Jump to content
Juoksufoorumi.fi



Hierojaa/fyssaria pohjeongelmaan, OULU


Recommended Posts

Kas näin tuli tunnukset tehtyä tännekin ja ensimmäinen viesti lähtee tästä. Oma tietotaito on vielä varsin ohutta, joten toivon foorumin konkareilta jykeviä lausuntoja omien kokemustensa pohjalta ikävään ongelmaani.

 

Itsellä siis ongelmana erikoinen kipu vasemmassa pohkeessa ja sääriluun ja lihaksen sauman tietämillä. Ensimmäistä kertaa vamma ilmeni jo viime kesän loppupuolella kun tähänastisen juoksu-uran korkeimmat viikkoharjoittelumäärät (n. 50km/vko) oli päällä. Sitä ennen taustalla n. vuoden mittainen nousujohteinen, kuitenkin omasta mielestä ihan maltillinen juoksuharjoittelu. Kun kipu ensimmäistä kertaa iski, pidin muutaman viikon tauon, mutta juoksun taas alettua kipu palasi. Tästä tk-lääkäriin: ohjeena levätä. Sain kuitenkin vingutettua lähetteen röntgeniin ja sieltä vielä magneettiin. Kuvat oli puhtaat, joten kivulle ei selitystä sieltäkään. Jatkoin lepäilyä ja ja iskutuksen välttelyä ja marras-joulukuussa varovasti taas aloittelin juoksuun palaamista. Kipu palasi heti. Taas lepoa, avantouintia, hierontaa, LPG-hoitoa, foamrolleria.....jne ja n. kuukausi sitten takaisin juoksuun; kipu on edelleen siellä. Hitailla ja maltillisem pituisilla pk-lenkeillä se pysyy melko siedettävänä, mutta esimerkiksi kovempaa juokseminen on täysin poissuljettua kivun takia.

 

Alkaa pikku hiljaa tietotaito (ja mielikuvitus) loppua tämän kanssa. Magneettikuvissa todettu ettei kyse ole rasitusmurtumasta tai muusta luuperäisestä. Jokin siis itse pohjelihaksessa tai lihaskalvoissa jumittaa, kiristää, on tukossa tai muuten juilii. Kysymys vain kuuluu, että kuka Oulun alueella osaisi moista alkaa availemaan/hoitamaan. Myös muut vinkit, neuvot ja ohjeet tilanteeseen ovat enemmän kuin tervetulleita.

 

Tällä hetkellä tossuna toimii Hokan Clifton 5, jalassa on voimakas supinaatio ja korkea holvikaari. Kompressiosäärystimet on kokeilussa myös, ei ole auttaneet. Mihinhän suuntaan kenkää kannattaisi lähteä muuttamaan, jotta pohkeen rasitus kevenisi?

 

Jos jollakulla herää joitain kysymyksiä koivestani, vastaan mielelläni. Polte lenkeille vain kasvaa kevään etenemisen myötä.

 

Aurinkoista kevättä foorumilaisille ja kiitos jo etukäteen mahdollisista suosituksista ja avusta!

Link to post
Share on other sites

Terveystalolla Ari Ojanmaa hoisi hienosti omat pohjeongelmani kuntoon. Aluksi pohje kiristyi tosi kipeäksi, sitten kipu laajeni jalkaterään. Syynä oli kävelyyn ja lantionseutuun liittyvät virheet liikkeissä ja lihasheikkoudet. Homma hoitui manipulaatiolla, fysioterapialla ja jumppaohjeilla.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä



×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy