Jump to content
Juoksufoorumi.fi2020 Big's Backyard Ultra MM-kisat - Finland Satellite 17.10. ->


Recommended Posts

Vuoden 2020 kovin Backyard Ultra!

 

Lauantaina 17. päivä lokakuuta starttaa vuoden kovatasoisin Backyard ultra kisa yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailman. Covid-19 viruksesta johtuen tämän vuoden MM-kisat järjestetään hajautetusti ympäri maailman. Jokainen halukas maa on koonnut oman maajoukkueensa taistelemaan kisan voitosta. Myös Suomi on tässä mukana ja olemme saaneet koottua timanttisen kovan tiimin vastaamaan tähän haasteeseen. Tällä hetkellä vahvistetut juoksijaesittelyt löytyvät kotisivuiltamme: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com

 

Kyseessä ei ole virtuaalikilpailu vaan jokainen maa järjestää erillisen Backyard kilpailun. Siinä vaiheessa kun jossakin maakohtaisessa kilpailussa on jäljellä enää yksi kilpailija niin heidän osaltaan kilpailu päättyy siihen. Tämä vaatii, että useampi juoksija jaksaa haastaa toisiaan yhä pidemmälle epämukavuusalueelle, myös Suomen kisassa. Backyard ultran yksi perimmäinen  ajatus "mies miestä vastaan" tai "juoksija juoksijaa vastaan" toteutuu ainoastaan, kun ollaan fyysisesti samassa paikassa, "olkapää olkapäässä". Siksi tällä kertaa kilpaillaan erikseen eri maajoukkueiden kesken.

 

Kilpailussa on yksilökisan lisäksi joukkuekisa, jossa kaikkien viidentoista juoksijan juoksemat kierrokset lasketaan yhteen. Tämä määrittää sijoituksen joukkuekisassa. Näin jokaisen juoksijan panos vaikuttaa lopputulokseen. Tämä laittaa jokaisen juoksijan miettimään myös joukkueen parasta ja uhrautumista joukkueen eteen.

 

Suomen osalta kilpailu käydään Espoossa uudella reitillä. Emme käytä NBUsta tuttua reittiä Solvallassa vaan reitti kulkee tietä pitkin polkujen sijaan. Noin 4 kilometriä reitistä on hiekkatietä ja loput asfalttia. Noususumma on noin 60 metriä per kierros.

 

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Samanlaisia ketjuja

  • StanleyPark
   Vuoden 2021 Nuuksio Backyard Ultra kisataan perjantaina 7. heinäkuuta klo 18 alkaen.
   Ilmoittautuminen aukeaa tulevana perjantaina 10. heinäkuuta klo 12 osoitteessa: https://holvi.com/shop/ultrasportshop/section/kilpailut/
    
   Kilpailun kotisivut ovat vielä työn alla, mutta loman aikana nekin on tarkoitus päivittää osoitteessa: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com
   Ja FB käy jo kuumana osoitteessa: https://www.facebook.com/NuuksioBackyardUltra/
   Jos et vielä ole FBn puolella niin nyt viimeistään on hyvä syy kurkistaa sinnekin.
    
   Järjestämme myös matalan kynnyksen tapahtuman marraskuun 14. päivän, jossa pääsee kokeilemaan Backyard-kisakonseptia. Tämä tapahtuma myytiin loppuun samana päivän kun se avattiin, mutta pyrimme tuomaan muutaman lisäpaikan syksyn aika, mikäli korona-tilanne sen sallii. Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan saman linkin kautta.
    
   Yhteislenkkejä järjestetään suksyn-talven-kevään mittaan. Ensi vuoden kisareitti tulee mukailemaan pitkälti vuoden 2020 kisareittiä.
    
   NBU 2021 osallistumismaksu:
   10.7.2020 -> 31.8.2020 95€
   1.9.2020 -> 31.12.2020 105€
   1.1.2021 -> kisa 115€
    
    
  • StanleyPark
   Järjestyksessään toinen Nuuksio Backyard Ultra kisataan kesäkuun lopussa, viikko Juhannuksen jälkeen, eli perjantaina 26. kesäkuuta klo 18 alkaen.
   Paikkana toimii Solvallan urheiluopisto Espoossa, jossa on kilpailijoille erinomaiset huolto- ja majoitusolosuhteet.
    
   Kisaamme kahdella eri reitillä kuten viimeksi, toinen hieman vaativampi päiväreitti poluilla sekä toinen yöreitti leveillä ulkoilureiteillä sekä tiellä.
   Lisätietoa kisasta löytyy kisasivuilta: https://nuuksiobackyardultra.blogspot.com
   sekä FB-sivuilta: https://www.facebook.com/Nuuksio-Backyard-Ultra-640078013111912/
    
   Kilpailussa juostaan siis 6,706 km mittaista reittiä. Lähtö tapahtuu aina tasatunnein, jonka aikana reitti tulee selvittää. Kilpailu jatkuu niin pitkään kuin juoksijoita riittää ja voittajaksi julistetaan kilpailija, joka on kiertänyt yhden kierroksen muita enemmän. Kierrosten välissä kilpailijoille jää hetki aikaa lepäämiseen ja huoltoon. Tunnelmia viime vuoden kisasta voit käydä kurkkaamassa 2019 sivuiltamme.
    
   Voit myös kuunnella Polkuporinoiden erikoisjakson viime vuoden kisasta: https://radioplay.fi/podcast/polkuporinat/listen/2020150/


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy