Jump to content
Juoksufoorumi.fiVantaan maraton ja puolikas


Recommended Posts

Nyt kun syksynkin ulkomaalaisia juoksuja on peruttu jo roppakaupalla niin alkoi Vantaan maantie-SM kiinnostaa. En ole koskaan juossut kyseistä reittiä, luultavasti ennemmin puolikkaalle olisin suuntaamassa koska pelkkä ajatuskin että mahdollisesti pitäis kokonaisen maratonin viimestä kymppiä yksikseen juosta tuntuu aika mahdottomalta.

 

Mielellään kuulisin kokemuksia reitistä ja tapahtumasta. Järjestelyt ovat ilmeisesti erittäin hyvin hoidetut mitä nyt Facebook arvosteluita tapahtumalle katsoin. Reittiä on ilmeisesti kehuttu nopeaksi mutta kun en ole Suomessa juuri juossut niin kuinkahan se mahtaa vertautua isompiin tunnetusti nopeisiin reitteihin ulkomailla?

Maisemien tylsyydellä ei niinkään väliä, ei niitä siinä kisatessa kuitenkaan huomaa ihailla.😄

Link to post
Share on other sites
 • Replies 28
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tänään tulos 3.05.31. Tuli sentään oma enkka, joten tyytyväinen voi olla. Kolmosen alitus jäi vikalle viidelle kilsalle. Sinänsä ennen sitä meno oli kevyttä ja tuntuma hyvä. Aika paljon sai itseään 38

Fiilispohjaisella juoksulla hieman kierros kierrokselta hidastuen 3.04.59. (sijoitus pysyi kuitenkin miltei samana tai taisi hieman parantuakin kisan aikana) Chippi ei toiminut ja väliaikoja en saanut

No niin. Kisa lähestyy ja tuoreimmat sääennusteet lupailee Vantaalle puolipilvistä, kevyttä tuulta ja lämmintä 11-14 astetta. Ainakaan sään puolesta ei voisi toivoa enempää...

Vantaalla juoksin ekan kerran viime vuonna ja mielestäni on kyllä aika nopea reitti, mäkeä on vähän, ja vain muutama hidastava (eli vähintään 90 asteen kulma). Maailman reiteistä ei ole kyllä kokemusta, mutta sanoisin reittiä ehkä hieman hitaammaksi kuin Kankaanpään reitti, mikäli se sanoo mitään (Kankaanpäässä paremmin suojalta tuulessa). 

 

 

Kauneudella ei voi tosiaan kehua, mutta ei siinä kärsiessä niitä maisemia ainakaan täälläpäin katsella. Lisäbonuksena täällä Downtown 65:n kannustusryhmä toivottavasti myös tänä vuonna. 

 

Link to post
Share on other sites
On 2.7.2020 at 23.03, -Emilia- kirjoitti:

Reittiä on ilmeisesti kehuttu nopeaksi mutta kun en ole Suomessa juuri juossut niin kuinkahan se mahtaa vertautua isompiin tunnetusti nopeisiin reitteihin ulkomailla?

 

Itse olen juossut tuolla yhden täysmatkan ja pari puolikasta. Onhan se Suomen maratoneista nopeimmasta päästä, kuten tässä yhdessä vanhassa ketjussakin todetaan: 

 

 

Mutta kuten tuossakin sanotaan niin ei sitä mihinkään Berliinin voi verrata. Sen takia maailmanennätykset tehdäänkin Berliinissä eikä Vantaalla... Ja naisten maailmanennätys Chicagossa. Samoin esim Amsterdam ja Rotterdam on tasaisempia, kuten myös Frankfurt, Köpis ja Lontoo. Ehkä Munchen, Praha ja Tallinna olisi aika lähellä Vantaata. 

  

Link to post
Share on other sites

2018 juoksin tuolla puolikkaan. Urheilukello on silloin mitannut nousumetreiksi 53 m, laskumetrit 52. Ja siis tämä kahdelta kierrokselta. Reitti on selkeä, tapahtuma hyvin järjestetty ja paljon juoksijoita. Tänä syksynä SM-maantien lisäksi siellä juostaan SM-maraton, joten eiköhän väkeä reitillä ja reitin varrella ole ihan mukavasti😀

 

Link to post
Share on other sites

Tuo 50m kuulostaisi ehkä realistiselta, silloin puolimaralla reitin mäet tuo Runnersworld-karvahattuarviona 25 sekuntia loppuaikaan verrattuna täysin hypoteettiseen katureittiin joka olisi aivan tasainen. Berliinin täysmaratonilla ehkä 40 nousumetriä jotka lisäävät kelloon täysmaratonilla 20 sekuntia kun ne tullaan myös alas. Montaa sitä tasaisempaa reittiä ei sitten olekaan, ehkä Chicagossa mutta se on mutkaisempi. Joku voisi sanoa että mäillä ei juuri ole näissä juoksuissa merkitystä. Tuulella ja lämpötilalla mikä sattuu kulloinkin olemaan voi olla enemmän merkitystä, tosin Vantaalla tuskin on turhan lämmintäkään.

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Kun ulkomaan kisareissu nyt peruuntui, niin alkoi Vantaa kiinnostamaan.

Puolikkaan olen juossut siellä useamman kerrran joten ehkä sitä paremman puutteessa jaksaa kokonaisenkin hinkata. Tapahtuman järjestelyt huoltoineen ovat aina toimineet hyvin joten miksipä ei. Taidan kuitenkin odotella tuonne syyskuun lopulle ilmoittautumisen kanssa, jotta ei mene koronan takia tämä(kin) osallistuminen pieleen. 

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Olen juossut yhden maran ja muutaman puolikkaan Vantaalla. On tavallisen tylsää hinkata 4 kierrosta samaa reittiä, mutta toisaalta kuulee sen huikean kannustuksen (Ruskeasanta?) useammin. Olenkohan ollut muissa maailmoissa, mutta en muista muita nousuja, kuin maalialueelle tultaessa kävelysilta. Eli, tasaista kuin fan. Puolikkaalla ei tylsyys iske samalla tavalla. 

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy