käsi ei niin huido välttämättä (musatyylistä/sovituksista riippuen) vaan oikea käsi työskentelee kovemmin. Mitä kelloa käytät? Ehkä liikesensori ei ole niin yliherkkä kuten Ignitessa 

 

Kyllähän mulla paita on usein pikkuisen hiessä kitaratreenien jälkeen, jos monta tuntia vetää, mutta en usko sen kulutuksen silti hurjaa olevan. (Sykkeet ei mielestäni nouse, pikku pintahiki tulee vaan jatkuvista hankalista venytyksistä ja otteiden pidosta, jos haastaa itseään teknisesti koko ajan)

 

Hämmästyin miten Ignite voi näyttää niin älyttömiä lukemia kitaraa soittamalla, mutta tarkkailin sitä yli kuukauden päivät, ja kyllä siinä tule useiden satojen kaloreiden heittoja per päivä. Viikonloppuna aloitin esim. kitaratreenin heti aamulla, ja vaikka 3 tuntia soitettuani oli useita satoja kaloreita jo mukamas tehty, vaikka vain istunut koko aamun. Kunnes sitten vein takaisin Giganttiin (50 vrk testioikeus).

 

Huomasin tuon kulutuksen virheellisyyden ihan siinäkin, että aloin lihomaan aluksi, kun söin sen mukaan mitä kello/Myfitnesspal väitti (en heti tajunnut kasvaneen kulutuksen syytä)

 

Ehkä (laadukkaidenkin) kellojen liikesensoreissa on eroja, mielestäni on jotenkin yliherkkä tuossa Ignitessa, vaikka kävelyä varmaan mittaakin ihan hyvin. Mutta Polarin paremmat mallit (Vantage, Vantage M jne) näyttävät käyttävän samaa liikesensoria.

 

Ignitessa oli kyllä sekin ongelma että uidessa kosketusnäyttöä on melko mahdoton käyttää, vaihtaa sivuja itsekseenkin, eikä märkiin sormiin oikein reagoi

 

Muuten kyllä hyvä kello, mutta nyt olisi hakusessa uusi. Niin paljon kun ominaisuuksia ahtavat näihin älykelloihin ym. niin tuntuu yllättävältä jos kukaan ei ole huomioinut että askelmittauksen saattaa haluta kytkeä pois.

 

Jos askelmittauksen sensori olisi samanlainen kuin Polar A370:ssä oli (se ei soittoa juuri noteeranut vaikka askelia mittasikin ihan ok) mutta muilta osin vähän vakavampaan liikuntaharrastukseen tarkoitettu kello, niin sehän riittäisi. Mutta vaikea noista on tietää etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Näinhän se on, ehkä jossain kellossa tuon saa pois mutta en kyllä tiedä missä. Itselläkin töissä missä kädet heiluvat selvästi enemmän kuin jalat on aina päivän askeltavoitteet täynnä tunnissa 🙂 Kyllä nuo ovat hyvin karkeita ja virhealttiita arvioita kun tekniikka ei pysty kädestä oikein arvioimaan riittävän tarkasti millaisesta hommasta kulloinkin on kyse. Joissain uusissa kelloissa ekassa käyttöönotossa kello kysyy minkälaiseen käyttöön se tulee ja sitten kalorioita skaalataan sen mukaan, mutta eihän sellainenkaan vaihteleviin käyttötilanteisiin oikeita lukemia tuota kuin korkeintaan pitkällä aikavälillä suunnilleen.

Link to comment
Share on other sites

Kilpailevien valmistajien kellot pystyy sentään sammuttamaan, jostain syystä tämä ei Polarilla ole tietääkseni mahdollista. Kello-ongelmia olen hallinnut käyttämällä kelloa vain treeneissä. Muilta osin riittää, että ymmärtää kaikenlaisen arki-aktiivisuuden olevan terveellistä ja suotavaa. Se edistää liikunnan ohella painon- ja nälänhallintaa riippumatta mitä mittarit näyttää. Vaaka on hyvä näiden seurantaan.

 

Aikanaan, kun ei paljoa kulutuksia tai syömisiä mittailtu, oli vähemmän ongelmia painonhallinnassa. En viittaa kommentilla ketjun aloittajaan. Kehoitan silti keskittymään esim. siihen kitaran soittamiseen, mitä olen itsekin jo -80 luvun lopulta eriasteisesti harrastanut, ja miettimään terveellisen elämän mahdollisuuksia myös mittareitta.

Link to comment
Share on other sites

On 19.9.2020 at 19.55, villea kirjoitti:

Saako kellossa jonkun sellaisen aktiviteetin käynnistettyä, mikä ei noteeraa käsien liikettä? Garmin forerunner 945:stä löytyy esimerkiksi laji "Hengittely". En ole tuota tosin kokeillut, vaikka kyseistä lajia harrastankin melko säännöllisesti.

 

Valitettavasti en älynnyt kokeilla ennen Igniten palauttamista, oletin että askelmittaus on aina käytössä jos treeniä ei ole kellosta aloitettu. Jonka jälkeen se korvautuisi sykemittauksella. Taidan tutkailla noita Garminin kelloja.  

 

Tietenkin jälkikäteen ajatellen.. olisi voinut pistää "treenin" päälle Ignitestä soiton ajaksi, jolloin se sitten kai olisi mitannut pelkkää sykettä, joka ei juuri soitossa nouse... mutta nyt kävi näin.

 

Ignitessa oli hyviäkin puolia, selkeä iso näyttö ja näppärä lataustelakka. GPS tuntui aika tarkalta (Cooperin testissä piirteli melko tarkkaa radan muotoista kehää urheilukentän kohdalle, vain pienin poikkeamin) ja sykkeet ranteesta vastasi paremmin sykevyötä. Polar A370 ilmoitti noin 12-15 bpm matalammat maksimisykkeet, ja yleisestikin matalammat. Tiedän tarkemmista laitteista että maksimisykkeeni on 192 mutta A370 ei koskaan antanut yli 180 sykettä, esim. Cooperissa tai aivan tappiin tehdyissä loppukireissä.

 

Pienimuotoista arvostelua siihen... mutta kitaristille ei ehkä tuo Polar ole paras. Igniten rannekkeen materiaali on myös sellaista (tahmea on väärä sana, mutta ei luista hyvässä eikä pahassa), että kellon kiinnitys on ihan käsittämättömän hankalaa. Polar A370 sujahtaa käteen parissa sekunnissa, Igniten kanssa sai aina taistella.

Link to comment
Share on other sites

Viimeisimmän päivityksen jälkeen Garminin Fenix 6s ei noteeraa askelia pyöräilysuorituksien aikana lainkaan. Maastossahan saattaisi askelia jopa kertyäkin jos joutuu tunkkaamaan mäkiä ym. Vasta jos suorituksen laittaa pauselle, laite alkaa uudelleen noteerata askelet. Joten askelia ei soitellessa kertyisi jos soittoreenin ajaksi panisi kellon tallentamaan pyöräilysuoritusta, GPS toki asetuksista pois päältä. Lopuksi hylkää suorituksen niin ei tallennu mitään olemattomia pyöräilyjä. Syketiedot tuolta ajalta eivät katoa minnekään vaikka suorituksen hylkää.

 

Tietysti Garminin laitteissa voi laittaa aktiivisuuden seurannan pois päältä kokonaankin.

 

Jos rannekkeen pukemisen helppous ja käyttömukavuus on tärkeää, kannattaa ehkä ostaa elastinen ranneke. Ks. Googlesta Hook Strap ja halvempiakin löytyy.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy