Jump to content
Juoksufoorumi.fiSuunnistuskarttojen tulostaminen kotona


Recommended Posts

Karttojen tulostaminen lienee monelle meistä näinä aikoina jokaviikkoista puuhaa, joten avataanpa tälle aiheelle oma ketjunsa.

 

Ketjusta "1:7500 vs. 1:10 000 kalliomaastossa" nostettuna

20 tuntia sitten, JH1 kirjoitti:

Ongelma on pahin itse tulostetuilla kartoilla, kun aineisto on pdf-muodossa eli kuvassa on pakkaushäviötä.

 

Suunnistusseurani tulostamat kartat ovat ihan jäätävän hyviä tulostusjäljeltään ja niitä käytän kuntoradoilla.

 

Kyllähän PDF-muotoisten suunnistuskarttojen pitäisi lähtökohtaisesti olla vektorimuotoisia, eli tulostusjäljen ei pitäisi siitä jäädä kiinni.


Juuri viime viikolla pähkäilin itse tämän saman ongelman kanssa, kun omatoimirasteille HP:n värilaserilla varuilta mukaan tulostamani karttakopio ei ollut laadultaan lähelläkään lähtöpaikan postilaatikosta löytyviä karttoja. Rastien jälkeen tutkin asiaa tarkemmin ja totesin, että myös tulostukseen käytettävällä ohjelmalla on merkitystä. Omassa tapauksessani Linuxin Firefoxin selainpluginin kautta tulostettu kartta jäi suttuiseksi ja väritkin olivat pielessä - ilmeisesti tulostukseen meni pluginin selaimeen renderöimä rasteriversio. Mutta kun latasin PDF:n omalle koneelle ja käytin tulostamiseen erillistä Evince-ohjelmaa, oli tuloksena lähes täysin valmiskarttaa vastaava tuloste, väritkin olivat oikein. Ainoa ero syntyi käytetyn paperin laadusta - itselläni oli tulostimeen ladattu halpaa kopiopaperia (60-80g/neliö) - saisi olla painavampaa & laadukkaampaa pinnaltaan.

 

Millaisia kokemuksia muilla on omatoimirastien kartttojen tulostuksesta - löytyykö tosiaan PDF-karttoja, joita ei ole tehty vektorimuotoon?

 

Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös paperilaatujen osalta. Monessa painotalossa näemmä käytetään karttoihin G-Print (115g/neliö) - paperia, mutta tuolle ei löytynyt Tampereen alueelta vähittäiskaupan jälleenmyyjiä, kun sellaisia tukkurilta kyselin. Eli mikä yleisesti saatavilla oleva paperimerkki/laatu vastaisi ominaisuuksiltaan tuota "virallista" paperia?

 

 

Link to post
Share on other sites

paimion rastin omatoimikartat tulee linkkinä jonka voi ladata omalle koneelle ja tulostaa pdf muodossa värit vähän heittää printterin päivästä riippuen (töissä) mutta kyllä niitten kanssa pärjää kun ei tässä mikään ihan kamala kiire siellä mettässä enään ole, muutaman kerran tarkastelin mittakaavaa vertaamalla vanhoihin karttoihin samasta mettästä ja ihan ok 

Link to post
Share on other sites

Olen tulostanut karttoja edullisella laser-tulostimella ja siinä sävyt heittävät sen verran pahasti, että se häiritsee kartan lukemista. Mustesuihkarilla jälki tavallisella paperilla on hieman suttuista, mutta värit paremmin kohdallaan. Tietokoneella tehdyn zoomauksen perusteella tulostamani pdf-kartat ovat pääasiassa vektorimuodossa mikä mahdollistaa hyvän jäljen kunnollisella tulostimella ja paperilla.

 

Onneksi näitä saa seuran tulostamina ja sellainen tulostin kelpaisi kyllä kotiinkin. 😄

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy