Jump to content
Juoksufoorumi.fiKoronarajoitukset ja 2020 maratonit Suomessa


Recommended Posts

Hei kaikille! Ensimmäinen viestini tällä foorumilla!

 

Yritän tässä saada tolkkua tämänhetkisistä koronarajoituksista ja niiden vaikutuksista kesän ja syksyn maratonien toteutumiseen. Olisikohan kenelläkään täällä aiheesta parempaa tietoa... Valtioneuvoston sivuilla aiheesta kirjoitetaan näin:

Lainaa

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää erityisjärjestelyin.

Yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä 31.7. asti. Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, on mahdollista järjestää yli 500 henkilön tilaisuuksia 1.7. lähtien. 

 

Saako siis 1.7. alkaen järjestää yli 500 hengen maratoneja, jos lähdöt on jaettu useampaan aaltoon? Mitä erityisjärjestelyillä oikein tarkoitetaan ja onko ne ylipäänsä mahdollista toteuttaa maratonilla? Mitkä maratonit Suomessa vaikuttaisivat olevan toteutumassa?

 

Suunnitelmissani olisi juosta Bostonin karsinta-aika elo-syyskuussa, ja nyt pitäisi vain löytää joku kisa, joka toteutuu mahdollisimman suurella todennäköisyydellä. Olin toistaiseksi suunnitellut Helsinki Maratonia 22.8., mutta tapahtuman nettisivuilta ei löydy minkäänlaista tilannepäivitystä, mikä ei ole omiaan nostamaan luottamusta. Kysyin aiheesta ja sain vastauksen, jossa viitattiin vain tuohon 31.7. rajoitusten loppupäivänä. Onkohan heillä minkäänlaisia suunnitelmia poikkeusjärjestelyjen toteuttamisesta, jos rajoitukset jatkuu elokuussa... Paavo Nurmi maran sivuilla puolestaan löytyy esimerkillisesti jo huhtikuun lopulta tiedote, jossa kerrotaan että poikkeusjärjestelyjen suunnittelu on aloitettu.

Link to post
Share on other sites

Tilanne elää vielä niin paljon, että tuskin kukaan maratonjärjestäjä uskaltaa vielä luvata varmasti mitään.

 

Itse kuulun Finlandiamaratonin järjestelyorganisaatioon, eikä meillä vielä ole lopullista päätöstä tämän vuoden kisasta. Seuraava järjestelytoimikunnan palaveri on juhannuksen jälkeen. Tuolla on tarkoitus tehtä jokin päätös sen hetkisillä tiedoilla.  Finlandiahan on tarkoitus järjestää syyskuun 19. päivä.

 

 

Link to post
Share on other sites

 

Helsinki Marathon on laittanut lyhyen tiedotteen sivuilleen. Päiväys on tänään eli ehkä ketjun aloittajan kysely on ollut siinä sysäyksenä. Kovin yleisellä tasolla tuossa tiedotteessa liikutaan:

https://www.helsinkimarathon.fi/

 

COVID-19 PÄIVITYS

Tapahtuma järjestetään käynnissä olevasta Korona-tilanteesta johtuen erityisjärjestelyin ja vallitsevan tilanteen vuoksi tulemme huomioimaan tapahtuman järjestelyissä kulloinkin voimassa olevat rajoitteet ja suositukset.

Tarkemmat ohjeistukset annetaan osallistujille erikseen ennen tapahtumaa / tapahtuman yhteydessä.

Pyydämme myös osallistujilta ymmärrystä poikkeuksellisille toimintatavoille, joiden ansiosta nämä tapahtuma on ylipäänsä mahdollista järjestää.

Kiitos kärsivällisyydestäsi ja tervetuloa mukaan Helsinki Marathonille!

Päivitetty: 16.6.2020

Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Ymmärtäähän tuon, ettei mikään taho tahdo lupailla liikoja tässä vaiheessa. Näin osallistujan näkökulmasta nostaa kuitenkin luottamusta kun tilanne edes jotenkin noteerataan, ja tuo HM:n tiedote riittää itselleni siihen hyvin. Tästä siis rakentamaan kuntopiikkiä 10 viikon päähän! 

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy